Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

8 SUPERTEHOKASTA KEINOA SÄÄSTÄÄ KOSMETIIKASSA JA KAUNEUDENHOIDOSSA!

Olen aiemmin jakanut vinkkejä kuinka säästää ruokaostoksissa ja tehnyt artikkelin, jossa jaan parhaimpia säästövinkkejä. Nyt olisi vuorossa säästövinkkejä koskien kosmetiikkaa ja kauneudenhoitoa, joihin monilla naisilla uppoaa jopa satasia kuussa. Lue vinkit alta.

1. Käänny keittiönkaappien puoleen. Mieti kuinka paljon kosmetiikkaan menee rahaa? Joka vuosi markkinoille tulee uusia ihmetuotteita, jotka poistavat ja lisäävät milloin mitäkin. Oikeasti et tarvitse jokaiseen paikkaan ja tarkoitukseen omaa voidetta ja rasvaa, vaan voit käyttää monipuolisesti tuotteita, joita löytyy esimerkikisi keittiöstäsi. Opettele muutama omalle ihollesi sopiva DIY-kasvohoito, jolla voit hoitaa ihoasi hellästi ja taloudellisesti. Esimerkiksi oliiviöljy ja kookosmaito ovat todellisia hiusten tehohoitoaineita!

Tässä muutama esimerkki, miten voit käyttää keittiöstä löytyviä ruoka-aineita kauneudenhoidossa:

 • Kookosrasva: ihovoide, kasvovoide, meikinpoistoaine
 • Kurkuma: ihon sävyn tehokas tasoittaja (yhdistä tilkkaan maitoa ja sitruunaa)
 • Kurkku: saa ihon hehkumaan ja kosteuttaa tehokkaasti
 • Avokado: kosteuttaa ihoa.

2. Lopeta kauneushoidot. Tai ainakin mieti kaksi kertaa, onko niissä järkeä. Olen itse käyttänyt tuhansia euroja kauneushoitoihin, kuten ripsien- ja hiustenpidennyksiin sekä kynsiin. Tällaiset hoidot vaativat jatkuvaa ylläpitoa, joten ne tulevat erittäin kalliiksi. Laskin nopeasti, että olen käyttänyt kauneushoitoihin rahaa seuraavasti:

 • Ripsienpidennykset: 55 euroa * 12 kk * 4 vuotta = 3300 euroa
 • Hiustenpidennykset:
  • sinetit 2 kertaa 700 euroa
  • teippipidennykset 3 kertaa * 200 euroa = 600 euroa
 • Kynnet arviolta noin 500 euroa

Erilaisiin pidennyksiin ja lisäkkeisiin on mennyt minulla rahaa yli 5000 euroa. Olenko oikeasti tarvinnut niitä? Ovatko ne olleet 5000 euron arvoisia vai olisinko mielummin käyttänyt saman rahan esimerkiksi matkustamiseen? Yksittäinen 55 euroa sinne tänne tuntuu pieneltä, mutta kaikki yhteenlaskettuna summa saattaa olla yllättävän suuri. Laske oma summasi ja mieti onko se sen arvoista.

3. Tee itse kynnet ja hiukset. Jos et ole valmis täysin luopumaan pidennyksistä, yksi hyvä idea on ostaa klipsipidennykset ja käyttää niitä vain erikoisemmissa tilaisuksissa. Näin säästät rahaa – ja hiuksiasi. Nykyään kynsilakat kestävät huomattavasti pidempään kuin ennen, joten mieti, voisitko tehdä itse kyntesi? Toinen vaihtoehto on oikeasti opetella kynsien teko. Esimerkiksi German Dream Nails myy edullisesti uuneja ja kynsipakkauksia.

 • Hiustenpidennykset – vaihda klipseihin
 • Ripsienpidennykset – käytä halutessasi ripsitupsuja korostamaan katsettasi
 • Kynnet – ostaa laadukkaat kynsien tekovälineet ja opettele tekemään itse.

4. Säästä värikosmetiikassa ja panosta siveltimiin. Monet meistä testaavat, kuinka paljon luomivärissä on pigmenttiä ja teemme valinnan sen mukaan. Saatamme kuitenkin valita halvimmat mahdollisimmat siveltimet. Mikään luomiväri ei näytä hyvältä, jos luomivärisivellin on huono. Panosta siis ennemmin yhteen hyvään luomivärisiveltimeen ja säästä luomiväreissä. Omat suosikkini siveltimissä ovat ehdottomasti Sigma Blending Brush E25 ja Sigma Tapered Blending Brush E35. 

5. Etsi edullisin vaihtoehto. Sama tuote voi maksaa Suomessa huomattavasti enemmän kuin metsästettynä ulkomaalaisista kaupoista.

Muutama esimerkki:

iHerbistä tilatessa kannaattaa kuitenkin huomioida tullit (tilaa alle 20 euron satseissa) ja muistaa, että esimerkiksi painavia tuotteita (shampoot, hoitoaineet) ei välttämättä kannata tilata, sillä postikulut menevät painon mukaan.

LUE MYÖS: PARHAAT KOSMETIIKAN VERKKOKAUPAT

LUE MYÖS: MIKSI PÄÄTIN MYYDÄ OMAISUUTENI POIS JA KUINKA PALJON RAHAA SAIN?

LUE MYÖS: 8 SYYTÄ KÄYTTÄÄ MINERAALIKOSMETIIKKAA

6. Ennen ostoksen tekoa tarkista löydätkö kuponkikoodin. Jos tilailet ulkomailta kosmetiikkaa, tarkista googlettamalla löydätkö kuponkikoodia, joka olisi voimassa. Voit helposti säästää jopa 20 prosenttia ostoksissasi! Tarkista myös postilaatikkosi, jos olet tilannut uutiskirjeen kyseiseltä yritykseltä.

7. Tee inventaario. Käy läpi kaikki kauneudenhoitotuotteesi ja poista turhat yksilöt. Helposti tulee ostettua muka tarpeeseen, kun ei muista mitä kaikkea kaapeista oikeen löytyykään.  Tarvitsetko 20 erilaista kynsilakkaa? Entä 15 pinkkiä huulipunaa? Poista kaikki turha kosmetiikka kaapeistasi, jotta olet ajantasalla siitä, mitä oikeasti tarvitset ja mitä et. Jos kosmetiikkasi on käyttämätöntä, voit myydä sen esimerkiksi Facebookin kirpputoriryhmissä.

8. Yksi tuote, monta käyttötarkoitusta. Voit myös hyvin yksinkertaistaa valikoimaasi; sen sijaan, että sinulla olisi erikseen meikkivoide arkimeikkiä varten, kasvovoide, aurinkovoide, voit hyvin ostaa yhden tuotteen, jossa yhdistyy kaikki ominaisuudet (BB-voide).  Luonnonkosmetiikassa löytyy loistavia vaihtoehtoja, joilla voit siirtyä kevyempään meikkipussiin, esimerkiksi:

Osta siis jatkossa tuotteita, joita pystyt käyttämään kasvoillasi usealla eri tavalla.

8. Googleta lempimeikkisi + dupes. Onko lempituotteesi melko hintava? Siitä saattaa löytyä huomattavasti edullisempi kopio googlettamalla. Meikkimerkit jatkuvasti kopioivat toistensa tuotteita ja jos lempituotteesi maksaa esim. 70 euroa, voit hyvinkin löytää siitä lähes identtisen kopion 20 eurolla.

Mitkä näistä vinkeistä aiot ottaa käyttöösi? Jätä omat vinkkisi alle! 

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!