Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
DIY ja Sisustus

DIY: SKANDINAAVINEN SISUSTUSJAKKARA

Tämä skandinaavinen sisustusjakkara on yksinkertainen, helppo ja edullinen toteuttaa. Itse rakastan luoda jostain vähemmän kauniista kauniin tuotoksen ja tämä tuoli toimii hyvänä esimerkki kuinka helposti ja edullisesti saa jostain ei-niin-kauniista tehtyä silmiä hivelevän sisustuselementin.

Tämän projektin valmiiksi saattamisessa onkin vierähtänyt tovi. Jakkaran maalasin jo syksyllä, mutta siitä saakka se on odottanut jatkokäsittelyä. Oikeastaan syy on ollut se, että yksi osa tämän sisustusjakkaran tekemiseen on uupunut, nimittäin tuo istuintyyny. Viime viikon Ikea-reissulla vihdoin ja viimein muistin ostaa sen ja viikonloppuna pääsinkin kokoamaan tuolia ja kuvailemaan teille ohjetta!

Tämän skandinaavisen sisustusjakkaran valmistukseen tarvitset: 

Pssst! Näitä jakkaroita teet pienellä vaivalla kaksi; osta kaksi jakkaraa ja kaksi istuinalustaa, lampaantaljasta nimittäin tulee halutessasi kaksi jakkaraa.

Nyt hypätäänkin aikamatkalle takaisin syksyyn, jolloin lehtiä oli maassa ja viileässä syyssäässä spraymaalailin jakkaran esin kuparin väriseksi (virhevalintoja sattuu!) ja sen jälkeen kultaiseksi. Jälkimmäinen sävy yksinkertaisesti toimi mielestäni paljon paremmin, joten siihen päädyin tämän jakkaran osalta.

dailychic-sisustusjakkara-tee-se-itse-sisustus-jakkara-ikea

dailychic-sisustusjakkara-tee-se-itse-sisustus-jakkara-ikea

Jos et halua odottaa jakkaran valmistumisessa puolta vuotta (kuten allekirjoittanut), odota kuitenkin sen aikaa, että maali on kuivunut. Tämän jälkeen ota esille istuintyyny, matto, sakset, neula ja lanka. Aloita leikkaamalla matto kahteen osaan. Jos käytät aitoa lampaannahkaa tai et halua kuin yhden jakkaran, voit myös taitella maton tuolin alle siististi ja ommella muutamalla tikillä kiinni, jolloin matto ei mene käyttökelvottomaksi.

dailychic-sisustusjakkara-tee-se-itse-sisustus-jakkara-ikea

Laita matto lattialle nukkapuoli alaspäin. Nosta päälle istuinalusta sekä jakkara jalat ylöspäin osoittaen. Taittele matto jakkaran alle siististi vastakkaiset puolet keskelle ja ompele muutamalla ompeleella kiinni, kuitenkin niin, että karva ei lähde liikkumaan jakkaralle istuttaessa. Ompele myös jäljelle jäävät matonreunat keskelle. Jalkojen kohdalla on hyvä vetää kangasta tiukempaan, jotta saat kaiken maton siististi jakkaran alle.

dailychic-sisustusjakkara-tee-se-itse-sisustus-jakkara-ikea

dailychic-sisustusjakkara-tee-se-itse-sisustus-jakkara-ikea

dailychic-sisustusjakkara-tee-se-itse-sisustus-jakkara-ikea

Tarvittavat tuotteet on linkitetty tarvitset-listaan, spray-maali taitaa olla ainoa jota Ikean valikoimasta ei löydy. Itse rakastuin tähän sisustusjakkaraan, mielestäni se on juuri täydellinen lisä yksinkertaiseen sisustukseen ja bonusta on tuolin helppo toteutus. Mitä mieltä olet ohjeesta? 🙂 Haluaisin kovasti kuulla mielipiteesi, jaa siis ajatuksesi alla olevaan kommenttikenttään 🙂

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 2 comments

 1. Linda / Revontulipalo

  Onpa kivan näköinen! Pitää pistää ohje muistiin niin voisi väsättä pari tuollaista omaankin kämppään. Toimis ihanasti just yöpöytänä tai olkkarissa sohvan vieressä.

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitti Linda! 🙂 <3 Mä tykkään itse kanssa, helppo ja edullinen tehdä ja juurikin, että palvelee montaa eri käyttötarkoitusta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X