Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
DIY ja Sisustus

KUINKA VALITA TÄYDELLINEN VALAISIN?

Lue olohuonepostaus tästä: Kotiesittely: Olohuone

Valaisin on tunnelmanluoja ja se voi olla huoneessa upea katseenkääntäjä jos niin halutaan. Usein sisustuksessa mietitään muut yksityiskohdat, mutta valaisin ikäänkuin jää huomiotta tai sitten käytetään niitä vanhoja olemassa olevia valaisimia.

Sisustaessani olohuonettani huomasin, että olohuonenurkkaus jää hämäräksi. Mietin pitkään sopivaa ratkaisua, haluanko seinään kiinnitettävän valaisimen, nurkkaan pöydän, jonka päälle laittaisin pöytälampun vaiko kenties jalkalampun täyttämään olohuoneen nurkkaa. Päädyin jälkimmäiseen, sillä satuin törmäämään Valotorni.fi-verkkokaupassa Hermine-valaisimeen, joka mielestäni sopi sisustukseen paremmin kuin hyvin.

Valaisimen valinta lähtee liikkeelle tilan asettamista ehdoista. Jos lattiatilaa ei ole, katto- tai seinälamppu on oikea valinta tai jos lattiatilaa löytyy, voi valita haluaako valaisimen asettaa pöydän päälle vai valita jalkalampun. Olohuoneen valaisin voi hyvinkin olla hieman näyttävämpi ja luoda tunnelmaa – olohuone on se tila, jossa ollaan vieraiden kanssa. Ruokapöydän valaisimen tarkoituksena on myös luoda tunnelmaa, mutta kuitenkin valaista riittävästi. Jos valaisin tulee ruokapöydän päälle, katso ettei sen koko ylitä ruokapöydän kokoa. Huomioi myös, ettei valaisin osuisi ruokailijoiden päähän pöydästä noustessa.

Makuuhuoneessa lamppu on useimmiten yöpöydällä, tällöin täytyy kuitenkin katsoa, että pöytälamppu ei vie yksinään yöpöydän pinta-alaa. Makuuhuoneessa lamppu saa olla hillitympi ja kulkea yhdessä makuuhuoneen muun sisustuksen kanssa luoden harmonista tunnelmaa.

Huoneen muuta sisustusta tulee ajatella valaisinta valittaessa, tosin sen ei tarvitse liikaa mätsätä sisustukseen. Oma jalkalamppuni on tyyliltään moderni, mutta metalliin tehty kuviointi luo valon ollessa päällä huoneen seinille kaunista ja naisellista kuviota.

Puiset ja rautaiset lamput ovat helposti maskuliinisia, kristalliset ja posliiniset luonnollisesti naisellisia. Sisustusta pystyy helposti myös tasapainottamaan valitsemalla esimerkiksi muuten moderniin ja yksinkertaiseen sisustukseen kristallisen lampun. Tällä hetkellä kaupoista löytyy myös enemmän boheemeja ja marokkolaistyylisiä lamppuja, joilla saa pehmennettyä tilan yleisilmettä.

Lampun valo tulee valita yksinkertaisesti niin, että se palvelee käyttötarkoitusta. Yövaloksi riittää usein hieman pehmeämpi ja keltaisempi valo sen sijaan lukuvalon on hyvä olla voimakas ja kirkkaampi.

Oletko huomioinut valaistuksen tilan kannalta tai valinnut lamput huolellisesti sisustukseen sopivaksi? Jätä kommentti alle 🙂 

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 8 comments

 1. LPP

  Onpa ihanan marokkolaishenkinen, varmasti luo juuri oikeanlaista tunnelmaa pimeinä syysiltoina ♥
  Meillä on kaikki valaisimet aikalailla hyvin eleettömiä ja häviävät sisustukseen. Esim. aulassa tuplakuplaa ei juurikaan huomaa tai makuuhuoneessa pentikin kuplavalaisimet ovat niin läpinäkyviä, että häviävät sinne 🙂

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos <3 Itsekin tykkään kovin! Nuo Pentikin kuplavalaisimet ovat ihania! <3

 2. henna

  Voi just ihana lamppu! Tykkään!

  http://www.stoori.fi/pakkomielteita

 3. Elina/MINI-blogi

  Meillä on ”irtovalaisimet” valittu sisustukseen sopiviksi, esimerkiksi keittiön ruokapöydän päällä meillä on kaksi Lokki-valaisinta ja olohuoneen pienellä tasolla Block-valaisin. Meillä on paljon kiinteitä valaisimia, joten näillä muutamilla on pärjätty loistavasti.

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Oi vitsi toi Block on niin ihana 🙂 Just sellainen moderni, mistä tykkään 🙂 Eipä niitä irtovalaisimia loppujenlopuksi paljoa tarvitse!

 4. Minna M

  Kaunis tuo jalkalamppu. Me on aina asuttu melko huonosti valuistuissa asunnoissa. Tämä nykyinen on eka, missä on riittävästi valaisimia. Olohuoneessakin yhteensä 17, kun spotit laskee. Kaikkia saa himmennettyä. Valaisinen pitää olla kaunis ja valonkin tilaan ja tarkoitukseen sopiva.

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos kommentista Minna <3 Näin just, valaista tarpeeksi ja olla tilaan sopiva 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X