Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
DIY ja Sisustus

KOSMETIIKAN SÄILYTTÄMINEN

Kosmetiikan säilyttämisen kohdalla voidaan puhua sekä päivämääristä että fyysisestä säilyttämisestä eli miten niitä voisi kotona parhaiten säilyttää hyvässä järjestyksessä. Nämä eivät toki sulje pois toisiansa, mutta jos olet kiinnostunut sisustuksesta, mietit varmasti mihin laittaa kaikki purkit, putelit sekä siveltimet, jotta ne olisi helposti saatavilla ja samalla myös ilo silmälle.

Kosmetiikka1

KOLME IDEAA:

1. Ikean kirkasta akryyliä oleva lokerikko. Tässä säilyttää isonkin määrän vaikkapa kynsiin ja käsiin liittyvää kosmetiikkaa: viilat, sakset, lakat, voiteet ja kynsitarrat/-koristeet. Lokerikon hinta noin 20€.

Kosmetiikka5

2. Edullinen löytö (alle 5€) Jyskistä. Tämä pienempi lokerikko sopii erinomaisesti päivittäiselle kosmetiikalle. Kompaktiin tilaan saa mahdutettua 6 huulituotetta, meikkikyniä, ripsivärin, meikkisiveltimiä ja isoimpaan lokeroon mahtuu parikin puuteria. Tämä on erittäin kompakti säilytysratkaisu tärkeimmille ja käytetyimmille kosmetiikkatuotteille.

Kosmetiikka2

3. Viimeinen idea meneekin jo kierrätyksen puolelle eikä se vaadi juurikaan budjettia. Jos nimittäin keittiöstä vapautuu lasisia säilykepurkkeja, niin ne voidaan uusiokäyttää muualla. Purkit pestään huolella kuumassa vedessä ja poistetaan samalla etiketit. Näistä saa käteviä telineitä niin siveltimille, huulimeikeille kuin myös vanupuikoille tai -lapuille kylppäriin. Purkkeja voi maalata, koristella Dymolla tehdyillä teksteillä tai vaikka kietoa juuttinaurua tai silkkinauhaa purkinsuun ympärille. Vaihtoehtoja somistamiseen on paljon muitakin ja mielikuvitus rajana.

Kosmetiikka4

Kosmetiikka3

Löytyykö sinulta jo joku näistä vinkeistä ja missä käytössä ne ovat? 🙂

 

PARASTA ENNEN:

Muutaman asia muistin virkistykseksi tuotteiden päivämääristä:

 • Jos kosmetiikka säilyy avaamattomana alle 30 kuukautta, niin pakkauksessa on merkintä ”parasta ennen” ja päivämäärä tai tiimalasi-symboli ja päivämäärä.
 • Jos kosmetiikka säilyy avaamattomana yli 30 kuukautta, se on merkitty pakkaukseen symbolilla, jossa on avoin pyöreä purkki. Symbolin sisään tai viereen on merkitty kokonaislukuna kuinka monta kuukautta tuote säilyy avaamisen jälkeen.

Purkkeihin, joita käytetään harvemmin, kannattaa merkitä päivämäärä jolloin tuote avataan. Merkitsemisen voi tehdä joko Dymolla tai kirjoittaa päiväys purkkiin tussilla ja laittaa päälle pala kirkasta teippiä, jottei käsistä irtoava rasva kuluta tekstiä pois.

Päivittäiskosmetiikkaa, joka kuluu paljon nopeammin, ei vastaavaa merkintää tarvitse avaamisen jälkeen. Paitsi, jos joskus haluaa seurata kuinka kauan vaikkapa puuteri tai ripsiväri kestää jokapäiväisessä käytössä.

FAKTA HOMMA:

Avatun tuotteen säilymistä voidaan myös edistää muutamalla perusasialla:

 • Tuotteita tulisi käsitellä vain puhtailla käsillä ja välineillä. Meikkisiveltimet olisi hyvä pestä vähintään 1x kuukaudessa.
 • Kosmetiikka on henkilökohtaista. Edes perheenjäsenten kesken ei tarvitse kosmetiikkaa oman terveytensä vuoksi lainailla. Bakteerikanta kun on kaikilla erilainen.
 • Tuotteita ei kannata säilyttää kylpyhuoneessa tai saunan läheisyydessä, sillä lämpötilojen vaihtelu ei saa tuotteiden parhaita puolia esiin. Viileässä tai normaalissa huoneenlämmössä tuotteiden säilyvyys on paras.
 • Purkkien huolellinen sulkeminen estää niitä myös kuivumasta, ottamasta tuoksuja jne.

Eiköhän oteta tavoitteeksi syyskuun kunniaksi käydä omia purkkeja läpi ja tarkistaa onko niiden joukossa vanhentuneita tuotteita. Järjestetään kaikki siististi kaappeihin ja laatikoihin sekä pestään kaikki meikkisiveltimet kerralla.

This article has 4 comments

 1. camilla

  Oli pakko tulla kurkistamaan miltä sivusto nyt näyttää. 🙂 Ihan tyylikästähän täällä on..

  Kiitos jyskin lokerikko vinkistä! Noita ikean lokerikkoja löytyy jo ja niissä säilytän geelilakkatarvikkeitani..

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Hannalta löytyy paljon hyviä vinkkejä sisustuksen ja DIY:n suhteen, stay tuned! 🙂

 2. Hannah

  Hyviä ideoita! 🙂

  Itse päädyin ratkaisuun että laitoin meikkisiveltimet, sudit yms käyttämättömään reissusta tuotuun mukiin! 😀 en halua ylimääräistä muovitavaraa kotiini, kun tavaraa löytyy ihan tarpeeksi jo muutenkin 😀 Tuo lasipurkki-idea näytti myös todella hyvältä 🙂 hyvä saada tarvittavat tuotteet helposti esille ettei tarvitse aamutokkurassa tai kiireessä etsiä missä on mikäkin 🙂

  P.s. mielestäni Tiger myy edullisesti muovisia meikkitelineitä. Yksi on vielä sydämen mallinen joka sopii mainiosti vaikkapa ystävänpäivälahjaksi 😉 toivottavasti niitä myydään vielä etten ihan huvikseni höpise :’D

  • Hanna / DailyChic

   Kiitos Hannah kommentistasi ja vinkeistäsi! 🙂

   Tuo onkin hyvä idea etsiä kiva muki, johon siveltimet voisi myös laittaa. Matkalta tuotu tuliainen palauttaa samalla mieleen ihanan reissun – myös siellä arjessa 🙂

   Ihan totta on myös, että usein kotoa löytyy jo valmiiksi tavaroita ja esineitä, joita voi pienellä vaivalla ja mielikuvituksella käyttää johonkin toiseen käyttötarkoitukseen. Kannatan ehdottomasti tavaroiden kierrätystä omassakin kotona 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X