Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
DIY ja Sisustus

KUINKA TEHDÄ KAUNIS JA EDULLINEN JOULUKRANSSI?

Tämän vuoden ensimmäiset jouluaskartelut on nyt tehty ja joulufiilistely saa alkaa! Aloitetaan vaikkapa ensin superkauniilla joulukranssilla, jonka siskoni kanssa teimme. Joulukoristelun ideana oli tänä vuonna budjettiystävällisyys ja ekologisuus.

Halusin tehdä joulukoristeita mahdollisimman pienellä budjetilla, sillä mielestäni kauniin joulun ei tarvitse maksaa maltaita. Halusin myös hyödyntää vanhoja koristeita, jotka eivät sellaisenaan välttämättä olisi kivannäköisiä, mutta joille voisin mahdollisesti tarjota vielä uuden elämän jossain muodossa. Tällaisia ovat esimerkiksi yksittäiset joulukuusenpallot, muuten kuluneet tai osittain jopa rikkoutuneet koristeet. Joulukoristelussa pystyy hyödyntämään niin paljon erilaisia koristeita, kankaita ja esimerkiksi luonnosta löytyviä materiaaleja.

Kävin ostamassa joulukranssiin pajukranssin, johon koristeet liimattiin. Olisin käyttänyt jo olemassa olevaa kranssia, jos sellainen olisi löytynyt. Lisäksi käytimme vanhoja joulukoristeita, jotka spraymaalasimme.

Jouluisen ovikranssin tekoon tarvitset:

  • Haluamasi kokoisen kranssipohjan (muista, että voit hyvin käyttää vanhaa kranssipohjaa)
  • Sekalaisia joulukoristeita
  • Muita koristeita, kuten höyheniä yms.
  • Spraymaalia
  • Kuumaliimapyssyn ja kuumaliimaa
  • (Joulu- ja helminauhaa)

Vinkki! Voit hyvin käyttää kranssissa lasten vanhoja lelueläimiä, esim. peuroja yms. muita jouluisia eläinhahmoja.

Ohje kauniin joulukranssin tekoon!

1. Valitse haluamasi koristeet kranssiin. Valitse kaikki parittomat, yksittäiset ja muuten jo elämää nähneet joulukoristeet ja ala niiden avulla hahmottelemaan kranssille muotoa.

2. Spraymaalaa valitut esineet ja kranssi. Spraymaalin ollessa märkää ripottele päälle askarteluhilettä. Spraymaali peittää lähes kaiken, joten voit huoletta valita eri väriä ja erilaisia koristeita – tosin me jätimme maalipinnan tahallaan ohueksi, jolloin pohjaväri kuultaa hieman läpi. Anna spraymaalin kuivua yön yli.

3. Ota esille kranssipohja ja koristeet. Lämmitä kuumaliimapistooli ja kun liimapistooli on valmis, voit alkaa liimailemaan koristeita paikoilleen. Sommittele koristeet vielä ennen liimaamista, sillä irroittaminen ja uudelleen liimaaminen on työlästä.

 

4. Kun olet saanut liimattua kaikki koristeet, siirry höyheniin ja täytä niillä tyhjiä paikkoja. Valkoiset höyhenet tuovat herkkyyttä ovikranssiin.

AJANKOHTAISTA: JOPA 20 % KORKOA SIJOITUKSELLESI!

 

5. Valmiin ovikranssin voit kiinnittä esim. lahjanauhalla oveen.

LUE MYÖS: DIY: SANOMALEHTIKORISTEET

LUE MYÖS: DIY: SISUSTUSVALOT PAHVIMUKEISTA

  

Oletko jo aloittanut joulukoristeiden teon? Aiotko hyödyntää vanhoja koristeita ja tehdä niistä uutta? 

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X