Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Työpukeutuminen
Kauneus ja muoti

5 VINKKIÄ TYÖPUKEUTUMISEEN

Työpukeutuminen voi olla se pakollinen paha, jonka kohtaa vakio työssä, kesätöissä tai missä tahansa tehtävissä joissa täytyy edustaa. Näin kesäisin nuorten aloittaessa kesätyöt voi työpukeutumisen vaatimukset tulla yllätyksenä ja uutena asiana. Töiden alkaessa kannattaa tarkkailla miten muut työpaikalla pukeutuu ja tarpeen vaatiessa kysyä apua esimieheltä. Varsinkin töissä, joissa on kasvotusten asiakkaiden kanssa, työpukeutumisen merkitys korostuu. Työpukeutuminen saattaa tuntua vaikealle, jos oma henkilökohtainen tyyli on hyvin kaukana siitä smart-casual pukeutumiskoodista mitä monissa työpaikoissa noudatetaan. Pukeutuminen on monille tärkeä osa omaa identiteettiä, eikä siitä välttämättä halua luopua työpäivän ajaksi.

Työpukeutuminen

Avain omanlaiseen työpukeutumiseen on siinä, että pukeutuu omaan tyyliin sopiviin versioihin klassisista työvaatteista. Esimerkiksi kauluspaitaa valitessa voi sen tyköistuvan ja lyhyen vaaleansinisen kauluspaidan sijasta valita itselleen suoralla leikkauksella oleva pidempi yksilö, jos se tuntuu omaan tyyliin enemmän sopivammalta. Varsinkin asusteisiin keskittymällä pystyy vaikuttamaan asun kuin asun yleisilmeeseen huomattavan paljon. Koruilla ja huivilla saa helposti ilmettä klassiseen asuun ja työlaukku on varmasti asuste, jolla voi tuoda esille omaa tyyliään.

Nämä vinkit toimivat ainakin niillä työpaikoilla joilla pukeutumiskoodi on hieman vapaampi, kun taas joissakin työpaikoissa soveltamisen varaa on valitettavasti vähemmän. Silloin kannattaa panostaa laadukkaisiin ja hyvin istuviin kokonaisuuksiin, joissa tuntee itsensä itsevarmaksi.

Työpukeutuminen

Kesän tullen hameet ja mekot ovat loistavia vaihtoehtoja muuttaa normaalia työpukeutumista. Midimittaiset kynähameet, jotka ovat smart casual pukukoodiin kuulumisen lisäksi muodikkaita, toimivat mitä parhaimpana pohjana asulle. Yleinen sääntö hameen mittaa miettiessä on se, että jos sinun pitää ajatella “onko tämä hame liia lyhyt töihin” se on liian lyhyt hame. Midihameen ollessa klassinen voi sen kanssa pukea päälle hyvin laskeutuvan ja läpinäkymättömän t-paidan jos asukoodi ei vaadi täysin asiallista asukokonaisuutta. Midihame toimii loistavasti myös kauluspaitojen kanssa, jolloin niiden helmat kannattaa asettaa vyötärönauhan alle, jolloin vyötärö korostuu kauniisti.

Työpukeutuminen

Puvunhousut ovat varma valinta töihin. Varsinkin kauluspaidan ja kauniiden korollisten tai korottomien kenkien kanssa puvunhousut imartelevat ja luovat asiantuntijamaisen vaikutelman. Tänä keväänä ja kesänä pinnalla ovat olleet varsinkin leveälahkeiset flared-housut, jotka toimivat myös työpukeutumisessa loistavasti. Trendikäs culottes-pituus esimerkiksi avokkaiden kanssa puettuna on myös täydellinen vaihtoehto kesällä töihin. Puvut ovat olleet jo hetken pinnalla naisten juhlapukeutumisessa ja hyvin istuva puku, bleiseri ja suorat housut, on asuvalinta joka on samaan aikaan tyylikäs ja trendikäs.

Työpukeutuminen

Kengät joko “make or break”  asukokonaisuuden. Töistä riippuen käyttömukavuus on erittäin tärkeää, varsinkin jos on liikkeellä tai seisoo paljon päivän mittaan. Klassinen työkenkä taitaa olla mustat balleriinat. Niillä ei voi mennä oikein pieleen, mutta jos omalla tyyli on enemmän trendikkäämpi kuin klassinen voi balleriinat tuntua tylsälle valinalle. Kesän tullen esimerkiksi loaferit tai nyt muodikkaat mummo-korkkarit ovat mitä parhain vaihtoehto perinteisille balleriinoille! Asukokonaisuuden ollessa muuten klassinen, voi työpaikasta riippuen siihen yhdistää myös tennarit. Esimerkiksi puvunhousut ja kauluspaita yhdistettyinä nahkaisiin tennareihin on erittäin chic asukokonaisuus. Kengillä pystyy ehkä helpoiten tuomaan esille omaa identiteettiään niiden ollessa harvoin suurimmassa asemassa asuissa.

Työpukeutuminen

Viimeinen vinkki on värien käyttö. Kuka on sanonut että työpukeutumisen tarvitsisi olla pelkästään mustaa ja valkoista? Hyvin istuvat vaatteet näyttävät tyrmääville kirkkaissa väreissä ja jos vapaa-ajan pukeutumisessa nauttii värien käytöstä, kannattaa ne myös sisällyttää työvaatekaappiinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X