Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
ARMKNITTING-HUIVI
DIY ja Sisustus

DIY: ARMKNITTING-HUIVI

Kylmät pakkassäät ovat varmasti yllättäneet meistä monet. Jos kuitenkin hyvä ja tyylikäs kaulahuivi on jäänyt hankkimatta ja olet kiinnostunut käsitöistä, on tässä loistava ja perinteistä kutomistapaa haastava diy-ohje lämpimän ja erilaisen kaulahuivin tekemiseen. Armknitting-huivi on kudottu käsin, käyttämättä kuitenkaan kutomapuikkoja ja se näyttää todella hauskalta, kokeile vaikka!

Tarvitset:

Kolme kerää paksua lankaa, esimerkiksi Novitan Pehmo-lankaa sekä sakset.

ARMKNITTING-HUIVI

Ohjeet:

Ota kahdesta kerästä päät yhteen ja neulo huivi kaksinkertaisella langalla.

ARMKNITTING-HUIVI

Aloita luomalla 15 silmukkaa toiselle ”puikolle” eli käteesi. Laita silmukat aina ranteen taakse turvaan, etteivät ne tipu. Kun olet saanut silmukat luotua, aloita vetämällä lanka aina ensimmäisen silmukan läpi, ota siitä syntynyt silmukka vastakkaiseen käteesi ja toista tätä niin kauan, kunnes olet viimeisenkin silmukan tehnyt.

ARMKNITTING-HUIVI

Aloita aina uusi kerros siten, että nostat ensimmäisen silmukan neulomatta. Ja neulo loput silmukat normaalisti. Työtä ei tarvitse missään vaiheessa kääntää, vaan kun saat silmukat kädestä toiseen, niin alat vain tekemään uutta kerrosta taas siihen käteen, josta siirsit silmukat. Neulo niin pitkään, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Tähän huiviin meni liki molemmat kerät, ja tästä tuli ennen hapsujen laittoa noin 185 senttimetriä.

ARMKNITTING-HUIVI

Kun olet saanut huivin haluamaasi mittaan, päättele huivi. Neulo ensimmäinen ja toinen silmukka normaalisti ja sitten nosta ensimmäinen silmukka toisen silmukan yli, jolloin sinulle jää vain yksi silmukka. Neulo sen jälkeen seuraava silmukka ja vedä edellinen silmukka taas uuden silmukan yli. Toista tämä kaikkien silmukoiden kohdalla. Kun on enää yksi silmukka jäljellä, katkaise lanka ja vedä se silmukan läpi ja kiristä. Voit koristella huivin päät vielä hapsuin. Leikkaa jäljelle jääneestä langasta tai uudesta kerästä noin 30 cm pätkiä ja solmi ne huivin päihin.

ARMKNITTING-HUIVI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X