Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Chic-lifestyle

IRTISANOUDUIN TYÖSTÄNI!

En löytänyt enää tekosyitä joiden taakse piiloutua. Tämän vuoden aikana koko elämäni on mennyt uusiksi; avioliitto päättynyt, työpaikka vaihtunut, kotikaupunki muuttunut ja myös ihmissuhteissa on tapahtunut muutoksia. Olen kokenut suurta kipua, luopumisen tuskaa ja kärvistellyt omien ajatusteni kanssa ymmärtääkseni, että kaikesta tästä voi koitua jotain mieletöntä, että sen tuskan voi kääntää vahvuudeksi.

Elämän kulkiessa lineaarisesti eteenpäin, ei tule kyseenalaistaneeksi asioita. Teenkö sitä mitä oikeasti haluan? Käytänkö vapaa-aikani tehden asioita, joista nautin? Ovatko elämässäni olevat ihmiset kannustavia ja tuovatko he energiaa vai vievätkö sitä? Onko elämänmatkani minua varten vai elänkö jonkun toisen elämää?

Tänä vuonna kaikki tuttu ja turvallinen elämässäni muuttui epävarmaksi ja loppujenlopuksi huomasin istuvani pöydän äärellä, jossa koko tähän mennessä rakennettu elämäni oli edessäni sirpaleina. Kaikki se, mitä olin rakentanut ja mihin olin uskonut, oli muuttunut. Katsoessani sirpaleista elämääni, ymmärsin, että en ollut kulkenut minulle tarkoitettua polkua. Ymmärsin sen kauneuden, mikä edessäni oli. Sain koota elämäni uudelleen ja miettiä tarkkaan, mitkä palaset siihen otan ja mitkä saavat jäädä menneisyyteen.

Vastoinkäymiset kasvattavat, sanotaan. Kasvu ja kehittyminen tekee kipeää, uusi ja epävarma ei ole aina mukavaa. Kuitenkin epävarmuuden ja epämukavuuden sietäminen on välttämätöntä, jos haluaa kehittyä ihmisenä. Tällä hetkellä koen, että olen ymmärtänyt elämästä muutaman tärkeän opetuksen, jotka haluan jakaa myös teille.

Elämässä mikään ei ole varmaa. Ainoa varmuus elämässä on epävarmuus. Olen itse hyppinyt elämässäni ikään kuin kiveltä toiselle, peläten ja pyrkien varmuuteen. Parempi vaihtoehto olisi kahlata ja tuntea kylmä vesi jaloissa, kokea aaltojen kevyen kutituksen säärissä. Jos jalka osuu terävään kiveen, se ei haittaa. Ehkä niin oli tarkoitettu? Aika parantaa haavat. 

Älä elä toisen elämää. Uskalla olla sinä. Mitä näät sisimmässäsi? Millainen olet ollut lapsuudessasi? Pyri löytämään se syvin olemus itsestäsi. Itse huomasin eläväni yleisesti hyväksyttyä elämää, joka ei kuitenkaan ollut minua. Jossain kohtaa tulee seinä vastaan ja kulissit kaatuvat. Ole aito. 

Päästä irti kaikesta negatiivisesta mitä elämässäsi on. Jaa elämäsi kategorioihin (perhe, ystävät, työ jne.), ja mieti 1-10 kuinka tyytyväinen ja onnellinen olet näistä asioista. Pyri tunnistamaan kategorioista ne yksityiskohdat, jotka vievät sinulta energiaa. Mieti rohkeasti erilaisia ratkaisuja, miten pystyisit parantamaan tilannetta. Joskus se voi olla asian eliminointi omassa elämässä, toisinaan se voi olla asian muuttaminen.

Elämä on vuorotellen myrskyä ja tyyntä – ja jotain siitä väliltä. Myrskyjen aikana voimavarat ovat koetuksella, eikä elämä ole välttämättä helppoa. Muista kuitenkin, että kasvu tapahtuu mukavuusalueen ulkopuolella. Käydessäsi läpi elämän haastavia aikoja on helpottavaa muistaa, että kasvat ja kehityt ihmisenä. Mielestäni yksi upeimmista asioista elämässä. 

Ole läsnä. Elä tätä hetkeä. Käytä aistejasi. Tunne kivet jalkojesi alla, huomaa värit puutarhassa, haista tuoksut kävellessäsi metsässä. Näe kaikki se kauneus mitä maailma päällään kantaa. Älä murehdi menneestä, älä pelkää tulevaa. Kaunis elämäsi on tässä ja nyt. 

Katsoessani elämääni ilman kulisseja, huomasin, että en ole onnellinen työni suhteen. Koin, että yleisesti hieno ja arvostettu työnkuva finanssialalla ei välttämättä ole minua varten. Päätin ottaa riskin ja tästä lähtien tulen työskentelemään digiajan nomadina. Pystyn toteuttamaan asioita, joita oikeasti tässä elämässä haluan kokea. Saan panostaa enemmän blogille, tehdä asioita joiden koen merkitsevän elämässäni. Enää en pelkää, sillä tiedän, että olen vahvempi kuin koskaan.

