Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Uraboostaus

HAASTATTELUSSA MISS HELSINKI -KISAN LUOTSAAJA MARTINA AITOLEHTI

Martina Aitolehti on nainen Miss Helsinki -kisan takana. Tällä hetkellä Martinan pitää kiireisenä perheen lisäksi Miss Helsinki -kisa, oma blogi, erilaiset projektit sekä urheilu. Sporttinaisen maineen saanut supermimmi hoitaa kaiken tämän ja saa sen vielä näyttämään helpolta. Mikä on Martinan salaisuus?

Olet monessa mukana, miten saat niin paljon aikaiseksi? Johdatko itseäsi?

– Tajuan aina missä kohtaa millekin jutulle on deadline, visuaaliset jutut ja inspiraatio tulee kun ne tulee ja imen alitajuntaan koko ajan ideoita. Olen mennyt jo vuosia muistilapun varassa, johon edellisen päivän aikana ja illalla kirjoitan tehtävät seuraavalle päivälle ja kuljen sen varassa. Muistilistaan saatan kirjoittaa vaikka puhelun, joka täytyy hoitaa.

Martina Aitolehti 3

Miss Helsinki -kisan Martina osti 8 vuotta sitten. Martinalla on oma kokemus missikisoista ja hän on itse osallistunut mm. Miss Earth ja Miss Hawaiian Tropic -kisaan. Martinan luotsaama Miss Helsinki -kisa on noussut yhdeksi Suomen suurimmista ja seuratuimmista missi-kisoista.

Kovaa ja päämääräistä työtä, huippukumppanit kisassa mukana, kovatasoiset kilpailijat, hyvin työnsä hoitaneet ja menestyneet voittajat ja median kiinnostus. Nämä asiat Martina summaa, kun kysyn, miten kisa on 8 vuodessa noussut lähes tyhjästä.

– Pidän kynsin ja hampain kiinni omasta visiosta ja olen halunnut tehdä kauneuskilpailusta vähän enemmän. Ei ole yhtä muottia, mihin kaikkien kilpailijoiden täytyy sopia, vaan meillä ovet ovat auki kaikille.

Martina toteaa Miss Helsinki -kisan olevan nykyajan missikisa. Miss Helsinki -finalistit treenaavat Fit Diamonds -treenareiden johdolla ja tässä kisaan sitoutuminen laitetaan todella testiin. Treenaaminen on kovaa ja ruokavaliota tulee noudattaa. Monelle tytölle uutena asiana tulevat julkisuus ja media. Tähän tyttöjä on valmennettu mm. Leena Sarven toimesta käytös- ja esiintymiskoulutuksella. Alusta saakka mukana ollut talent-osuus nähdään joka vuosi finaalissa. Tyttöjen tehtävänä on itse suunnitella ja toteuttaa talent-osuuden show. Tehtävää on puvustuksesta musiikkien miksaukseen. Tytöillä on edessä kiireinen syksy, joka koostuu mm. kiertueesta ja kuvauksista. Kaiken kaikkiaan opittavaa on tytöillä paljon, eivätkä he pääse helpolla, mutta saavat melkoiset eväät matkaansa.

Millainen henkilö sitten Miss Helsinki on? Martina kiteyttää Miss Helsingin olevan realistinen esimerkki ihmisille. Ulkonäön täytyy totta kai olla kunnossa, mutta Miss Helsingin tulee olla paljon muutakin. Voittajan tulee olla sosiaalinen, positiivinen sekä mielenkiintoinen henkilö ja tärkeää on, että Miss Helsingin kanssa on ilo tehdä töitä. Voittajan tulee olla sanavalmis ja freesi ajatuksien herättäjä.

Mikä on ollut Miss Helsingin suhteen voitokkain hetki?

– Kaikki finaalit, erityisesti viime vuosien, jotka ovat olleet Apollossa. Mä oon ollut niin tyytyväinen, kuin vain voi olla. Siellä on ollut kaikki kohdillaan. Ei ole ollut yhtään asiaa, mistä olisin voinut moittia itseäni, vaikka vaadin aika paljon itseltäni. Finaalit ovat vaatineet paljon. Aina edellisenä päivänä ollaan oltu Apollossa aamusta iltaan treenaamassa niin kauan, että kaikki on priimaa.

