Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

KAIKKI MITÄ SINUN TÄYTYY TIETÄÄ MICROBLADINGISTÄ!

Kulmarvojen microbladingistä on tullut yksi suurimmista kauneustrendeistä hetkeen. Voisi puhua melkein samanlaisesta ilmiöstä kuin rakennekynsien ja ripsienpidennysten kohdalla. Kulmakarvat ovat tällä hetkellä kauneudessa se, mihin panostetaan ja moni tunteekin termin Insta-kulmakarvat.

Kulmakarvoja on vahvennettu erilaisilla pysyvillä tekniikoilla jo pitkään; kestopigmentointi on ollut monen naisen valinta. Kestopigmentointia on tehty eri tekniikoilla ja suosituimpana varmasti ns. karvatekniikka. Kestopigmentoinnin haasteena on ollut luonnoton lopputulos ja kävä kyllä monesti kulmat ovat muuttuneet punasävyisiksi. Tällä hetkellä microbladingin lisäksi kauneusmarkkinoita valtaavat muutkin kulmakarvatekniikat, kuten kulmien varjostukset, ja erilaiset kulmien muotoilupalvelut, joiden ideana on luoda asiakkaille ns. täydelliset kulmakarvat.

Mitä tulee ottaa huomioon kulmakarvojen microbladingiä suunnitellessa? Kerron omakohtaisen kokemuksen kulmien microbladingistä.

1. Mitä microblading on?

Microblading on lyhyesti sanottuna kulmamuotoilua, jossa pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Microblading-terällä ihoon tehdään pieniä viiltoja, joihin pigmentti viedään. Kulmakarvoja ”piirretään” ihoon yksitellen, jolloin kulmista tulee luonnollisen näköiset.

2. Käytä aikaa etsiessäsi hyvä tekijä

Vaikka microblading-kulmat haalistuvat ajan kanssa, et halua elää vuotta huonojen kulmakarvojen kanssa. Tee siis taustatyö kunnolla etsiessäsi tekijää. Tutustu tarjontaan omalla asuinalueellasi ja pyydä tehdyistä kulmista kuvia, jos niitä ei ole nettisivuilla tai somekanavissa nähtävillä. Mielestäni tämä on oleellista, sillä kaikilla teknikoilla on oma kädenjälkensä / tyylinsä, joten on hyvä tietää, että tekijäsi tekee kulmia, jotka ovat sellaiset mistä itse haaveilet. Kysele myös, minkä koulutuksen tekijä on suorittanut ja kauanko hän on kulmia tehnyt. Omat kulmani teki Susanne, jolla on kaksi microblading-koulutusta takana sekä Sharpbrows että Phibrows. Jos tekijällä ei ole kuvia omista töistään tai hän ei kerro koulutustaan, mieti useamman kerran, uskallatko kulmiasi antaa tällaisen henkilön käsittelyyn.

Boho Beauty Helsinki_microblading_kulmakarvat_muotoilu

Kulmat ennen microblading-käsittelyä

 

Boho Beauty Helsinki_microblading_kulmakarvat_muotoilu

Kulmat ensimmäisen microblading-käsittelyn jälkeen

3. Mieti valmiiksi millaiset kulmat haluat

Kannattaa miettiä valmiiksi, millaiset kulmat ovat mieleesi. Hyvä tekijä suunnittelee kanssasi kulmat, mutta jonkinlainen ajatus on hyvä olla valmiiksi. Itse menin microbladingiin ajatuksenani, että haluan samanlaiset kulmat, jotka minulla luonnostaankin ovat, eli minulle ei tehty erikseen kulmien muotoilua. Menin siis ensimmäisen kerran microbladingiin meikit kasvoilla, jolloin Susanne näki millaiset kulmat itse meikkaan. Jos haluat hyvin erilaiset kulmat kuin nykyiset kulmasi ovat, kannattaa testata kulmien sopivuutta etukäteen piirtämällä kulmat kulmakynällä ja totuttelemalla kulmakarvojen uuteen muotoon. Muista, että voit etukäteen jo konsultoida tekijääsi, esimerkiksi Susannelle voi lähettää etukäteen kuvat omista kulmistaan tai voit käydä etukäteen konsultoinnissa, jolloin erikseen varataan aika itse microbladingille.

Myös vanhojen pigmentointien korjausta tehdään paljon, mutta siitä kannattaa mainita jo aikaa varatessa. Silloin tuloksen pysyvyys ei ole taattu, vaan yksilökohtaista – joskus vanha pigmentointi on aiheuttanut arpikudosta eikä microblading välttämättä pysy. Useimmiten kuitenkin korjaus auttaa huomattavasti asiaan ja kulmista saadaan luonnollisemman malliset ja väriset.

4. Huomaa, että microblading-kulmat ovat vähintään kaksiosainen prosessi

Et saa täydellisiä kulmia pysyvästi heti ensimmäisellä käsittelyllä vaan microblading käsittely vaatii viimeistelyn. Ensimmäinen microblading-käsittely vie aikaa n. 2-3 tuntia, jonka jälkeen kulmat saattavat punoittaa. Pieni punoitus ja turvotus laskee hyvin nopeasti, saman päivän aikana. Iho uudistuu microblading käsittelyn jälkeen n. 10 päivän sisässä, joten huomioi tämä kun suunnittelet kulmien ottoa. Paranemisprosessin (4 viikkoa) aikana uudet kulmasi käyvät läpi eri vaiheita, jotka microblading-ammattilaisesi käy läpi kanssasi.

