Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Uraboostaus

9 KUUKAUDESSA TÄYSIPÄIVÄISEKSI BLOGGAAJAKSI: BLOGGAAMISESTA AMMATTI?

Lue aiempi tekstini haasteestani ”9 kuukaudessa täysipäiväiseksi bloggaajaksi”.

Miksi haluan 9 kuukaudessa täysipäiväiseksi bloggaajaksi?

…Tai tarkemmin ammattibloggaajaksi, joka saa tuloja bloggaamisesta.

Muutos on useimmiten meistä ihmisistä epämukavaa ja vaikka kuinka väitämme olevamme avoimia muutokselle, emme usein sitä ole. Muutos sisältää usein riskin ja miksi ottaa riskiä, jos omassa elämässä on kaikki hyvin? Alkuvuodesta laitoimme eropaperit ex-mieheni kanssa menemään ja muutosta omassa elämässäni on ollut riittämiin. Olen jollain tavalla luopunut suojamuureistani ja siitä turvallisuuden tunteesta; hyväksynyt, että mikään ei ole varmaa.

Kahden ihmisen asuessa yhdessä ovat asuinkulut yleensä maltilliset ja elämiseen menee vähemmän rahaa. Yksin jäädessäni tuli vastuu ottaa kaikesta yksin, myös omasta taloudestani. Esimerkiksi asuinkulut pääkaupunkiseudulla yksineläjällä ovat melkoisen korkeat, tällä hetkellä maksan vuokraa tuplasti enemmän kuin aiemmin – tulot eivät kuitenkaan kysy asutko yksin vai yhdessä. Helposti käy niin, että talous jää alijäämäiseksi.

Kirjoittaja DailyChic.fi-blogin takana, Suvi Saranki

Aiemmin olen maininnut, että työskentelen finanssialalla (Lue tämä!). Voisin sanoa, että tiedän jotain oman talouden optimoinnista ja yleisesti ottaen minua on aina kiinnostanut talouteen liittyvät asiat. Jotkut pitävät näitä asioita kuivina, minä puolestaan tulevaisuuteni turvaamisena. On hyvä ymmärtää, miten markkinat toimivat ja mihin olemme menossa. Olen miettinyt mm. eläkeikää ja sitä, kuka eläkkeeni maksaa. Terhi Majasalmi kirjoitti herättävästi aiheesta (voit lukea Terhin kirjoituksen tästä!). Terhin kirjoituksessa kävi selväksi, että omat säästöt eläkeiälle ovat välttämättömyys.

Kuitenkin suurimman kimmokkeen projektilleni sain Terhin Totuus taloudestasi -kirjasta, jonka luin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Kirja herätti jo tuolloin ajatuksia tulevaisuuden turvaamisen merkityksestä ja siitä, että voimme jokainen itse vaikuttaa omaan taloudelliseen tilanteeseen. Elämää ei tarvitse elää passiivisesti ja ottaa vastaan sitä mitä tulee, vaan asioihin voi itse vaikuttaa ja luoda itselleen taloudellista turvaa.

Yksi minulle merkittävimpiä asioita kirjassa oli useamman tulovirran rakentaminen. Tällä tarkoitetaan siis sitä, että oman talouden rahavirta muodostuu useammasta pienestä tulonlähteestä.  Jos yksi tulonlähde katoaa, ei omassa taloudessa tapahdu merkittävää (tai ainakaan liian isoa) muutosta.

DIY-postaus: Skandinaavinen sisustusjakkara

Tällä hetkellä, kolmen kympin kolkutellessa, on aika ottaa härkää sarvista ja rakentaa itselleni useampi tulovirta. Olen aina ollut kiinnostunut kaikista niistä asioista, joista DailyChic.fi koostuu; muodista, kauneudesta, diy-ideoista ja sisustuksesta, ruoanlaitosta, urasta ja matkustamisesta. Olen jakanut ystävilleni lukuisia vinkkejä koskien muotia ja kauneutta, joten miksi en tekisi siitä itselleni yhtä tulovirtaa? Me uudemmat bloggaajat saamme olla tietyllä tapaa kiitollisia bloggaajille, jotka ovat raivanneet tietä viimeisen 10 vuoden aikana. Blogin perustaminen ja sillä tulojen saanti ei ole ollut aiemmin näin helppoa. Yritykset tietävät jo tulokset, joita saavat blogimarkkinoinnista ja bloggaamisesta on tullut hyväksyttävä ammatti.

