Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Terveys

AJATUKSIA HENKISESTÄ KEHITYKSESTÄ

Eilen eräs ihminen kommentoi mulle ”Sä olet muuttunut aika paljon ihmisenä.” Ensin hämmennyin sitä, että joku kommentoi asiaa jollain tavalla enkä oikein osannut vastata mitään. Tottakai olen muuttunut ihmisenä, mulle elämän tarkoitus on se, että kasvan, kehityn, teen virheitä ja otan opikseni niistä. Olen aiemmin maininnut, että ajatus paikalla pysymisestä on mulle hyvin ahdistava. Kaikki kokemukseni ovat kasvattaneet mua ja vieneet mua elämässä oikeaan suuntaan. Eteenpäin meneminen ja elämän mukana kulkeminen ovat kauneimpia asioita tässä maailmassa.

Kaikki tämä on alkanut jo useampi vuosi taaksepäin. Olen kuitenkin kipuillut asian kanssa pitkään ja en ole tiennyt miten päin olla. Muistan pienestä asti havahtuneeni ajatuksista kuten ”Mikä mä olen?”, ”Miksi olen täällä?”, ”Mikä meidän ihmisten tarkoitus on?”. Nämä ajatukset ovat aina välillä nostaneet päätään ja välillä taas olen elänyt elämää ilman enempiä ihmettelyitä.

Viime syksynä viimeisen kerran alkoi voimakas vaihe mun elämässä, jolloin aloin taas etsimään vastauksia. Yksinkertaisesti tuntui, että tämä maailma, tässä muodossa, ei ole mun koti. Vaikea selittää, mutta en löytänyt mitään merkityksellisyyttä siitä elämästä, jota elin. Aloin kokemaan merkityksettömiksi ne asiat, jotka olivat olleet mulle ennen todella tärkeitä, kuten työ, ura ja koulu. Samalla lopahti kiinnostus muihinkin asioihin, koska mua piinasi ajatukset siitä miksi olen täällä. Musta tuntuu, että mun sielu on siinä iässä, että yksinkertaisesti en enää elä tätä materiaalista maailmaa varten.

Henkisen kasvun tiedostaminen oikeastaan tapahtui vasta kun annoin mulle luvan olla oma itseni. Näin jälkikäteen ajateltuna tapahtumat ovat koko ajan ohjanneet mua henkisen kasvun suuntaan, mutta ego on vienyt toisaalle. Vapauduin niistä konservatiivisista ajatuksista, jotka mua olivat pidätelleet. Olin ollut kiltti suorittaja, joka ei nauttinut mistään, kunhan vain suoritti. Tällä hetkellä mua ei kiinnosta ihan hirveästi tämä elämä tässä meille näyttäytyvässä muodossa. Tarkoitan tällä sitä, että ura, koulutus, materia, eivät enää muodosta mun elämälle pohjaa. Mun elämää ohjaa tällä hetkellä mun sielu, keskityn sielun tarpeisiin ja pyrin antamaan mun sielulle mahdollisimman paljon tilaa kasvaa.

Tämä kaikki on ohjannut mua siihen ajatukseen, että Jumala on antanut mulle elämän lahjan, sielun, joka on sellaisenaan arvokas. Ei mun tarvitse tehdä mitään erikoista, eikä olla mitään erikoista. Olen arvokas pelkästään olemalla elossa ja elämällä elämää. Kokemalla ja nauttimalla. Mua ei tee yhtään paremmaksi se, että onko mulla hieno auto pihassa vai kuljenko julkisilla. Tai se, että onko mun tilillä rahaa 10 euroa vai 10 tuhatta euroa. Kaikki noi asiat kuuluvat tähän fyysiseen maailmaan ja niillä ei loppujen lopuksi ole mitään merkitystä.

Elämässä ei ole oikeaa tai väärää valintaa, kaikki valinnat kuitenkin vievät jonnekin suuntaan. Koen suurta rauhaa tällä hetkellä elämäntilanteestani. Elän omannäköistä elämääni ja saan olla täysin oma itseni. Nykyään olen hyvinkin sinut itseni kanssa eikä mua enää pelota asiat, jotka ovat aiemmin pelottaneet. Ei mua pelota kertoa teille kaikille, että olen käynyt läpi kaksi masennusta, että olen nuorempana halunnut olla vain rikas vaimo, että olen ollut hyvin materialistinen ihminen, että työnimikkeeni on tällä hetkellä assistentti ja että ennen olen hyvinkin järkisyillä valinnut kumppanini. Ymmärrän nykyään paremmin, mikä toimintani tapahtuu egon voimasta ja mikä tulee taas sielusta. Pystyn ikäänkuin tarkkailemaan toimintaani ulkopuolelta, ymmärtämään kausaliteettia ja näin ollen antamaan itselleni anteeksi. Minusta on tullut armollisempi itseäni kohtaan, sillä ymmärrän, että se kaikki kouhotus mitä tapahtuu, on yleensä egon tekosia.

Tällä hetkellä olen saanut jostain ajatuksesta kiinni henkisen kehityksen suhteen. Tosin välillä tuntuu, että se koko pakka, jonka olen saanut koottua, kaadetaan. Sitten kuitenkin aina uudestaan kasaan sen tutkittuani itseäni ja opittuani lisää. Tällä hetkellä elän hyvin henkistä kautta elämässäni ja koitan päästä yhä syvemmälle sieluuni, ymmärtää itseäni paremmin ja toteuttaa sitä kautta asioita, jotka oikeasti tuovat elämääni onnellisuutta.

P.S. kuvista kiitos mun maailman rakkaimmalle siskolle, pus <3

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 4 comments

 1. Minnea/Minnean muruja

  Ihmisellä on koko elämä aikaa kehittyä, ja koskaan ei tule valmista! Ja hyvä niin, sillä olisi aika tylsää olla täydellinen ihminen 🙂 Paljon hauskempaa on kehittyä ja huomata oma kasvu! Mukavaa itsetutkiskelun matkaa sinulle! Tosi hyviä havaintoja olet jo tehnytkin.

 2. marja liljeström

  Hienoa, että olet uskaltautunut elämän vietäväksi. Olemme täällä kasvamassa ja kehittymässä.

 3. Anne

  Isoja ajatuksia. Tärkeitä ajatuksia. Ja silti (??) aika moni paahtaa läpi elämän ajattelematta syntyjä syviä. Vai ajatellaanko me kuitenkin, mutta se kaikki hukkuu tähän arjen rumbaan?

 4. Hanna-Mari

  Tosi hyviä pohdintoja ja kolahtaa kyllä itselle sun teksti. Mä oon hakenut omaa itseäni kauan ja olen ollut hukassa tosi monta kertaa elämäni aikana. Nyt kuitenkin olen löytänyt ehkä sen oman tien alun, jota pitkin lähteä kulkemaan. Ihanaa, että säkin oot löytänyt oman elämän suunnan 🙂 Pidetään kiinni omasta henkisestä hyvinvoinnista!

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X