Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
TOMORROWLAND
Matkustaminen

INFOPAKETTI TOMORROWLANDIIN

Maa: Belgia

Kaupunki: Boom

Valuutta: Euro

Lentoaika Helsingistä: noin 2 tuntia ja 30 minuuttia

Kieli: Englanti, Hollanti, Ranska ja Saksa

Festivaalilipun hinta: alkaen noin 88 euroa / päivä

Tomorrowland on elektronisen tanssimusiikin festivaali, jota on järjestetty vuodesta 2005. Nykyisin Tomorrowland on yksi maailman suurimmista EDM-festivaaleista. Tomorrowland tunnetaan yhteisönä ja sen järjestäjät panostavat erityisesti tapahtuman visuaaliseen ilmeeseen sekä koristeluihin. Tomorrowland järjestetään Belgiassa, Boomin kaupungissa. Festivaalialue on rakennettu kauniiseen puistoon, jonka ympärillä on metsää sekä lampia. Festivaaleilla esiintyy vuosittain EDM-musiikin pioneerit, mutta myös ei niin tunnetuille artisteille on annettu sijaa ohjelmakattauksessa.

Tomorrowland decotarions

MATKAN HINTA

Lennot Helsingistä Brysseliin vaihtelevat huimasti. Finnairin suoralla lennolla menopaluun voi saada noin 200 – 300 eurolla. Kiertolennot maksavat vähemmän, mutta silloin myös matkustusajaksi saattaa tulla jopa kahdeksan tuntia. Suoralla lennolla matkustusaika on noin kaksi tuntia.

Majoitusvaihtoehtoja Belgiassa on runsaasti. Brysselistä festivaalialueelle on noin tunnin bussimatka. Tomorrowlandiin menijöiden kannattaa majoittua joko Brysselissä, Boomissa tai Antwerpenissä. Airbnb:n kautta löytää edullisia majapaikkoja. Kaupungeista löytyy myös paljon hotelleja sekä Bed & Breakfast -tyyppisiä majoitusvaihtoehtoja.

Tomorrowland Suomi

SAAPUMINEN BELGIAAN

Brysselin lentokentältä menee vartin välein junia Brysselin keskustaan sekä muualle Belgiaan. Junalipun hinta keskustaan on noin kahdeksan euroa ja matka keskustaan kestää puoli tuntia. Brysselissä on kolme juna-aseman pysäkkiä. Suosittelen, että kannattaa selvittää etukäteen missä kohtaa majoitus sijaitsee, jotta voit jäädä oikealla pysäkillä pois. Ydinkeskustan pysäkiltä on kuitenkin suhteellisen lyhyt matka joka paikkaan ja keskustan alueella sijaitsee suurin osa hotelleista sekä majataloista. Lentokentältä voi ottaa myös taksin Brysselin keskustaan, mutta sen hinnaksi tulee noin neljäkymmentä euroa.

TOMORROWLAND

BELGIAN HINTATASO

Hintataso on aikalailla sama kuin Suomessa. Belgia on Euroopan kuudenneksi kallein maa. Alkoholi kaupassa ja ravintoloissa on kuitenkin edullisempaa kuin Suomessa. Ravintolassa ruoka-annos maksaa noin 10 – 30 euroa. Belgiassa on paljon kioski-tyyppisiä ruokapaikkoja, joista pikaruokaa saa parilla eurolla. Muoti- ja kauneustuotteet ovat hieman edullisempia kuin Suomessa.

TOMORROWLAND

IKÄRAJA FESTIVAALEILLE

Ikäraja festivaaleille on 18 vuotta. Tomorrowlandin järjestäjät ovat kuitenkin ilmoittaneet, että jos asiakas täyttää kuluvan vuoden aikana 18 vuotta, on hän tervetullut festivaaleille. Tämä kuitenkin kannattaa tarkistaa vielä erikseen järjestäjiltä, koska käytännöt saattavat aina muuttua.

airpic tomorrowland

TOMORROWLAND-LIPPUJEN HINTA

Festivaalilippujen hinta riippuu millaisen paketin otat. Myynnissä on esim. Full Madness -paketteja, jotka sisältävät majoituksen, lennot, kuljetukset ja festivaaliliput. Full Madness, joka sisältää kaiken, maksaa noin 700 – 800 euroa. Päiväliput ovat alkaen noin 88 euroa kappale.

