Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

9 VINKKIÄ KUIVAN IHON HOITOON!

Talvi alkaa siirtymään kevään tieltä, mikä tarkoittaa iholle sopeutumista kylmistä pakkasilmoista aurinkoisiin, hieman lämpimämpiin ilmoihin. Monet kärsivät talven läpi kuivasta ihosta ja ainakin itselläni iho alkaa vasta tähän vuoden aikaan oireilemaan kunnolla kuivuudesta, jos ihoa ei ole hoitanut ja kosteuttanut hyvin. Kasvojen ihoni on pintakuiva, mutta ihooni muodostuu helposti epäpuhtauksia ja finnejä. Tällöin haasteena on kosteuttaa ihoa niin, että se pysyy kauniina ja kosteutettuna, mutta ei kuitenkaan rasvoitu pahasti. Itse olen huomannut muutaman keinon, jolla pitää iho kosteutettuna ja kauniina! Ja koska haluan jakaa kaikki vinkkini ja tipsini teille, tässä 10 vinkkiä kuivan ihon hoitoon!

1. Päivitä tuotteet

Siirryttäessä talvesta kevääseen, muista päivittää ihonhoitotuotteet. Talvella iho tarvitsee erityistä kosteutusta, loppukeväästä ei enää niinkään. Kosteutus on aina hyvästä, mutta liian raskaat ja rasvaiset tuotteet saattavat tukkia ihoa aiheuttaen ihoärsytystä, epäpuhtauksia ja finnejä. i+m Naturkosmetik Hydro Perform sarja kosteuttaa kasvojen ihoa tehokkaasti, mutta antaa ihon hengittää. Testasin tuotesarjaa kuukauden ajan ja näissä tuotteissa on hinta-laatusuhde erinomainen!

2. Älä käy kuumassa suihkussa

Kuuma suihku tuntuu ihanalta, mutta ikävä kyllä se ei tee kasvojen iholle erityisen hyvää. Itse pesen illalla kasvojen ihon suihkun alla ja yhdistettynä putsariin, kuuma vesi valitettavasti vie iholta luonnollisen öljyn. Vältä siis yhdistelmää kuuma suihku ja voimakas putsari.

3. Lisää seerumi ihonhoitoon

Tällä hetkellä markkinoilla jylläävät erilaiset seerumit. Jos ihosi ei kestä paksua ja rasvaista kasvovoidetta (kuten oma sekaihoni), hyvä vaihtoehto on ensin levittää iholle seerumia, jonka jälkeen lisätä päälle hieman kevyempi kasvovoide. Näin saat kosteutettua ihoa tehokkaasti, mutta paksuhko kasvovoide ei ”tuki” ihoa. i+m Naturkosmetikin Serum Hydro Effectiven koostumus on hyvä, sillä tuote ei ”juokse” liikaa, plussaa ihanasta tuoksusta!

4. Käytä kasvonaamioita säännöllisesti ja muista kuorinta

Erilaiset kosteuttavat kasvonaamiot ovat hyvä lisä kasvojenihon hoitoon. Käytä kosteuttavaa kasvonaamioita esim. kerran viikossa. Vaihtoehtoisesti voit myös levittää paksumpaa kasvovoidetta iholle reippaasti ja antaa sen vaikuttaa puolisen tuntia. Muista myös kuoria kasvot, jotta saat kuolleen pintakerroksen poistettua. Kuivan ihon huollossa on erittäin tärkeää huomioida, että kuorinta ei ole liian voimakas.

5. Ruokavalio ja vesi

Kaksi asiaa, joista paasataan aina, mutta ei turhaan! Ruokavalio vaikuttaa radikaalisti ihon kuntoon, sillä ruokavaliosta saamme ihonkin kuntoon vaikuttavat vitamiinit. Itse otin haasteen vastaan ja lisäsin vedenjuontia päivittäin. Jos veden juominen lasista jää, käytä juomapulloa. Juomapullo kulkee mukanani kaikkialla, näin huomaamattomasti tulee hörpittyä useamman pullollisen vettä päivän aikana. Lisää veden vaikutuksesta hyvinvointiin voit lukea tästä.

6. Käytä kosteuttavia ja hajusteettomia tuotteita

Hajusteet ärsyttävät helposti kuivaa ihoa, kannattaa siis valita tuotteita, jotka ovat hajusteettomia.

7. Tarkista INC-lista

Kosteuttavia ainesosia kannattaa metsästää! Monet ovat varmasti jo kuulleet hyaluronihapon mainittavan esimerkiksi pistoshoitojen yhteydessä. Hyaluronihappoa on ihossa luonnostaankin, mutta sen määrä vähenee iän myötä. Hyaluronikapseleita kannattaa kokeilla nautittavaksi sisältä päin, sen lisäksi itse suosin ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät hyaluronihappoa. i+m Naturkosmetikin Hydro Perform -sarjan kasvovoide, silmänympärysvoide ja seerumi sisältävät hyaluronihappoa ja hoitavat kuivaa ihoa hellävaraisesti.

8. Valitse alkoholiton putsari

Puhdistusmaidon ja kasvoveden kannattaa olla suunniteltuja herkälle / kuivalle iholle, jolloin ne ovat tarpeeksi mietoja. Vältä alkohollisia puhdistusaineita, sillä alkoholi kuivattaa ihoa. Kuvan puhdistustuotteet puhdistivat hyvin, jättivät puhtaan fiiliksen iholle kuitenkaan kuivattamatta ihoa.

9. Muista aurinkorasva

Keväällä aurinkonsäteet on yllättävän  , muista siis lisätä aurinkorasva ihonhoitoosi. Aurinkorasva kosteuttaa samalla kuivaa ihoa ja estää auringonsäteiden vahingolliset vaikutukset.

Tässä videossa näkyy mun ihonhoitorutiini i+m Naturkosmetikin tuotteita käyttäen!

OSALLISTU ARVONTAAN! 🙂

Arvon kaikkien osallistuneiden kesken i+m Naturkosmetikin seerumin ja silmänympärysvoiteen! Arvonta päättyy 9.4.2017. Osallistuminen tapahtuu kolmella askeleella:

 • Seuraa mua Instagramissa @dailychicofficial
 • Seuraa Facebookissa https://www.facebook.com/dailychic.fi/
 • Kommentoi alle mukana
Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 6 comments

 1. Suvikh

  Mukana 🙂

 2. pimassou

  Mukana 🙂

 3. Venla P

  Tosi kiva ja hyödyllinen postaus. Tykkäsin!

 4. Ida

  Mukana 🙂

 5. Sannamarianna

  Seuraan ja mukana! 🙂

 6. Minna

  Mukana 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X