Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Uraboostaus

10 VINKKIÄ AJANSÄÄSTÄMISEEN JA AJANHALLINTAAN!

Aika on rajallista ja se tuntuu aina loppuvan kesken. Helposti huomaa aikaa kuluneen puolisen tuntia pelkkään somen selailuun ja mitä tällä ajalla olet oikeasti saanut aikaiseksi? Ajanhallintaan voi kuitenkin helposti oppia, niin että käytät aikasi tärkeisiin ja tuottaviin asioihin ja täten saat tuloksia aikaiseksi. Tämä vaatii hieman toistoja ja rutiinia, jotta uudet, hyvät, tavat juurtuvat. Ota käyttöösi heti näistä vinkeistä useampi ja koe, miten ajankäyttösi parantuu!

1. Lopeta multitaskaaminen. Kyllä, luit oikein. Usein ajatellaan, että multitaskaaminen on tehokasta ja kyllä, se onkin yksinkertaisissa asioissa (siivoaminen ja puhelimessa juoruaminen), mutta keskittymistä vaativissa asioissa tekeminen ja tulokset heikentyvät. Joten keskity yhteen asiaan kerrallaan ja nauti tuloksista!

2. Priorisoi tehtäväsi. Mitä haluat tänään saavuttaa? Mikä on mielestäsi tuottavinta? Listaa kolme tärkeintä asiaa, jotka aiot päivän aikana tehdä. Nämä kolme asiaa suoritettuasi, voit siirtyä tekemään muita asioita.

3. Keskity oleelliseen. Työskentele siistissä tilassa, joka motivoi työskentelyyn. Musiikki, joka auttaa keskittymisessa, voi olla hyvä lisä työfiiliksen luomiseen. YouTubesta ja Spotifyista löytyy paljon listoja keskittymiseen, sopivaa musiikkia voit hakea esim. study music -hakusanoilla. Mieti myös, häiritsevätkö sosiaalisen median kanavat työskentelyäsi. Jos koet niiden häiritsevän, sulje some työskentelysi ajaksi.

4.Työskentele kun olet tehokkaimmillasi. Itselleni esimerkiksi aamut ovat supertehokkaita, joten pyrin käyttämään aamun tehokkaaseen työskentelyyn, joka vaatii luovuutta. Iltapäivällä keskittymistason heikennyttyä teen rutiinitöitä, kuten somen päivitystä, kirjanpitoa, sähköposteihin vastaamista jne.

5. Hiljennä sähköpostisi ilmoitukset. Sähköposti helposti vaatii meiltä huomiota ja jos joka kerta sähköpostin piipatessa käyt katsomassa viestin, tuhoat tehokkuutesi. Itse käyn sähköpostin läpi aina kaksi kertaa päivässä; aamulla 8 eteenpäin ja iltapäivällä 16 eteenpäin. Ihmiset voivat kyllä odottaa sen 6 tuntia vastaustasi.

6. Vartioi kalenteriasi. Aika on rahaa ja kalenterissasi on aikaa. Mieti tarkkaa, kenelle annat kalenteristasi aikaa. Vaikka ihmisten kanssa on kiva kahvitella ja jutella niitä näitä, se ei valitettavasti yleensä ole hirveän tuottavaa. Kaikkeen ei kannata osallistua ja osallistuessasi mieti tarkasti, mitä odotat tapaamiselta/tapahtumalta. Näin saat todennäköisesti suurimmat hyödyt irti.

7. Älä käytä aikaa asioihin, joilla ei ole väliä. Tee tehtäviä, jotka oikeasti kumuloituvat euroiksi. Mieti aina töitä tekiessäsi, miten tämä vaikuttaa liikevaihtoon/tulokseen ja käytä aikasi tehtäviin, jotka tuottavat euroja.

8. Tee päivistäsi rutiininomaisia. Meillä menee yllättävän paljon aikaa siirtyessä tehtävästä toiseen, joten rutiinit kannattaa pitää päivä- ja viikkotasolla. Suunnittele päiväsi etukäteen, milloin käyt läpi mailit, milloin olet tavoitettavissa, milloin teet oikeaa työtä jne.

9. Kirjoita ajatuksesi ylös. Tehtävien miettimiseen ja ajatusten ylläpitoon kuluu yllättävän paljon aikaa ja energiaa. Kirjoita tulevat ideat ja ajatukset paperille tai puhelimeen heti, jotta saat tyhjennettyä ajatuksesi ja enemmän aivokapasiteettia käyttöön.

10. Muista pitää taukoja. Ei kannata edes koittaa vetää päivää yhdessä putkessa, sillä helposti jaksat keskittyä sen 3 tuntia ja sen jälkeen työaika saattaa olla 20 % teholla. Käytä siis 50 min työskentelyyn ja 10 min taukoon, jonka aikana käyt hakemassa vettä, nostelet hartioitasi tai soitat puhelun, joka täytyy hoitaa. Päivän jaksottamiseen kannattaa käyttää puhelimen ajastinta, jotta voit rauhassa keskittyä tekemiseen ilman, että tsekkaat aikaa jatkuvasti.

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 3 comments

 1. Maiju

  Hyviä vinkkejä. Tehokas ajankäyttö on kyllä tärkeä asia tuottavuden kannalta.

 2. Laura

  Tosi hyviä vinkkejä, monetkaan ei oo tullu itellä mieleen!

 3. Hanna-Mari

  Tässä oli tosi hyvä lista, jota voi tarkastella tarvittaessa. Täytyy laittaa muistiin! 🙂

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X