Tomorrowland 2013

LIPPUJEN HANKKIMINEN

Festivaalilipun saamiseksi sinun pitää liittyä lippujen jonotuslistaan ja tehdä ennakkorekisteröinti festivaalin kotisivuilla. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun lipunmyynti alkaa. Liput tulevat myyntiin helmi-maaliskuussa. Vuoden 2016 Tomorrowlandin ennakkorekisteröinti alkaa 11.1.2016.

Kun lipunmyynti starttaa netissä, sinun tulee käydä valitsemassa millaisen paketin tai kuinka monen päivän lipun haluat. Varauksen jälkeen sinun pitää odottaa pääsetkö jonosta läpi ja saatko liput. Liput maksetaan heti, vaikka vahvistusta lippujen saamiseksi ei heti tulekkaan. Jos et pääse jonoon tai tiput jonosta, katevaraus palautetaan tilillesi.

tomorrowland cave

Lippujen jonotus netissä saattaa kestää useamman tunnin ja saat samana päivänä ilmoituksen, saitko festivaaliliput itsellesi vai et. Tapahtuma on myyty loppuun lähes jokainen vuosi.  Jos olet onnekas ja onnistut saamaan liput, postitetaan ne noin kuukautta ennen tapahtumaa kotiosoitteesi. Lippujen sijasta festivaali toimittaa suoraan rannekkeen kotiisi. Ranneke tulee yleensä aarrearkussa tai muussa festivaalin teemaan sopivassa rasiassa. Ranneke pitää aktivoida ennen festivaaleille saapumista.

tomorrowland weather

SÄÄ

Tomorrowland järjestetään vuosittain heinäkuussa. Sää Boomin kaupungissa on kesällä noin 23 – 30 astetta. Muista katsoa sääennuste ennen festivaaleille lähtöä.

MITÄ PUKEA PÄÄLLE?

Värikkäät vaatteet ovat tervetulleita Tomorrowlandiin. Ylle kannattaa valita sellaiset vaatteet, joissa on helppo liikkua ja mukava tanssia. Vaatteet, joissa on painettuna poliittinen mielenilmaisu kannattaa jättää kotiin, koska pääsysi festivaaleille voidaan evätä niiden vuoksi. Hyvät kengät ovat ehdoton asia, jotta pystyt nauttimaan festivaaleista. Jätä siis korkkarit kotiin ja laita jalkaan mukavat tossut tai lenkkarit. Festivaaleilla naamiaisrekvisiitat ovat olleet myös todella suosittuja.

Tomorrowland

MITÄ PAKKAAN MUKAAN FESTIVAALEILLE?

Aurinkolasit, aurinkorasvaa, korvatulpat, huulirasva, kännykkä ja rahaa! Festivaaleilla on maksulliset säilytyslokerot sekä piste, jossa on mahdollisuus ladata puhelinta.

KULJETUS FESTIVAALIALUEELLE

Festivaali on avoinna perjantaista sunnuntaihin klo. 12.00-01.00. Tomorrowland järjestää bussi- ja junakuljetuksia festivaalialueelle Belgian kaupungeista. Kuljetukset varataan ja maksetaan etukäteen internetissä. Kuljetus kannattaa ehdottomasti ostaa etukäteen, koska ne saattavat olla festivaalipäivänä loppuunmyytyjä. Bussi Brysselistä festivaaleille lähtee noin klo. 10-11 aikaan aamupäivällä.

Taksi Brysselista alueelle maksaa noin 80 euroa per suunta ja bussiliput maksavat 20 euroa, joten kannattaa suosia julkisia kulkuvälineitä. Bussimatka festivaalialueelle kestää noin tunnin. Bussi on niin sanottu “Party Buss” ja sisältää alkoholimyyntiä sekä musiikkia.

