Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

TESTISSÄ: KALAPEDIKYYRI

Kaupallinen yhteistyö: Katriina’s Spa 

KALAPEDIKYYRI

KALAPEDIKYYRI

Noin 70 silmäparia tuijottaa, kun upotan jalkani pikkuhiljaa veteen. Jalan osuessa veteen kalat syöksyvät kohti jalkaa ja aloittavat hennon hieronnan. Upotan toisenkin jalan veteen ja myös toinen jalka saa yhtä iloisen vastaanoton. Kyseessä on Katriina’s Spa:n kalapedikyyri, jota ei suinkaan tee kosmetologi vaan Garra rufa -kalaparvi.

Kalat irrottavat kuolleen ja kuivan ihosolukon imukuppimaisella suullaan ja samalla hoitavat ihoa erittämällään diathanol-entsyymillä. Kaloilla ei ole hampaita, mutta luulin, että hoito olisi kutittanut enemmän. Se tunne, kun noin 70 kalaa syöksyy kohti jalkoja niitä veteen upottaessa, on jännittävä, mutta kun jalat on viimein upotettu veteen, tuntuu se enemmän siltä kuin ne olisi kastettu kuohujuomaan.

KALAPEDIKYYRI  KALAPEDIKYYRI

Garra rufa -kalat ovat lähtöisin pienestä Turkkilaisesta kylästä, Kangliasta, jossa kaksi veljestä sattumalta löysivät kalojen hoitavan vaikutuksen. Veljekset kastoivat jalat veteen, jolloin kalat tulivat syömään kuollutta ihoa. Veljekset kävivätkin omassa kalahoitolassaan päivittäin ja huomasivat samalla, että iho alkoi parantua ja myös iho-ongelmat alkoivat ratketa. Tästä on lähtöisin kalapedikyyrit, joita erityisesti ulkomailla tuntuu monissa paikoissa olevan.

KALAPEDIKYYRI  KALAPEDIKYYRI

Kalapedikyyrit ovat rantautuneet Suomeenkin, vaikka niitä edelleen löytää melko harvoista paikoista. Kalojen hoito ja hygieniasäännökset vaikuttavat varmasti osaltaan siihen, ettei joka hoitolalla ole omaa jalkahoitoakvaariota. Akvaariosta pitää löytyä kaloille piilopaikkoja ja veden laatua tarkkaillaan jatkuvasti. Näin pidetään huoli, että kalatyöläiset viihtyvät ja pysyvät terveinä. Lisäksi kaloille annetaan niille suunniteltua ruokaa, ettei jalkojen iho ole niiden ainoaa ravintoa. Hoidon aluksi myös jalat pestiin, jotta iho olisi puhdas ja turvallinen kaloille.

KALAPEDIKYYRI

Kalat syövät jalkojen ihoa, hoidosta riippuen, noin puoli tuntia. Tämän jälkeen jalkojen ihoa hoidetaan voiteilla ja hieronnalla. Vaikka kalat eivät yksin pystykään isoja kovettumia poistamaan, niin ne pehmittävät jalkojen ihoa huomattavasti. Iho myös pysyy hyvänä pitkään kalapedikyyrin jälkeen, joten vaikutukset ovat melko pitkäaikaisia.

Sarjahoidolla varmasti saisi vielä parempia tuloksia aikaan. On mukava käydä kalapedikyyrissä, kun voi olla varma, että kaloilla on siellä hyvä olla ja ne saavat muutakin ruokaa. Itse olin ainakin vakuuttunut suloisten pikkukalojen tekemästä jalkahoidosta ja voisin mennä uudestaankin.

KALAPEDIKYYRI

Oletko sinä kokeillut kalapedikyyriä tai haluaisitko kokeilla? 🙂

This article has 2 comments

  1. Jenna

    Vautsi kuulostaa kivalta. Monesti oon miettinyt et pitäis kokeilla, mutta ei oo ollut vaan aikaa. Ehkä mä vielä uskallaudun kokeilemaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!