Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

PAKKAA KESÄMÖKILLE MUKAAN LUONNONKOSMETIIKKAA!

Kaupallinen yhteistyö: Nurme

Kesämökillä on aikaa rentoutua ja huolehtia itsestään. Etenkin saunoessa tarpeeseen tulevat puhdistavat ja vartaloa hellivät tuotteet. Mitä kauneudenhoitotuotteita sitten kannattaa ottaa mukaan kesämökille? Usein mökillä vartalon puhdistaminen tapahtuu saunassa, eikä muuta vaihtoehtoa peseytymiselle välttämättä ole. Siksi mökkikosmetiikan peruspilarit rakentuvat toimivien puhdistustuotteiden varaan.

Mökkikaudella luonnollisuus ja luonto nousevat ylitse muiden, joten myös kosmetiikkavarastoa kannattaa täydentää laadukkailla ja luonnonmukaisilla tuotteilla. Saimme testiin pienen Virolaisen perheyrityksen Nurmen valikoimasta itsellemme luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka sopivat loistavasti mukaan vietäväksi mökille! Nämä tuotteet ovat myös todella ihana lisä esimerkiksi polttareihin tai mökkituliaisiksi.

Luonnolliset kosmetiikkatuotteet kesämökille - dailychic - 1

Kasvojen puhdistus onnistuu helposti Nurmen syväpuhdistavalla saippuapalalla. Saippua sopii päivittäiseen käyttöön ja se poistaa tehokkaasti lian ja meikin kasvojen iholta. Palasaippua on nestemäistä saippuaa huomattavasti riittoisampaa, sekä sen kuljetuskin mökille onnistuu helpommin – ei tarvitse pelätä nestemäisen saippuan leviämistä matkalaukkuun! Vaikka Nurmen Facial Cleansing bar -saippualla onkin tehokas puhdistava vaikutus, se ei tee ihoa kuivaksi, vaan päinvastoin. Kasvojen pesun jälkeen kasvot tuntuvat kosteutetuilta ja pehmeiltä.

Luonnolliset kosmetiikkatuotteet kesämökille - dailychic - 2

Kukapa ei kävelisi kesämökillä paljain jaloin? Päivän jälkeen jaloista saattaa löytyä ruohotahroja ja multaa, joten jalkojen pesusta kannattaa huolehtia. Kuoriva jalkasaippua poistaa hetkessä lian ja kuolleet ihosolut, joten se auttaa myös kovettumien pehmentämisessä. Saippuassa vaikuttavina ainesosina ovat maahohkakivi ja mantelinkuorijauhe. Tuotetta käytetään hieromalla sitä kosteisiin jalkoihin, jonka jälkeen jalat vain huuhdotaan vedellä.

Hiusten puhdistuksessa toimii ekologinen ja hellävarainen shampoopala, joka korvaa nestemäisen shampoon. Nurmen hamppuöljy shampoopala sopii erityisesti normaaleille ja rasvoittuville hiuksille, sillä hamppuöljy toimii päänahkaa rauhoittavana ja hiuksia suojaavana ainesosana. Palashampoota käytetään hieromalla sitä kosteisiin hiuksiin ja vaahdottamalla, kuten nestemäistäkin shampoota. Vaahdottamisen jälkeen shampoo huuhdellaan pois. Palashampoissa parasta on niiden riittävyys, ne kun ovat huomattavasti riittoisampia, kuin nestemäiset versiot. Ainesosat ovat myös yleensä hoitavampia ja turhat lisäaineet ovat jätetty pois. Ainoa miinus palashampoiden käytössä on se, että päähän hierottaessa ne saattavat takuttaa pitkiä hiuksia. Jos olet käyttänyt aikaisemmin nestemäistä shampoota, hiuksillasi saattaa kestää hetki tottua erilaiseen shampooseen. Palashampoille kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus – monet vaihtavat nestemäisen shampoon pysyvästi shampoopalaan juurikin niiden hoitavuuden ja riittoisuuden vuoksi. 

Luonnolliset kosmetiikkatuotteet kesämökille - dailychic - 3

Vartalon puhdistukseen mökillä toimii loistavasti Nurmen koivunlehtisaippua erityisesti sen raikkaan ja kesäisen tuoksun ansiosta. Tämä tuote on todellinen tunnelmannostattaja! Saippuapala sisältää koivun lehtiä ja eukalyptusöljyä, jotka auttavat iho-ongelmiin ja kosteustasapainon ylläpitoon.  Tuliko jo muuten kerrottua, että Nurmen saippuapalat ovat käsintehtyjä? 

Luonnolliset kosmetiikkatuotteet kesämökille - dailychic -4

Vartalon kuorinta on hyvä toteuttaa säännöllisesti, noin kerran viikossa. Jos siis tarkoituksenasi on oleskella mökillä pidempään, kannattaa pakata mukaan myös hyvä kuorinta-aine. Kiireisessä arjessa kuorinnalle ei välttämättä aina jää aikaa, joten kannattaa mökillä ollessa hemmotella ihoa kuorinnan muodossa. Lisäksi ihon kuorinta ja kosteuttaminen on tärkeää, jos haaveilet ruskettumisesta. Greippikuorinta sisältää greippiä, sokeria ja mineraalirikasta vaaleanpunaista savea, jotka virkistävät ja elvyttävät ihoa tehokkaasti. Tämä kuorinta-aine sopii myös herkälle iholle!

Luonnolliset kosmetiikkatuotteet kesämökille - dailychic - 5

Puhdistuksen ja pesun jälkeen on hyvä kosteuttaa ihoa, joka on ollut päivän auringon vaikutuksen alaisena. Etenkin ihon kuorinnan jälkeen kosteutus on hyvä muistaa!

Jalkojen kosteutus elvyttää jalkoja kuorinnan jälkeen. Esimerkiksi mango vartalovoi kosteuttaa jalkoja tehokkaasti ja tekee jalkojen ihosta todella pehmeää.

Luonnolliset kosmeiikkatuotteet kesämökille - dailychic - 6

Vartalon kosteutukseen sopiva greippi vartalovoide käy kaikille ihotyypeille ja sillä voi kosteuttaa huoletta kaikkien perheenjäsenten ihon. Voide sisältää muun muassa A-, K-, C-, D-  ja B -vitamiineja sekä lukuisia muita iholle hyödyllisiä aineita.

Auringon polttamalle iholle kannattaa varata mökille mukaan erityinen hoitava tuote. Esimerkiksi avokadoöljy imeytyy nopeasti ja rauhoittaa rasittunutta ihoa tehokkaasti. Avokadoöljyä voi käyttää lisäksi kuivilla ihoalueilla, esimerkiksi polvien ja kyynärpäiden alueella, sekä päänahassa.

Luonnolliset kosmetiikkatuotteet kesämökille - dailychic - 7

Vinkki: kun iho on puhdistettu ja kosteutettu ja saunan valkea alkaa jo hiipumaan, on aika istahtaa terassille nauttimaan loppuillasta. Sytytä päivän päätteeksi palamaan männyltä ja katajalta tuoksuva soijavahakynttilä. Tämä kynttilä palaa noin 40 tuntia ja sisältää vain eteerisiä öljyjä, eikä se vahingoita hengityselimiä. Kynttilän tuoksu on aivan ihana ja rentouttaa saunan päätteeksi myös mielen.

Ihania mökki- ja saunomishetkiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X