TOMORROW LAND OPENING GATES

RAHAN KÄYTTÖ FESTIVAALEILLA

Alueella ei voi maksaa rahalla tai pankkikortilla. Maksuna käy ainoastaan Tomorrowlandin omat polettirahat. Valuuttaa voi ostaa etukäteen internetistä ja kuittia vastaan porteilta saa pussillisen poletteja. Jos poletit loppuvat kesken, niitä voi ostaa festivaalialueelta lisää polettiautomaateista, johon käy pankki- ja luottokortti. Festivaalipäivään kannattaa varata rahaa noin 150 – 300 euroa. Älä kuitenkaan säilytä koko rahasummaa samassa paikassa.

TURVATARKASTUS

Turvatarkastus on todella tarkka, niin kuin meillä Suomessakin. Tarkastuksessa tutkitaan vartalot ja laukut. Omien alkoholijuomien tuominen festivaaleille on kielletty.

RUOKA & JUOMA

Juoman ja ruoan hinta Tomorrowlandissa on edullisempaa verrattuna Suomen kesäfestareiden hintatasoon. Mukillinen olutta maksaa noin 3 euroa ja drinkit 4 – 5 euroa. Ruoka-annokset ovat noin viisi euroa. Ruokatarjonta on laajaa ja tarjolla on esim. kasvisruokaa, oistereita, hampurilaisia, pizzaa, perinteisiä belgialaisia ranskalaisia, leipää, kotiruokaa, hedelmiä, jätskiä, smoothieita yms. Vesipullo maksaa noin kolme euroa, mutta vesipulloa voi täyttää vesipisteessä uudelleen. Ruokakojuja ja baaritiskejä festivaalialueelta löytyy todella runsaasti. Muista juoda ja syödä hyvin festivaalipäivän aikana!

TOMORROWLAND FOOD

TOMORROWLAND RUOKA JA JUOMA

BAJAMAJAT

Vessat ovat todella siistejä ja niitä on runsaasti, sen vuoksi vessajonoja ei myöskään synny kovinkaan helposti. Vessa-alueille on rakennettu lavuaarit sekä peilit, joten kädet pääsee pesemään juoksevan veden alla, saippuan kanssa. Alueella sijaitsee myös “Freshening”-piste, jossa on mahdollisuus mm. lainata hiuslakkaa ja deodoranttia.

LAVAT

Tomorrowlandissa on noin 15 erilaista lavaa eri musiikki- ja koristelutyyleineen. Lavojen määrä vaihtelee joka vuosi esiintyjien mukaan. Artistit esiintyvät eri lavoilla, mutta kutenkin päällekkäin sillä tavalla, että festivaalivieraan pitää itse valita ohjelmasta kenen artistin keikkaa haluaa mennä katsomaan. Tunnetuin lava on päälava eli Main Stage. Tämä päälava näkyy aina mm. Tomorrowland After Movie -videoissa.

tomorrowland-stage

tomorrowland butterfly stage

tomorrowland main stage

people tomorrowland

OHEISOHJELMA

Tomorrowlandissa on esiintyjien lisäksi paljon oheisohjelmaa. Festivaaleilla tarjotaan mm. pikameikkejä ja -kampauksia. Tarjolla on runsaasti valokuvaus- ja Photobooth-pisteitä. Yhteistyökumppanit järjestetävät omaa ohjelmaa ja tekemistä omissa mökeissään festivaalikylässä. Paikalta on mahdollisuus ostaa myös Tomorrowland oheistavaraa tai lähettää vaikka ystävälle postikortti.