Yhteistyöpostaus: Malmin Korupaja

Tiivistetysti, koen olevani elämässäni tilanteessa, jossa saan tehdä valinnan mitä kautta alan lisätuloja hankkimaan. Bloggaaminen ja luova työskentely ovat aina olleet minulle mielekkäitä, joten tuntui itsestään selvältä kehittää blogiani ammattimaisempaan suuntaan. Blogillani on parhaimmillaan päivätasolla ollut lukijoita jopa n. 6000 ja kuukausitasolla n. 35 000. Näiden lukujen perusteella voisi päätellä, että olen kirjoittanut tekstejä, jotka ovat jollain tavalla mielenkiintoisia lukijoille ja tuonut heille lisäarvoa. Ammattibloggaaminen on yleistymässä  ja blogilla saa tienata. DailyChic.fi-blogista saaduilla lisätuloilla on tarkoitus turvata tulevaisuuttani ja rakentaa itselleni järjestelmä, joka mahdollistaa työskentelyn vaikka ulkomailta käsin. Yksi suurista haaveistani nimittäin on ollut muutto ulkomaille. Ehkäpä tämä 9 kuukauden matka mahdollistaa sen?

Kesän 2016 markkinointia, kuvassa bloggaaja/kuvaaja Janita Autio

P.S. Huomaa, että teksti on kirjoitettu taloudellisesta näkökulmasta, siitä miksi haluan tienata blogilla. Jos tutustut blogiini enemmän, huomaat, että intohimoa kirjoittamiseen ja lisäarvon tuomiseen lukijalle ei puutu 🙂

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 8 comments

 1. Niina

  Tosi hyvä kirjoitus ja tästä varmasti moni saa ajattelemisen aihetta. Minulla on vähän samanlaisia ajatuksia kuin sinulla ja olen päätynyt juurikin jakamaan tulovirtaa useammalle taholle, jotta en ole ns yhden kortin varassa jos joku katastrofi joskus iskee. Ja muutenkin. Jään varmasti seurailemaan tätä 9kk projektiasi, koska minulla on hieman samansuuntaisia projekteja meneillään ?

  Niina
  http://www.niinapaju.com

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Voi kiitos Niina <3 Tällaiset kommentit kyllä piristävät kovasti ja luovat itsellekin uskoa siihen mitä on tekemässä 🙂 Mun mielestä useamman tulovirran rakentaminen on järkevää, ja voihan osa olla pasiiviisia, eli esim. sijoituskohteet jne 🙂 Kiitos tsempeistä ja seuraamisesta <3

 2. Hanna-Mari

  Hyviä ja fiksuja pointteja. Itse rupesin miettimään etenkin tuota useamman tulovirran rakentamsta ja blogin tuomaa mahdollisuutta siihen.

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos Hanna-Mari <3 Mielestäni tuo useamman tulovirran rakentaminen on siinä mielessä järkevää, että esim. jos jää työttömäksi tms. on muitakin tuloja kuin vain se palkkatyöstä saatava korvaus 🙂 Kannataa miettiä ihmeessä, pystytkö blogia siinä hyödyntämään 🙂

 3. Elina/MINI-blogi

  Useampi tulovirta on kyllä oikeasti hyvä juttu, itse tosin kirjoittelen blogiani vain harrastusmielessä.

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Ja jokainenhan voi ne omat tulovirtansa rakentaa itse, toiselle se on blogi, toiselle taas joku muu 🙂 Tässäkin vain taivas on rajana 🙂

 4. Juulia S.

  Mielenkiintoinen postaus! Itsekin mielelläni tekisin tätä rahasta. Kirjoititkin tuossa, että blogin perustaminen ja blogilla tienaaminen ei ole ollut koskaan näin helppoa. Asiassa on kuitenkin omat varjopuolensa. Nykyään tarjontaa on aivan liikaa, ja erottuminen ilman suhteita yms. melkeinpä mahdotonta. Kahdella hyvin samanlaisella blogilla voi olla todella erilaiset kohtalot: joku ponnahtaa hyvinkin nopeasti blogillaan ”menestykseen”, toinen taas puurtaa vuosia tulematta sen kummemmin huomatuksi. Tiedon, taidon ja oikeiden tyyppien tuntemisen lisäksi tarvitaan kai hitunen tuuria. 🙂

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos Juulia kommentistasi! 🙂 Se on kyllä totta, että erottuminen on haastavaa, mutta ei mahdotonta! 🙂 Mielestäni blogia kannattaa rohkeasti markkinoida, jotta lukijat löytävät blogin! Itse en ehkä usko tuuriin, uskon enemmänkin ongelmanratkaisuun ja siihen, että jos kovasti haluat jotain, löydät keinon saavuttaa sen. Tietysti ei päde nyt kaikkeen, mutta noin pääsääntöisesti 🙂 Tavoitteellisuus ja tavoitteiden asettaminen ovat mielestäni tärkeässä asemassa silloin kuin haluaa saavuttaa jotain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X