Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Yrttikuutiot
Ruoka & Juoma

RUOANLAITON PELASTAJA: JÄISET YRTTIKUUTIOT

Kesä on aikaa jolloin satoa pakastetaan talven varalle. Kesällä poimitaan mansikat ja mustikat sienien kaveriksi pakastimeen, mutta entä yrtit? Yrtit ovat myös parhaimmillaan kesällä, miksi niitä ei säilöisi piristämään talviruokia? Mahtava idea yrttien säilömiseen on pakastaa ne öljyn kanssa pieniksi jääkuutioiksi. Nämä yrttikuutiot ovat sitten helppo hyödyntää talvella ruokiin.

Yrttikuutiot

Pakastaa voit mitä tahansa mausteyrttiä, esimerkiksi tilliä, persiljaa, timjamia tai vaikka rosmariinia. Voit pakastaa yrtit omiin kuutioihin tai tehdä yrttisekoituskuutioita.  Mieti millaisia makuja haluat ruokiisi käyttää. Hienonna yrttejä sen verran kun tunnet tarpeelliseksi, ja asettele niitä jääpalamuotin pohjalle. Hyvä määrä on noin ¾ muotillista, niin että öljyä mahtuu vielä vähän sekaan.

Yrttikuutiot

Käytä öljynä sitä mitä yleensäkin ruokaa tehdessäsi käytät, esimerkiksi oliiviöljyä tai rypsiöljyä. Täytä loppu ¼ muotista öljyllä, jonka jälkeen aseta jääpalat pakastimeen.

Yrttikuutiot

Voit myöhemmin siirtää jäätyneet kuutiot pakastepussiin, jotta saat jääpalamuotit jälleen käyttöön. Toimi kuitenkin melko nopeasti, sillä öljy alkaa sulaa todella nopeasti.

Yrttikuutiot

This article has 3 comments

 1. Piia/aurinkokujalla

  Kiitos ohjeesta, tuo tuli kyllä tarpeeseen.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

 2. Janne

  Hyvä idea, pitääkin toteuttaa tämä 🙂

  • Katariina Helén

   Mukava kuulla, että menee kokeiluun. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X