Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Viestitaulu
DIY ja Sisustus

DIY: VIESTITAULU

Monilla ihmisillä on tapana jättää kotiin viestejä perheenjäsenilleen, joissa kertovat päivän menoistaan. Yleensä viestit ovat kirjoitettu irtonaiselle paperille, joka heitetään lukemisen jälkeen roskikseen. Taloudellisesti ja ekologisesti tämä ei välttämättä kannata pidemmän päälle.  Yksi hyvä idea on tehdä itse viestitaulu, johon voi kirjoittaa tussilla viestin ja myöhemmin pyyhkiä sen pois.  Tällainen viestitaulu on helppo tehdä myös sisustukseen sopivaksi, jolloin se miellyttää silmää.

Viestitaulu

Viestitaulu

Tarvitset: 

 • Taulukehyksen
 • Kuvan kehykseen
 • Tussin, jolla kirjoittaa kehyksen lasiin.

Kehyksen valinnassa on hyvä pohtia millaisen viesti-taulun haluaa; tuleeko jokaiselle viikonpäivälle oma kehys vai onko taulu vain yksittäisten viestien jakoa varten.

Kehyksen väriä pohtiessa on hyvä pitää mielessä asunnon muu sisustus. Jos haluat, että huonekalut ja koriste-esineet sopivat sisustuksellisesti yhteen, mieti jo ennen kauppaan menoa, mihin ajattelit taulun sijoittaa. Et välttämättä halua räikeän oranssia harmoniseen harmaaseen sisustukseen? Vai haluatko kehyksen olevan hauskana yksityiskohtana sisustuksessa? Pääasia on kuitenkin, että sinä itse pidät siitä!

Viestitaulu

Kehykseen sopii millainen kuva tahansa – voit tehdä kollaasin vanhoista kuvista, jolloin voit muistella menneitä samalla, kun kirjoitat viestiä. Kehykseen voit myös laittaa erilaisia aforismeja tai lainauksia, joista tulee hyvälle mielelle. Itse tein ”ornamenttitapetin” seinäksi kehykselle, jolloin kehys pysyy harmonisena ja tekstille jää enemmän näkyvyyttä.

Muista valita kynä, jonka saa pestyä vedellä pois. Jos kuitenkin olet kirjoittanut lasiin permanenttitussilla, lähtee kynän jälki kynsilakan poistoaineella pois.

Viestitaulu

Voit käyttää viestitaulun tekemiseen myös liitutaulumaalia, jolloin voit kirjoittaa taulun pintaan liiduilla. Haluaisitteko nähdä myös tällaisen vaihtoehdon? 

This article has 2 comments

 1. Vilhelmiina Lyydia

  Ihan superkiva idea! <3

  • Saara Jansson

   Ihana, että pidit ideasta! 🙂 Mukavaa kevään odotusta Vilhelmiina Lyydia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!