Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

IRTORIPSIEN KIINNITYS

Irtoripset ovat kiva lisä juhlameikkiin haluttaessa meikkiin lisää näyttävyyttä. Irtoripsien kiinnitys on kuitenkin sellainen asia, jonka kanssa monet kamppailevat. Onnistumiseen ei ole oikotietä, mutta oikeilla välineillä ja harjoituksella ripsien kiinnitys sujuu kätevämmin.

Irtoripsien kiinnitys Irtoripsien kiinnitys

Pinsetit ovat hyvänä apuna ripsiä kiinnittäessä ja yksi parhaimmista ripsiliimoista on Ardellin DUO –ripsiliima. Se kestää todella hyvin, mutta siitä huolimatta ripset on helppo poistaa käytön jälkeen. Liiman pitää antaa asettua kiinnitettävässä ripsessä 30 sekuntia ennen kiinnittämistä, muuten ripset eivät tartu. Liimaa ei kannata annostella liikaa, vaan lisätä ripsinauhaan maltillisesti. Annostele liimaa ensin kädelle ja dippaa sitten ripsinauhaa liimapisarassa.

Irtoripsien kiinnitys

Ripsiä on olemassa useampia erilaisia ja yleisimmät ripset lienevät nauharipset, joissa koko silmän ripsirivistö on kiinnitetty yhtenäiseen nauhaan. Nauharipset ovat nopeammat ja helpommat laittaa, kuin yksittäiset ripsitupsut, mutta huonosti kiinnitettynä lähtevät helposti irtoamaan silmän sisänurkasta. Hyvällä liimalla ja huolellisella kiinnityksellä tätä ongelmaa ei kuitenkaan tule.

Irtoripsien kiinnitys

Kiinnitä ripset ensin keskelle luomea ja sen jälkeen ulko- ja sisänurkka.

Nauharipsissä on tärkeää että nauha, jossa ripset ovat kiinni, on pehmeä ja joustava. Silloin se mukautuu paremmin silmän muodon mukaan ja pienentää irtoamisen riskiä. Ripset kiinnitetään omien ripsien yläpuolelle, mahdollisimman lähelle omia ripsiä, siten että ripsinauhan pisimmät ripset tulevat silmän ulkonurkkaan. Nauharipset kannattaa leikata omaan silmään sopivaksi ripsinauhan ulkoreunasta, ennen kiinnittämistä. Ripset voi kiinnittää joko sormin tai pinsettejä apuna käyttäen.

Irtoripsien kiinnitys

Ripsiliiman kuivuttua lisää ripsiväriä omiin ripsiin

Nauharipsien vaihtoehtona on myös tupsuripset, joissa ripsiä on kiinnitetty useampia yhteen ja tupsuja kiinnitetään useampi vierekkäin ripsirajaan. Parhaat tupsuripset ovat Ardellin DuraLash -ripsitupsut ja useimmille sopiva pituus on short. Ripsitupsujen pituudessa kannattaa kuitenkin olla maltillinen, sillä jo medium pituus on monille aivan liian pitkä ja saa aikaan luonnottoman lopputuloksen. Tupsuripset on helpompi kiinnittää pinsettien avulla, sillä yksi tupsu on sen verran pieni, että se on hankalaa asetella pelkästään sormin. Tupsuja voi laittaa vaikka vain silmän ulkonurkkaan, jolloin lopputulos on hillitympi. Halutessaan voi kuitenkin laittaa tupsuja vaikka kahteen kerrokseen koko silmän matkalta, jolloin saa aikaa dramaattisen tuuheat ripset.

Irtoripsien kiinnitys

Tupsuripset kannattaa kiinnittää pinsettien kanssa

Ripsien kiinnitys voi vaatia hieman harjoitusta, mutta ei kannata luovuttaa heti. Ripsiä laittaessa peili kannattaa asettaa hieman alaviistoon, jolloin silmään on helpompi kiinnittää ripset samalla kun katsoo peiliin alaspäin. Niin nauha- kuin tupsuripsien kanssa tulee odottaa liiman kuivumista rauhassa. Duo -liima on aluksi valkoista, mutta muuttuu kuivuessaan läpinäkyväksi. Liiman kuivuttua irtoripset kiinnitetään omiin ripsiin ripsivärillä ja samalla saadaan omat ripset häivytettyä irtoripsien sekaan.

Irtoripsien kiinnitys

Ei kannata luovuttaa vaikka ripsien kiinnitys ei heti ensimmäisellä kerralla onnistuisi. Harjoittele kiinnittämistä kaikessa rauhassa ja totuttele irtoripsiin. Silmämeikki kannattaa kuitenkin tehdä ennen ripsien kiinnitystä, sillä ripset voivat olla edessä meikatessa ja luomiväriä voi karista ripsien päälle, jolloin ne eivät enää näytä niin tummilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X