Martina Aitolehti 2

Yrittäjyys elämäntyylinä ja valintana

Yrittäjänä työ on sataprosenttista joka päivä. Kaikki pitää tehdä täysillä ja sä näät sen heti, jollet tee täysillä. Samahan pitäisi päteä, vaikka olet jonkun toisen palkkalistoilla. Yrittäjänä sä tiedät mitä se työnteko on; tiedät mitä ovat tulot ja menot ja paljonko asioiden eteen pitää puskea ja tiedät, että asiat eivät tule ilmaiseksi.  Yrittäjänä on tosi kiva olla, ymmärrät asioiden tärkeyden. Osaat arvostaa lomia ja pienet asiat ovat paljon isommassa roolissa.

– Mä saan herätä joka aamu intoa täynnä vielä näiden yli 10 vuoden jälkeen. Mä herään joka päivä ihan täynnä energiaa, eikä mulla ole koskaan sellaista aamua, että ”hyi hirvee mennä töihin”. Se on mun mielestä asia, josta pitää olla ihan hemmetin kiitollinen.

Yrittäjän työ on kuitenkin myös haastavaa; kaikki pitää organisoida ja kokonaisuutta hallita. Martina toteaa esimerkiksi aikataulutuksen olevan Miss Helsinki -kissassa välillä hankalaa. Ongelmiin ja haasteisiin suhtautuminen on avainasemassa oman hyvinvoinnin ja motivaation kannalta.

– Ongelmatilanteita tulee, vähän väliä. Ei kaikki mene aina niin kuin Strömsössä. Sillä, että sä teet työsi joka kerta, joka päivä, niin hyvin kun sä voit, niin silloin voit ainakin tietää, että olet tehnyt parhaasi. Kaikki asiat eivät aina välttämättä ole susta kiinni. Tietysti jokainenhan meistä haluaisi aina onnistua, mutta se on oikeasti aika mahdotonta. Ja joskus itseasiassa se, ettet onnistu aina ihan kaikessa, tekee hyvää. Se antaa sulle lisää potkua puskee seuraavaan juttuun vielä enemmän.

Mitä menestyminen sitten mielestäsi tarkoittaa?

-Menestyminen on sitä, että sä pääset niihin sun omiin tavoitteisiin. Se, että sä saat kiitosta siitä sun omasta duunista ja sun työn tulos huomataan.

Yrittäjyyden lisäksi kahden pienen lapsen äiti joutuu pohtimaan johtajuutta ja malliesimerkkinä olemista sekä kotona että töissä.

– Usein mietin, että olen kahden pienen tytön äiti ja olen tekemisisissä nuorten naisten kanssa. Kyllä mun täytyy tosi tarkkaan miettiä kaikki mitä me tehdään, missä me esiinnytään ja miten mä itse esiinnyn heille. Kyllä mä pyrin siihen, että kisa olis kaikille sellainen kiva ja opettavainen kokemus. Joidenkin kokemus menee alusta loppuun ja kenties sitten vielä kruunataan, joillain se taas jää vähän lyhyemmäksi.

Martina Aitolehti

Inspiraatio on yrittäjän työssä tärkeää. Miss Helsinki -kisaan Martina etsii inspiraatiota monesta paikkaa, kuten muotilehdistä, ulkomaalaisien bloggareiden instagrameista ja ihmisistä. Martina kertoo, että häntä henkilökohtaisesti inspiroivat monet naiset, jotka menestyvät rehellisesti sillä omalla työllään. Myös naiset, jotka ovat itsevarmoja ja ylpeitä siitä mitä tekevät ja kantavat itsensä tyylikkäästi, mutta nöyrästi, ovat Martinan mieleen.

-Mun mielestä nöyryys on tänä päivänä kova sana, sitä on hienoa nähdä. Se on asia ihmisessä, joka tuo hyviä viboja.

Hyvinvointia ja terveyttä omassa elämässäänkin korostava Martina sanoo unen ja ravinnon olevan tärkeitä elementtejä jaksamisen kannalta. Tulevaisuudessa hän haluaisi mahdollisesti kokeilla yrittäjyyttä liikunnan ja hyvinvoinnin saralla.

Martinan vinkit uraboostaukseen:

  • Tee asioita, joissa olet hyvä ja joita haluat tehdä 110% varmuudella
  • Hanki hyvä tukiverkosto
  • Ole valmis kehittämään itseäsi, koskaan ei voi kuvitella olevansa valmis.

Martinan terkut DailyChicin lukijoille:

  • Mene rohkeasti omia unelmia kohti
  • Älä vähättele itseäsi
  • Älä mieti liikaa muiden ihmisten mielipiteitä

 

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X