Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kestävä juhlakampaus
Päivä Prinsessana

PÄIVÄ PRINSESSANA: KUINKA TEHDÄ KESTÄVÄ JUHLAKAMPAUS?

Yhteistyössä: Parturi-kampaamo HyväHetki, WinNova

Päivä Prinsessana -hyväntekeväisyystapahtuman juhlakampauksesta vastasi Winnovan opiskelija Melissa Isguzar. Winnovan kauneushoitola ja Parturi-Kampaamo HyväHetki tarjoaa mm. ehostukset, kauneuspalvelut ja kampaamopalvelut edullisina opiskelijatöinä. Haastattelimme Winnovan hiusalan opettajaa, Satu Laihoa, koskien mm sitä kuinka tehdä kestävä juhlakampaus.

Millaiset trendit näkyvät tämän vuoden juhlakampauksissa?

Edelleen näkyvät erilaiset letit, punonnat ja niiden erilaiset yhdistelmät, eli kampauksessa jossain kohtaan on yksityiskohtana lettiä tai punosta. Kiharat ovat myös edelleen muodissa! Yhdistelmät, joissa hiukset ovat suorat tyvestä ja kiharat latvasta, ovat myös todella suosittuja.

Kestävä juhlakampaus

Miten valitaan asuun sopiva juhlakampaus?

Ensiksi täytyy tietää puvun koko – kampauksen tulee sopia puvun kokoon, jolloin puku ja kampaus luovat yhdessä harmonisen kokonaisuuden. Esimerkiksi on hieman hassun näköistä, jos on iso puku ja pienen pieni kampaus, eli kokonaisuuden tulee olla tasapainotettu. Sitten tietysti jos puvussa on toispuolisuutta, esimerkiksi puku on yksi olkaiminen, tulee miettiä, mihin kampaus suuntautuu.

Kestävä juhlakampaus

Miten tehdään kampaus joka kestää koko juhlapäivän?

Kaikki lähtee pohjustuksesta; pohjustustuotteiden, kuten muotovaahdon, kampausnesteen tai volyymisuihkeen käyttö on kampauksen teossa tärkeää. Nyt trendikkäin vaihtoehto hentoihin hiuksiin pohjatukituotteeksi on kuituvaahto, joka antaa rakennetta ja tuuheutta hiuksiin. Tuotteen levitys tapahtuu kosteisiin hiuksiin ennen kuivausta. Lisäksi merkittäviä tekijöitä ovat tupeeraus ja pinnien kiinnityksen oikea tekniikka, esimerkiksi ristikointi, jolla lukitaan hiukset paikalleen.

Hiuksen tulee myös kampausta tehdessä olla puhdas. Hiusta ei välttämättä tarvitse pestä samana aamuna, edellinen iltakin riittää. Pääasiana kuitenkin, että muotoilutuotteita ei ole lisätty hiuksiin ennen, eivätkä hiukset ole kerenneet rasvoittua. Shampoopesun yhteydessä kannattaa käyttää hoitoainetta, jotta hiuksesta tulee kiiltävä, mutta ylimääräistä lotrausta taas välttää, jottei hius latistu liikaa.

Jos hiuksia ei pestä kampaamokäynnillä, helpoin vaihtoehto on lisätä pohjatukituote suihkemaisessa muodossa, jolloin se levittyy kuiviinkin hiuksiin tasaisesti. Toimivia tuotteita ovat mm. monitoimisuihke, tyvikohotussuihke ja kampausneste.

Kestävä juhlakampaus

Jenina YLE:n haastattelussa.

Mitä täytyy ottaa huomioon juhlakampausta suunnitellessa?

Kasvonmuodot ja minkä mittaiset hiukset ovat, eli mitä niihin on mahdollista tehdä. Asiakkaan toiveet tottakai, joskus kuitenkin asiakkaan toiveet ovat sellaisia, mitä ei ole järkevä toteuttaa, ja silloin tarvitaan ammattilaisen vinkkejä ja näkemystä.

Kestävä juhlakampaus Kestävä juhlakampaus

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!