Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Joulumarkkinat
Matkustaminen

JOULUMARKKINAT BERLIINISSÄ

Suomeenkin viime vuosina rantautuneet joulutorit tai joulumarkkinat ovat jo vanha perinne Euroopan keskiosissa. Varsinkin Saksassa joulumarkkinoilla pyöriminen on tärkeä osa jouluun valmistautumista ja joulutunnelman löytämistä. Sain itse vierailla peräti viisillä eri markkinoilla toissaviikkoisella Berliinin reissullani ja parhaat palat tulevat tässä.

Joulumarkkinat

Joulumarkkinat

Mitä? Joulumarkkinat ovat suurehko alue, jonka tunnistaa kaukaa. Pieniä mökin oloisia kojuja ja suurempia kahvila- tai ravintolarakennuksia on pystytetty vieri viereen usein suuren aukion ympäristöön. Saksankielinen sana platz viittaa aukioon ja joulunaikaan lähes jokainen platz pitää sisälllään jonkinmoiset markkinat. Markkinoilta löytää kaikenlaisia herkkuja, kuten täytettyjä lettuja, tikkupullaa, superkoristeltuja pipareita, saksalaisia pretzeleitä, keitettyjä maissintähkiä, suklaalla kuorrutettuja hedelmiä ja erilaisia makkaroita, glüchweiniä (kuuma punaviiniglögijuoma) unohtamatta. Jouluisia koristeita, leluja lapsille, korukojuja, erilaisia käsityönä tehtyjä puisia esineitä ja villavaatteiden myyjiä löytyy pilvin pimein jokaisilta markkinoilta.

Joulumarkkinat

Missä? Berliinissä joulumarkkinoita on lähes yhdet per kortteli. Testiryhmämme suosikeiksi valikoituivat markkinat Gendarmenmarktilla, Potsdamer Platzilla sekä Rotes Rathausilla. Näissä oli ehdottomasti jouluisin tunnelma ja herkullisimmat kojut. Gendarmenmarktin erikoisuus oli esiintyvät sirkustontut ja Rotes Rathausilta mieleen jäi luistelurata sekä karuselli ja maailmanpyörä. Kaikki kyseiset markkinapaikat sijaitsevat Berliinin keskustan tuntumassa ja ovat erittäin helposti löydettävissä sekä hyvien metroyhteyksien päissä.

Joulumarkkinat

Joulumarkkinat

Milloin? Joulumarkkinat laitetaan pystyyn joka vuosi jo marraskuun loppupuolella ja ne jatkavat toimintaansa aina jouluaattoon asti. Markkinat aukeavat usein puolen päivän maissa, mutta paras aika mennä kiertelemään markkinoita on ehdottomasti pimeän aikaan illalla, kun valot pääsevät loistamaan kirkkaina, toinen toistaan kauniimmat joululaulut esitetään livenä ja paikallisetkin joulun fiilistelijät saapuvat markkina-alueille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X