Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Chic-lifestyle

ARKIAAMUN NAUTINTO

Tiedätkö sen fiiliksen, kun aamu alkaa mahtavasti, tunnet olevasti täynnä energiaa vastaamaan päivän haasteisiin ja tiedät, että tästä tulee hyvä päivä? Päivän alku määrittää usein kuinka koko päivä etenee. Viikonloppuisin päivät alkavat yleensä mukavasti, kun pystyy hetken rauhoittumaan, suunnittelemaan tulevaa päivää ja nauttimaan aamupalasta. Arkiaamut ovat monelle meistä haastavia ja tylsiä, mutta tarvitseeko niiden olla? Entä jos sen ihanan viikonloppufiiliksen saisi tuotua myös arkeen?

Arkiaamu kannattaa aloittaa aikaisin, sillä mikään ei ole parempaa kuin se voittajafiilis, kun olet hereillä ja aloittamassa jo uutta aktiivista päivää kun muut vielä nukkuvat. Lisäksi aikaisin aamulla työskentely on yleensä tehokkaampaa, sillä saat työskennellä häiriöttä tunnin tai pari. Oma aamuni alkaa yleensä viimeistään klo. 6.30, mutta tarkoitukseni on syksyn aikana alkaa herämään klo. 5.30. Arkiaamun pystyy aloittamaan mukavasti, kun järjestää aamuun hetken omaa rauhallista aikaa. Tee järjestelyt etukäteen ja pystyt nauttimaan aamusta rauhassa.

1. Aamupalan sanotaan olevan päivän tärkein ateria. Tee aamupalavalmistelut jo valmiiksi etukäteen mahdollisimman pitkälle, jolloin vältyt turhalta sählingiltä. Itse suosin aamupalalla erityisesti proteiinin lähteitä, kuten kananmunia, rahkatuotteita ja jogurtteja, täysjyväviljoja esimerkiksi kaurapuuron tai ruisleivän muodossa sekä marjoja, hedelmiä ja kasviksia, joista saa tärkeitä vitamiineja. Loistava vaihtoehto aamupalalle on esimerkiksi munakasmuffinssit.Toinen ehdoton lempparini aamupalalle on paahdettu ruisleipä, jonka päälle laitan kaksi siivua kinkkua, puolikkaan avokadon ja kananmunan.


2. Laita piristävää musiikkia, joka saa sinut hyvälle fiilikselle. Spotifysta löytyy loistavia listoja, joilla saat aamusi tuntumaan kevyiltä! Kokeile esim. Wake up and Smell the Coffee, Ready for the Day tai Wake Up Call -listoja.

3. Varaa hetki miettiäksesi mistä asioista olet kiitollinen elämässäsi. Päivä saa positiivisen alun, kun mietit kaikkea ihanaa elämästäsi löytyy. Itse mietin vähintään 3 asiaa, joista olen kiitollinen.

4. Käytä 5-10 min. aamun venyttelyyn tai jumppaan. Itse teen aamulla 80 vatsalihasta, jolloin saan veren kiertämään vartalossani ja kroppa herää uuteen päivään. Lisäksi teen usein muutaman joogavenytyksen, jolloin vartaloni tuntuu vetreältä uuteen päivään.

5. Meditoi 10 minuuttia keskittyen hengitykseesi. Päivä saa erilaisen alun, kun olet heti aamusta läsnä.

6. Suunnittele päivän ohjelma. Itse täytän ”kalenteriani”, johon kirjaan päivän tärkeimmät tehtävät. Näin viritän ajatukseni päivän tärkeisiin tehtäviin ja saan aloitettua päivän tehokkaasti.

7. Siivoa jälkesi. Aamulla kannattaa siivota jäljet pois keittiöstä, jotta illalla ei ole sotku odottamassa kotiintulijaa. Lisäksi koet aamulla heti saaneesi aikaiseksi jotain, mikä luo hyvää  ja tehokasta oloa. Kannattaa myös pedata sänky ja tuulettaa makuuhuone, näin on mukava mennä seuraavana yönä nukkumaan ja saada rauhalliset yöunet.

Kuvissa näkyvät kodinkoneet saatu Kenwoodilta.

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 2 comments

 1. Hanna-Mari

  Itse tykkään aamuista eniten ja myös arkiaamut on mun juttu. Tästä postauksesta sainkin lisävinkkejä, jotta aamuistani tulisi vielä parempia ja sitä myöten koko päivistäni. Kuvat ovat muuten tosi ihania! 🙂

  https://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Ihana kuulla Hanna-Maria, että sait uusia vinkkejä <3 Ja kiitos kehuista, mä en koe olevani kuvaajana se paras, joten ihanaa kuulla kehuja <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!