Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Terveys

5 VINKKIÄ KIITOLLISEMPAAN ELÄMÄÄN

Kiitollisuus on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista elämässä. Kiitollisuuden avulla koet elämäsi mielekkääksi, olet onnellisempi ja vedät hyviä asioita puoleesi. Kiitollisuus on se kantava voima, kun elämä on rankkaa. Kun muistaa, mikä omassa elämässä on hyvin, on helpompi sietää vastoinkäymisiä ja hankaliakin asioita. Kiitollisuus ei kuitenkaan tule helpolla, vaan sitä täytyy usein tietoisesti harjoittaa.

Uskon, että kun olet kiitollinen elämääsi juuri nyt, voit saavuttaa suurempia asioita ja saada elämääsi ihania asioita lisää. Silloin elät elämääsi tyytyväisenä ja onnellisena ja arvostat kaikkia asioita, joita tulee elämääsi. Sen sijaan, että miettisit mitä kaikkea haluat elämääsi ja eläisit tulevaisuudessa, kiitollisuus lisää läsnäoloa ja palauttaa hetkeen. Kiitollisuus on asia, jota pyrin itse lisäämään elämääni päivittäin. Koen, että kiitollisuus on hyvin tärkeä osa onnellista elämää.

Kuinka harjoittaa kiitollisuutta? 

1. Hanki kirja tai vihkonen, johon kirjoitat joka ilta 5 asiaa, joista olet kiitollinen. Nämä voivat olla pieniä tai suuria asioita, mutta kuitenkin sellaisia, joista koet kiitollisuutta. Itselläni nämä asiat pysyvät osittain samoin, vaihtelevat vuodenajan tai elämäntilanteen mukaan. Tänään listalleni pääsisi ihana sateinen sää ja upea mies edessäni. Voit käyttää vihkoasi myös silloin, kun koet, että kaikki menee perseelleen. Muistutat itsellesi helposti ja tehokkaasti kuinka paljon onnellisuutta ja kiitollisuutta saat kokea joka päivä.

2. Aamuisin usein meditaation jälkeen saatan käydä mielessäni läpi asioita, joista olen kiitollinen. Näin viritän aivoni heti aamusta positiiviseen ja kiitolliseen tilaan ja todennäköisesti päivääni ohjaavat kiitollisuuden ajatukset.

3. Lue aamulla seuraavat vahvistukset 3 kertaa läpi:

 • Olen kiitollinen tästä ihanasta uudesta päivästä
 • Olen täynnä onnellisuutta ja kiitollisuutta
 • Olen kiitollinen uusista mahdollisuuksista elämässäni
 • Olen kiitollinen kehostani ja siitä, että vahva sydän pumppaa verta ja, että keuhkoni kuljettavat happea
 • Kutsun kiitollisuutta elämääni
 • Olen kiitollinen kaikesta siitä kauneudesta mitä elämässäni on
 • Olen kiitollinen siitä, että olen minä
 • Tänään olen kiitollinen kaikista ihanista asioista, joita eteeni tulee
 • Elän tämän päivän kiitollisuuden ollessa vahvasti läsnä

4. Aina, kun koet tarvetta lisätä kiitollisuutta elämääsi, mieti vastauksia seuraaviin kysymyksiin.

 • Kenestä ihmisestä elämässäsi olet erityisen kiitollinen juuri nyt?
 • Mistä asiasta tällä viikolla olet kiitollinen?
 • Mistä yllättävästä tapahtumasta olet kiitollinen?
 • Mistä haasteesta elämässäsi olet kiitollinen?
 • Mitkä pienet asiat elämässäsi tekevät sinut kiitolliseksi?

5. Mene makaamaan selällesi tai istu rentoutuneena lattialla tai tuolilla. Ota 5 syvää hengitystä ja jokaisella sisäänhengityksellä kuvittele hengittäväsi rakkautta ja lämpöä keuhkoihisi. Anna kehosi täyttyä hyvästä olosta ja rakkaudesta. Jokaisella uloshengityksellä anna positiivisuuden ja kiitollisuuden huokua hengityksessäsi ulos tähän kauniiseen maailmaan.

Miten itse koet kiitollisuuden? Voisitko lisätä kiitollisuutta elämääsi? 

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 4 comments

 1. Maiju

  Olen kiitollinen hyvin monista asioista, lapsista, miehestäni ja koko perheestäni. Perusasiat ovat kunnossa, on ruokaa, vaatteet ja koti. Pystymme matkustelemaankin. Kiitollisuus on todella tärkeä asia, sen avulla todella huomaa mitä on. Jos aina keskittyy puutteisiin ei milloinkaan ole tyytyväinen. Hyvä muistutus ja ihania kuvia!

 2. marja liljeström

  Kiitos vinkeistäsi.

 3. Minnea/Minnean muruja

  On niin totta, että kiitollisuus lisää onnellisuutta! Vitsi, kun muistaisikin lisätä kiitollisuutta!
  Olen kiitollinen perheestä, ja ihanasta pienestä pojasta, jolle saan olla äiti. Olen kiitollinen terveydestä, hyvistä ystävistä, työstä sekä siitä, että kaikki on elämässä hyvin (vaikka vastoinkäymisiä on kaikilla).

 4. Mari

  Tosi hyviä vinkkejä, nämä täytyy pitää mielessä 🙂 Liian harvoin tulee ainakaan ääneen kiitettyä, vaikka syytä olisi. Täytyykin tänä aamuna muistaa heti antaa työkavereillekin kiitosta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!