Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Jaa omat muistosi vanhojen tansseistasi
Päivä Prinsessana

KILPAILU: JAA OMAT MUISTOSI VANHOJEN TANSSEISTASI

Ovatko vanhojen tanssit yksi lukioaikasi hienoimmista hetkistä – vai muisteletko yhä häpeillen kompasteluasi ja kahta vasenta jalkaasi? Olitko illan päivän upein ilmestys – vai kasteliko helmikuun räntäsade vaivalla työstetyn meikin ja kampauksen? Vanhojen tanssit 2016 lähestyvät, joten nyt on aika palata muistelemaan vuosikymmenien aikana syntyneitä vanhojentanssimuistoja. Jaa omat muistosi vanhojen tansseistasi DailyChicin lukijoille ja voit voittaa Victoria’s Secret –tuoksusetin. 

Jaa omat muistosi vanhojen tansseistasi

Ohjeet:

Kommentoi tätä tai valitsemaasi Päivä Prinsessana –hyväntekeväisyyskampanjan artikkelia omalla muistollasi viimeistään 16.2.2016. Vastaamalla luovutat oikeuden käyttää muistoasi DailyChicin sivustolla ja sosiaalisessa mediassa.

Ps. muista myös tutustua DailyChicin toimituksen ja julkisuuden henkilöiden vanhojentanssimuistoihin! 🙂

This article has 4 comments

 1. Toukotakku

  Tanssin Wanhat vuonna 2009. Olin ujo nuorempana, enkä osannut juurikaan nauttia ulkonäöstäni, vaan halusin vain piiloutua ja kadota näkymättömiin vielä lukioaikanakin. Sitten se tapahtui: sain pukeutua ihanaan kokomustaan iltapukuun.

  Se oli jännittävää ja upeaa, etenkin, kun löysin mieleisen ja omannäköisen puvun kaikkien niiden värikkäiden ja kimaltelevien pöyhkeyksien joukosta. Pukuuni kuului ruusukuvioin kirjailtu korsetti, pitkä sileä ja kiiltäväkankainen hameosa, matalakorkoiset juhlakengät sekä hansikkaat, kevyt hartiahuivi, pieni laukku ja mustat ruusukorvakorut ja samaa muotokieltä toistava kaulakoru. Mustaa, mustaa ja vielä kerran mustaa! Kaikki nuo ovat vieläkin tallessa, en ole raaskinut laittaa kiertoon.

  Meikkasin itse ja hyvin neutraalisti, joten oli erityistä käydä laitattamassa juhlakampaus. Todella pitkiin hiuksiin ja ensimmäistä kertaa se oli oma elämyksensä: puoliksi auki, puoliksi takaraivolle kiinnitetty kampaus kiharoineen kestikin todella hyvin kaksipäiväisen juhlan, yön yli nukuin kutrit hiusverkossa. Mitään suurta draamaa tai yli-ihanaa muistoa ei Wanhoista jäänyt: vain se laittautumisen ja oman itsensä löytämisen ja ilmaisemisen nautinto.

  Haluaisin kokea sen saman tunteen vielä ja pukeutua oikeaan iltapukuun. Tällaista tanssiais- tai iltapukuperinnettä ei juuri Suomessa ole, joten mielestäni on tärkeää vaalia Wanhojentansseja. Kaikki eivät innostu ”päivä prinsessana”-ideasta tai ”ylipynttäytymisestä”, mutta on hienoa että siihen on kuitenkin mahdollisuus nuorella ihmisellä. Siinä on mystistä arvokkuutta. Ja ainahan sen saa – ja pitääkin – toteuttaa omanlaisesti!

  • Henna / DailyChic

   Kiitos kommentistasi! 🙂 Tosiaankin, vanhojen tanssit ovat paljon muutakin kuin sitä ”pynttäytymistä”. Kuten sanoit, on vanhojentanssiperinne Suomessa todella omanlaisensa juttu, eikä vastaavaa kokemusta pääse oikein muuten kokemaan.

   Mahtavaa, että löysit juuri itsesi näköisen puvun ja kokonaisuuden. Olet varmasti erottunut eduksesi muiden joukosta persoonallisella lookillasi 🙂

 2. Anette

  Mä tanssi mun Wanhani 2010, mutta päivä ei sujunut ihan niin kuin piti. En uskaltanut ujona tyttönä soittaa ja varata kampaajalle aikaa, en ollut sitä ikinä tehnyt. Äiti taas ei suostunut soittamaan ja varaamaan sitä puolestani, sillä minun olisi pitänyt opetella itse. Noh, äiti lopulta laittoi hiukseni eikä niistä tietenkään tullut ihan sellaiset kuin olisin halunnut.

  Tanssiparinani piti olla sen aikainen on-off-poikaystäväni, joka muutamien tanssiharjoitusten jälkeen feidasi mut kokonaan, mutta antoi ymmärtää että ei vain pääse harjoituksiin. Kenraaliharkoissa opettajat vihdoin kysyi missä mun pari oli, ja kun selvisi ettei sellaista enää ollut soitti yksi lukiokaverini isoveljelleen, joka onneksi suostui parikseni. Tämä poika oli tanssinut Wanhat neljä kertaa ennen minun parikseni ryhtymistä ja harrasti muutenkin tanssia, joten loppu hyvin kaikki hyvin.

  Kaiken kaikkeaan päivä oli kuitenkin hieno ja unohtumaton! 🙂

  • Henna / DailyChic

   Kiitos muistosi jakamisesta Anette – ja huh, onneksi kaikki meni lopulta hyvin! Todella ikävän tempun teki tämä silloinen poikaystävä, mutta onneksi sait itsellesi kokeneen tanssiparin! 🙂 Ihana kuulla, ettei nämä kommellukset pilanneet päivääsi ja kokemus oli hieno 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X