Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

KASVOJEN VARJOSTUS JA KOROSTUS

Kasvojen varjostaminen ja korostaminen on hyvin suosittu meikkitrendi ja monet yrittävät tavoitella täydellistä ’contouria’ kasvoilleen. Tässä artikkelissa kerron hieman lisää tästä trendistä ja opastan miten jokainen voi kokeilla varjostusta omille kasvoilleen.

Tapoja luoda varjot ja valot kasvoille on hyvin monia, kuten on erilaisia kasvon muotojakin. Suosittelenkin tutustumaan omien kasvojen muotoon ja kokeilemaan, mikä tuntuu ja näyttää parhaalta itselle. Nyt kuitenkin näytän tavan, joka on hyvin yleinen ja sopii monille. Tästä voi myös soveltaa omiin kasvoihin sopivan.

20853801070_0cde6e0d0c_c

Mitä tarvitset?

Markkinoilla on nykyään monia tuotteita, joista löytyy kaikki tarvittava kasvojen varjostukseen. On settejä, joista löytyy varjostusvärin lisäksi aurinkopuuteri tai poskipuna sekä korostusväri, joka voi olla shimmerinen tai mattainen.

Itse varjostukseen käytettävä tuote on ehdottomasti oltava kylmänsävyinen, eikä siinä saa olla mukana kimalletta, sillä yritämme luoda kasvoille luonnollisen näköisiä varjoja, jolloin kasvojen varjot eivät voi olla oranssihtavia. Tämän vuoksi yleensä aurinkopuuteri ei sovi varjostukseen, sillä se on liian lämmin sävyltään eikä ole myöskään mattainen.

Korostussävyksi suosittelen mattaista puuteria, sekä sen kaveriksi myös shimmerinen versio, jolla saadaan hehkua kasvoille. Suosittelen korostuksiin, varsinkin silmien alle, keltaisen sävyistä puuteria, sillä kellertävä sävy kirkastaa ja tuo valoa. Shimmerisiä korostussävyjä voi käyttää kaikkialle muualle kasvoille, paitsi suoraan silmien alle. Varjostuksiin voi myös käyttää voidemaista kynää, joita on alkanut tulemaan enemmän ja enemmän markkinoille.

Varjostussiveltimenä suosittelen käyttämään viistopäistä pehmeää sivellintä. Se voi olla myös synteettinen, sillä aito karva ei aina takaa hyvää laatua! Ja mikä tärkeintä, muista häivyttää, häivyttää ja häivyttää!

21049537971_45d6bbda56_c

Minne tulee mitäkin?

Kuten aiemmin mainitsin, varjostussävyn tulee olla kylmä ja sitä laitetaan sinne, missä olisi luonnostaankin varjoa. Eli yleiset kohdat, joihin varjo laitetaan ovat poskiluun alle, nenänvarsi, ohimot, hiusraja, alahuulen alle sekä leuan alle. Alla on esimerkkinä kuva, johon olen merkannut kaikki kohdat.

Kohtien kanssa voi kuitenkin hieman kikkailla omien kasvojen mukaan. Esimerkiksi hiusrajaan laitettava varjo luo vaikutelman pienemmästä otsasta, eli varjostus ikäänkuin ’leikkaa’ otsaa matalammaksi, kun reunoilla on varjoa ja keskellä valoa. Jos sinulla ei kuitenkaan ole korkea otsa, voi tämän kohdan hyvin jättää välistä.

Samoin tapahtuu leuan varjostuksen kanssa. Kaksoisleukaa voi huijata pois, kun laittaa leuan alle varjon. Leukaluun varjostus menee yleensäkin hieman leuan alle, mutta jos leuka on isompi, voi varjostusta tuoda hieman leukaluun päälle häivyttäen.

Monet miettivät, minne posken varjostus kuuluu tulla. Jos laitat poskia sisään päin, näet helpommin varjon oikean paikan. Voit myös tunnustella sormilla tai siveltimen varrella, missä tuntuu ’kuoppa’, johon varjostus tulee.

Monet vetävät varjostuksen suoraan korvan yläkohdasta suoraan suunpieleen saakka, mutta näin ei kuitenkaan kannata tehdä. Varjostus tulisi tulla vain noin silmän keskikohtaan saakka. Suosittelen myös lisäämään varjostusta hieman kaaressa, sillä suoraan alaspäin varjostaessa kasvot myös näyttävät menevän alaspäin. Kaari tuo poskipäille nostetta.

Nenän varjostus voi myös tuntua haastavalta ja suosittelenkin jättämään sen pois arkimeikissä.

Nenän varjot tulevat siis nenänvarteen ja niillä voit hieman muokata nenäsi muotoa tai leveyttä. Mitä lähemmäs varjot laittaa, sitä kapeammalta nenän saa näyttämään, tosin hyvin lähellä olevat varjot eivät aina näytä kovinkaan luonnolliselta. Jos nenäsi on vino, tai siinä on kyhmy, niin laita varjot aina suoraan. Kun varjon laittaa suoraan kyhmystä tai vinoudesta huolimatta, antaa se vaikutelman suorasta nenästä. Nenän alle laitettava varjo saa nenän näyttämään lyhyemmältä ja häivyttää nenän päätä pienemmäksi.

Nenänvarteen varjostuksen keskelle laitetaan myös korostussävy, joka kaventaa nenää entisestään.

21049528991_bb67b71d47_c

Silmien alle v-muotoisesti laitettava korostus on varmasti tullut monille tutuksi, viimeistään kun Kim Kardashian latasi kuvan kyseisistä korostuksista. Tuo tapa onkin hyvä ja nopea ihan päivittäiseen meikkiin, kun haluat tuoda silmien alle valoa ja myös tuoda korkeutta poskipäille. Sen voi tehdä pari astetta vaaleammalla peiteaineella.

Muita suositeltuja korostuskohtia ovat otsan keskikohta, sekä leuan keskikohta ja ne myös tasapainoittavat kasvoja, ettei kaikki valo ole vain silmien alla.

Myös amorinkaarelle laitettu korostus nostaa ylähuulta hieman ja saa näin huulet näyttämään isommilta. Alahuulen alle laitettu varjostus tuo taas muhkeutta alahuuleen.

21031951002_cb9b8365fa_c

Kaikenkaikkiaan varjostaminen voi vaatia hieman harjoittelua, mutta jokainen varmasti onnistuu siinä, kun lähtee rohkeasti kokeilemaan! Näillä ohjeilla pääset jo varmasti pitkälle ja pystyt hahmottamaan, mikä kuuluu mihinkin.

This article has 2 comments

  1. Jonski

    Mitä oot käyttänyt tässä postauksessa oleviin varjoihin? 🙂

    • Katariina Helén

      Hei Jonski! Kyseessä ovat varmastikin NYX:in ja Anastasia Beverly Hillsin contour kitit. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X