Tomorrowland 2013

Joissain maissa paheksuntaa on herättänyt festivaalialueella sijaitseva Church Of Love, jonne on mahdollista mennä vaikka peuhailemaan kaikessa rauhassa. Nunnaksi pukeutunut näyttelijä vahtii ovella ja antaa pariskunnalle muutaman minuutin aikaa olla keskenään ja nauttia toisistaan.

tomorrowland girls

VINKIT

Tomorrowlandin Youtube-kanavalla voit seurata videoita ja haastatteluita festivaaleilta. Tomorrowland lanseeraa joka vuosi kännykkäsovelluksen (Android & Apple), joka sisältää infopaketin sekä festivaalin ohjelman. Muistathan varmistaa nettihinnat omalta operaattoriltasi, jos käytät sovellusta festivaaleilla.

PLUSSAT JA MIINUKSET

+ edulliset hinnat festivaaleilla

+ runsas valikoima ruokia ja juomia sekä oheistuotteita

+ hyvät opasteet alueella

+ siistit vessat ja käsienpesu sekä raikastumis-mahdollisuus

+ kaikki parhaat esiintyjät paikalla

+ hyvä meininki, ei tappeluita

– poistuminen festivaaleilta saattaa olla hidasta ja sekavaa

– pitkä matka hotelliin, ellet majoitu leirintäalueella tai Boomin kaupungissa

– poistumisopasteita olisi voinut olla enemmän

tomorrowland by night

Olen itse ollut Tomorrowlandissa kaksi kertaa ja annan vahvan suosituksen festivaalille. Matka ja festivaalit ovat ainutlaatuinen kokemus, jollaista valitettavasti en ainakaan toistaiseksi Suomen festivaaleilla ole vielä päässyt kokemaan. Heräsikö lisää kysyttävää? Vastaan mielelläni lisää kommenttiosiossa.

”You are the people of Tomorrowland – Make every second legendary”

Kuvat: Jenna Perus & Sami Wasama

Lähde: http://www.wikifestivals.com/wiki/tomorrowland

This article has 13 comments

 1. Taru

  Kiitos infopaketista, kyl tonne olis joskus pakko päästä 😀

  • Diina-Maria Laakso

   Mukavaa, että pidit infopaketista. Suosittelen kyllä tätä festivaalia, matka on muistamisen arvoinen! 🙂 Diina-Maria/DailyChic

 2. Laura

  Haluan tuonne! <3

 3. Oregon_

  Oon kattonut noita aftermovie videoita monta vuotta, oli kivaa lukea suomalaisen näkökulma festareilta. Kyllähän tonne tekis mieli 🙂

  • Diina-Maria Laakso

   Heh, kannattaa lähteä, et varmasti pety 😉 Diina-Maria/DailyChic

 4. Toni

  Kyllä Suomessakin on ihan tarpeeksi hyviä festareita.

  • Diina-Maria Laakso

   Se on totta, meillä on Suomessa huikeita festareita! Omat lempparini ovat Weekend Festival ja Ruisrock 🙂 Diina-Maria/DailyChic

 5. Ave

  Tääpäs oli mainio tietopaketti! 🙂 Tänä vuonna jonotettiin lippuja about tunti ja risat, mutta ei päästy lipunmyynnistä läpi, joten päätettiin että ensi vuodelle säästetään sen verran rahaa, että ostetaan kerralla Global pass ja varmat liput. 😀 Tuo festari on kuitenkin niin once in a lifetime, että eiköhän se ole kaiken rahan ja vaivan väärti. 😉

  • Diina-Maria Laakso

   Moikka Ave! Mukava kuulla, että pidit artikkelista. Olen itse ollut Tomorrowlandeissa kaksi kertaa ja molemmat kerrat olivat aivan mahtavia! Olen sitä mieltä, että tämä festari on juurikin sanomasi once in lifetime -kokemus ja kaiken sen matkustamisen ja rahan arvoinen. Toivottavasti teitä tärppää ensi vuonna! 🙂

 6. Tml2016

  Festareilla ei ole käytetty poletteja ainakaan 2 vuoteen.

 7. Sara

  Niin onko noita kalliimpia lippu paketteja helpompi saada ja paljon ne maksavat??

 8. Veera

  Loistava tietopaketti. Oletko hei itse majoittunut tuon Airbnb:n kautta, minkälaisia kokomuksia sinulla on siitä ? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X