Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Chic-lifestyle

I LOVE ME: TERVEYTTÄ & KAUNEUTTA RAVINNOSTA

Viikonloppuna Helsingissä järjestetyillä I Love Me -messuilla oli kattavasti tarjolla tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista. Messuilla esillä oli muun muassa superfoodeja, raakaravintoa, sekä vinkkejä terveelliseen ja kaunistavaan ruokavalioon.

I LOVE ME MESSUT TERVEYSYksi I Love Me -messujen luennoitsijoista oli Jaakko Halmetoja, joka kertoi mielenkiintoisesti vinkkejä kauneuteen ravinnon avulla. Tämän lisäksi hän kertoi monia hyviä vinkkejä, joita voi kauneuden eteen tehdä pienillä valinnoilla.  Jaakko oli kertomassa ravinnosta CoCoVin osastolla ja Luonnollisesti-lavalla, sekä hän oli paikalla messuilla joka päivä.

I LOVE ME MESSUT

I love me

Seuraavassa vinkkejä, joita hän jakoi kuulijoille:

1. Vesi: hyvä askel kauneuteen, on esimerkiksi aamulla juotu vesi, joka katkaisee paaston. Hänen suosituksensa oli noin puoli litraa vettä, heti herättyä. Veden sekaan voi lisätä hyvää suolaa, josta saa natriumia.

2. Auringon valo: tärkeitä asioita ihoa ajatellen on auringon valo. Ei riitä, että ottaa purkista D-vitamiinia, vaan myös auringon valo itsessään on tärkeää, jota pilleri ei millään pysty korvaamaan. Tässä hommassa kuitenkin järki mukaan, ei tarvitse itseään ylenpalttisesti kärventää.

3. Treenaa ihoasi: Jaakko muistutti etenkin naisia treenaamaan ihoaan. No mitenkäs sitä ihoa sitten tulisi treenata? Ihon treeniä on kylmän ja kuuman vaihtelu. Kuuman saunan ja hikoilun jälkeen, voi pulahtaa kylmään veteen uimaan, tai vaikka ottaa kotona kylmä suihku. Kylmän ja kuuman vaihtelu lisää soluaineenvaihduntaa, ja tästä on hyötyä vielä monta päivää ihotreenin jälkeenkin.

4. Suoliston hoitaminen: Jaakko myös kertoi kuinka suoliston huono kunto näkyy heti iholla. Suolistossa pitkään jatkunut tulehdus vaikuttaa ihon lisäksi mielialaan ja jaksamiseen, eli kannattaa olla tarkkana mitä suuhunsa laittaa, ettei lisää suoliston tulehdustilaa. Roskaruoka ja muut epäterveelliset ”herkut” tuhoavat suoliston hyviä hyviä bakteereja.

20 minuutin luennon aikana tuli todella paljon tärkeää asiaa, ja kuitenkin vain pintaraapaisu aiheeseen. Jos sinulle koittaa tilaisuus päästä kuuntelemaan Jaakko Halmetojaa, kannattaa siihen tilaisuuteen tarttua. Hän kertoo miellyttävästi ja hauskasti tärkeästä asiasta, josta jokaisen tulisi poimia asioita omaan syömiseen.

I love meMessuilla oli myös kuluttajaliitto ry mukana. Heidän osastollaan oli tietoa monien tuttujen ruokien sokerimäärästä. He olivat hienosti havainnollistaneet sokerin määrän laittamalla tuotteen viereen pussin, jossa oli tuotteen sisältämä sokerimäärä palasokerina. Heillä oli myös esillä sokeripaloina määrä, mikä on miehen, naisen ja lapsen maksimisokerimäärä päivässä. Tämä ei siis ole määrä, joka jokaisen tulee syödä, vaan määrä jota ei saisi ylittää. Tiesittekö muuten, että ihminen ei tarvitse puhdasta sokeria ollenkaan? Ja että suurina määrinä sokeri on haitallista terveydelle?

I love meOsastolla oli ihastuttava Merja Suominen, joka edusti Grey ry:tä. He tekevät kuluttajaliitto ry:n kanssa yhteistyötä projektissa nimeltä ”syö hyvää”. Osastolla oli myös eri ruokien proteiinipitoisuuksia merkitty mukavasti näkyviin. Materiaalit, jotka olivat heidän osastolla esillä, kuuluvat ”syö hyvää” projektiin. Käy tutustumassa projektiin osoitteessa syohyvaa.fi

Terveellistä kauneutta kaikille! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X