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 15 comments

 1. Taru/stuffabout.fitfashion.fi

  Kuulostaa tutulta. Itse tein saman tempun muutama kuukausi sitten – irtisanouduin päivätyöstäni, koska halusin panostaa blogiin ja sisälläntuotannollisiin hommiin. Olen kirjoittanut aiheesta täällä http://stuffabout.fitfashion.fi/irtisanoutuminen/
  jos kaipaat vertaiskokemuksia. 🙂

  Tsemppiä, kaikki varmasti järjestyy! 🙂

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Mä kävin lukemassa sun postauksen, oli tosi mielenkiintoinen, kiitos kun linkkasit <3 Haluisitko tavata joku päivä, voisi olla mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia näistä asioista? 🙂

 2. Anniina

  Rohkea veto! Onnea ja tsemppiä 😀 Kyllä minustakin täytyy yrittää elää oman näköistä elämää, vaikka se ei olisikaan aina helppoa.

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos Anniina <3 Näin mäkin koen, vaikka se tosiaan ei aina olekaan helppoa ja vaatii paljon rohkeutta – ainakin multa! 🙂

 3. Rosita - Matkaopas Vapauteen

  Tärkeitä oivalluksia ja onnittelut muutokseen antautumisesta 🙂 Elämäntyylin ja sisällön voi tosiaan onneksi tuunata uusiksi ja vaihtaa paloja palapelissä, kun oma tunne ja sisin sitä alkaa vaatia.
  Itse tulin samojen oivallusten ääreen muutama vuosi sitten tajusin, että olin niellyt syötin akateemisen koulutuksen hienoudesta, urakehityksen merkityksestä, työssäpätemisestä jne. ja siitä että pitää vain jaksaa, loputtomasti vaikka voimat on jo menneet ja uudet kutsumukset ovat jossain toisaalla kuin siinä työssä mikä tosin pitkään oli ollut toiveiden pesti.
  Vanhoista rooleista sai tässä prosessissa alkaa luopua luopua ja pääsi kaivamaan esiin sitä todellista nykyminää. Antoisaa hommaa!
  Ja tervetuloa meidän diginomadien, elämän ja maailman kulkureiden kasvavaan joukkoon!

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos kommentistasi Rosita <3 Ihana kuulla, että muutkin ovat käyneet läpi samanlaisia ajatuksia elämästä ja urasta. Hienosti kiteytit tuon ns. perinteisen arvostuksen urakehitystä kohtaan. Tuota itseasiassa pelkään, että herään viisikymppisenä siihen, että en ole elämässäni tehnyt oikeasti sitä mitä haluan vaan tyytynyt siihen perinteiseen malliin, jota yhteiskunta meille syöttää. Ihanaa kokea se vapaus, jonka nyt koen ja se, että saan tehdä mitä itse haluan ja toteuttaa itseäni rohkeasti 🙂 Kiitos vielä kun jaoit tarinasi, kävin blogiasi lukemassa ja elämäsi vaikuttaa upealta <3

 4. Krista

  Rohkea veto! Mullakin vähän samantyylisiä muutoksia elämässä sairauden takia. Olen perustamassa omaa yritystä leivonnan merkeissä ja tekemässä omaa tulevaa levyä. Elämä menee hukkaan jos tekee vääriä asioita! Voimia sinulle muutosten keskellä <3

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos Krista <3 Näin itsekin koen, että elämä menee hukkaan, jos ei tee niitä asioita, joita sydän kehottaa tekemään! Oikein paljon onnea ja tsemppiä yrityksen perustamiseen ja levyn tekoon! Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sulle <3

 5. Kata

  Wau! Super hienoa! Paljon tsemppiä uuteen vaiheeseen elämässä ♥

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos Kata <3 Koen, että nyt kuljen taas sitä omaa polkuani <3 Aurinkoa viikonloppuun <3

 6. Outi / Pisteitä Ruudulla

  Mä tein osittain 2015 samantyylisen muutoksen. Päätin parisuhteen ja muutin toiselle paikkakunnalle. Ikään kuin alotin elämäni uudestaan. Suuria kipuja, mutta nämä kaksi vuotta ovat kasvattaneet minua henkisesti enemmän kuin mikään aiemmin, vaikka ikää ei vielä ole paljon mittarissa.

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos kommentistasi Outi <3 Sellainen olo itsellänikin on, että elämä alkaa uudestaan. Ja samoin mäkin koen, että tämä vuosi on kasvattanut minua ihan äärettömän paljon ja saan olla todella kiitollinen ja onnellinen, että koen eläväni nyt unelmaani. Ihanaa viikonloppua sulle <3

 7. HeidiKaroliinaA.

  Rohkea olet! Mutta oma onnellisuus on etusijalla – aina ❤️

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos paljon Heidi <3 Näin mäkin koen, onnellisuus ensin ja kaikki muu seuraa perässä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X