Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

FINNIEN PEITTÄMINEN

Varmasti monet meistä ovat kamppailleet finnien kanssa. Nuo punaiset pilkut, jotka säilyvät kasvoilla harmillisen pitkään. Joskus finnien peittäminen pelkällä meikkivoiteella ei riitä finnien piilottamiseen ja silloin tarvitaan jotain pigmenttisempää. Finneille on kehitetty paljon erilaisia peiteaineita ja yleensä ne sisältävät tulehdusta rauhoittavia ja finnejä kuivattavia ainesosia. Pintakuivuudesta kärsivän kannattaa kuitenkin harkita kuivattavia ainesosia sisältäviä peiteaineita, sillä ne saattavat vain korostaa finniä kun sen pinta kuivuu ja näin ollen siihen tarttuu enemmän peiteainetta.

Finnien peittäminen DailyChic

Mikäli kasvoilla on aknea ja iho punoittaa paljon voi siihen tarvittaessa käyttää punaisuutta neutraloivaa peiteainetta, joka on siis aavistuksen vihertävää. Vihreä väri neutraloi punaisuutta ja siten häivyttää punoitusta. Monesti kuitenkin normaali ihonvärinen peiteainekin riittää, mikäli siinä on vain tarpeeksi pigmenttiä. Itse olen käyttänyt finnien peittoon MACin Pro Longwear Concealeria. Se on tarpeeksi pigmenttistä ja nestemäisen koostumuksen ansiosta sopii hyvin pintakuivalle iholle.

Finnien peittäminen DailyChic

Finni keskellä otsaa

Lisäksi on tärkeää muistaa, että finnien peitossa kannattaa käyttää mattaväriä. Hehkua ja hohtoa lisäävät tuotteet korostavat finnin korkeuseroa kasvoihin entisestään, sillä ne heijastavat valoa. Koholla olevaa finniä ei siis pysty peittämään muuten, kuin tasoittamalla sen värin mahdollisimman tasaiseksi. Finnien peitossa on hyvä myös muistaa, että vähempi on enempi. Jos finniä peittää liikaa ja sen päälle pakkaa paljon erilaisia peiteaineita, saattaa sitä huomaamattaan vain korostaa. Peilistä katsoessa kannattaa myös pitää mielessä, että harvemmin kukaan tulee niin läheltä katsomaan, että piilotettu finni juurikaan tulisi näkyviin, vaikka sen itse näkisitkin ihan läheltä katsoessa.

Finnin piilottaminen

Finni peitetty

Myös peitepuikot toimivat hyvin finnien peittämiseen. Peitepuikossa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon se, ettei levitä peiteainetta suoraan puikosta, sillä finneissä on monesti tulehdus, joten bakteerit leviävät peitepuikon välityksellä mahdollisesti myös muualle kasvoihin ja lisäävät näin finnejä entisestään. Peitepuikosta kannattaakin ottaa väriä esimerkiksi kädelle tai spaattelille ja sitä kautta sitten siirtää väriä finnin päälle. Meikkivoiteen voi vielä lisätä peiteaineen päälle, jolloin mahdollisen sävyeron saa häivytettyä vielä paremmin.

Myös ihonhoito on erittäin tärkeää finnien hoidossa ja liian pesevien tuotteiden käyttäminen saattaa vain entisestään ärsyttää ihoa. Kannattaakin panostaa myös ihoa rauhoittaviin tuotteisiin, joilla punoitusta saa vähennettyä ja näin ollen myös finnien häivyttäminen helpottuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X