Kulmien toisen käsittelyn, eli viimeistelyn, voi toteuttaa aikasintaan 4 viikon päästä ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Aikataulu kannattaa huomioida, jos suunnitelmissasi on juhlat tai lomamatka, sillä esimerkiksi auringonottoa ja kovaa hikoilua tulee välttää heti kulmien laiton jälkeen. Myös kannattaa huomioida, että jos olet juuri palannut etelänlomalta, aurinko on saattanut muuttaa ihoasi ja microblading ei välttämättä tartu niin hyvin ihoon kuin normaalisti. Kannattaa keskustella avoimesti tekijän kanssa mahdollisista lomasuunnitelmistasi ja muista mahdollisista tilanteista, jotka voivat kulmien laittoon vaikuttaa, jotta kulmat tehdään parhaaseen mahdolliseen aikaan.

5. Sattuuko kulmien ottaminen?

Kipu on hyvin yksilökohtaista. Prosessi tehdään niin, että ensimmäinen kierros, jolloin kulmien muoto tehdään, toteutetaan ilman puudutetta. Tämä siksi, että kulmakarvoista tulee oikean malliset, sillä lihasten ”löystyessä” kulmakarvat saattavat laskeutua. Ensimmäinen kierros saattaa sattua, itselläni teko tuntui lähinnä kulmakarvojen nyppimiseltä. Tämän jälkeen lisätään puudute, jolloin tekoa ei useimmiten tunne lainkaan.

6. Kotihoito on välttämätöntä, jotta uudet kulmasi pysyvät

Kotihoitoon annetaan ohjeet, jotka katsotaan juuri sinun iholle sopivaksi. Hyvä tekijä antaa mukaan ohjeiden lisäksi myös kotihoitopaketin.

Tärkeää on pitää iho puhtaana ja mitä vähemmän kudosnestettä pääsee kuivumaan iholle, sitä vähemmän ihoon tulee rupea ja lopputulos on parempi. Riipuen ihostasi, usein rupea kuitenkin jonkin verran tulee, ja se on täysin normaalia.”

Kulmia ei tule missään tapauksessa raapia tai paranemisprosessissa “rapsutella”. Mahdolliseen kutinaan auttaa haalealla vedellä kevyesti huuhtelu ja hoitovoide.

Jos ihosi on hyvin kuiva ja kiristelee – hoitovoidetta voi käyttää useammin ensimmäiset vuorokaudet.

Iho ja kulmat tulee pitää puhtaana, ja välttää aurinkoa sekä uima-altaita, saunaa ja raskasta hikoilua parantumisen ajan (ensimmäiset 7-14päivää).” -Hoito-ohje BohoBeauty

7. Microblading on hintansa arvoista

Microblading hinnat vaihtelevat tekijän, paikan, paikkakunnan yms. mukaan. Hinnat ovat yleensä 150 eurosta ylöspäin, keskihinnan ollessa siellä 300 eurossa. Muista kuitenkin selvittää, kuuluuko hintaan viimeistely vai laskutetaanko viimeistelystä erikseen. Monelle tuo rahasumma saattaa kerralla tuntua suurelta, mutta päiväkohtaisesti hinta on reilun euron luokkaa. Itse koen tuon hinnan erittäin sopivaksi ajatellen, että minun ei tarvitse käyttää päivittäin aikaa enää kulmien laittoon.

8. Microblading-kulmien kesto

Microblading kulmat pysyvät yleensä vähintään kahdeksasta kuukaudesta eteenpäin, pysyvyysajan ollessa kuitenkin hyvin yksilökohtaista. Tämän jälkeen prosessi uusitaan asiakkaan niin halutessa. Microblading-tekniikalla tehdyt kulmakarvat eivät ole siis ikuiset. Jos haluat ylläpitää tulosta, kannattaa uusi aika varata ennenkuin kulmien iho on kokonaan uusiutunut.

Tässä vielä ennen ja jälkeen (täysin parantuneet kulmat)

Boho Beauty Helsinki_microblading_kulmakarvat_muotoilu

Boho Beauty Helsinki_microblading_kulmakarvat_muotoilu

Boho Beauty Helsinki_microblading_kulmakarvat_muotoilu

Susanne tekee kulmia Blend Beautyssä Kalevankatu 47 Helsinki. DailyChic.fi-lukijoille tarjouksena microblading-kulmat 260 euroa sisältäen vahvistuksen. Ajanvaraus www.blendbeauty.fi, kirjoita viestiin koodi “dailychic”

Jos hauat lisäinfoa, lähetä sähköpostia bookings@bohobeauty.fi.

Tarjous voimassa dailychic-koodilla lokakuun aikana tehdyille varauksille. Aika tulee varata loppuvuodelle 2017.

Kuvia Susannen töistä löydät:

Facebook Boho Beauty @bohobeautyofficial

ja Instagram @bohobeautyofficial

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 4 comments

 1. Maria/ Nyt heti

  Tuo tekniikka sopisi varmasti tällaiselle albiino-kulmakarvaiselle. ?

 2. Taru | Mutsi hoitaa

  Hyvännäköiset kulmat! Mun ongelma-alue, joiden meikkaamiseen menee aina tolkuttomasti aikaa ja oikeiden tuotteiden löytäminen on ollut kiven alla. Näissä kyllä tosiaan pelottaa se hyvän tekijän löytäminen, sillä monen monta ”kauhutarinaa” on osunut silmiin. Varmaan tuo hinta on kuvien lisäksi ihan hyvä mittari laadun varmistamiseksi?

 3. NelliL

  Kivannäköinen paita tuossa viimeisessä kuvassa.

 4. marja liljeström

  Mielenkiintoinen kauneustoimi. Kaunis lopputulos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!