Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

KULMAKARVOJEN MEIKKAAMINEN

Kulmakarvojen korostaminen on yksi meikkauksen tärkeimmistä asioista. Upeakin meikki voi näyttää valjulta ilman kulmien meikkausta. Joskus pelkkä kulmakarvojen meikkaaminen riittää korostamaan kasvoja ilman sen kummempaa meikkiä. Vaaleahiuksisten kulmakarvat tulisi olla asteen tai pari omia hiuksia tummemmat. Tummahiuksisilla kulmakarvojen tulisi olla asteen tai pari omia hiuksia vaaleammat, mutta tärkeämpää on kuitenkin oikea sävy. Mikäli hiustesi sävy on viileä, valitse myös viileän värinen kulmaväri, jos taas hiuksissasi on lämmintä sävyä, valitse lämminsävyinen kulmaväri. Mustahiuksisten kannattaa käyttää enemmin tummanruskeaa tai tummanharmaata väriä, sillä mustalla meikatut kulmat näyttävät helposti luonnottomilta.

Kulmien muotoon perusperiaatteena on kolmen viivan periaate. Kulmakarvojen tulisi alkaa samasta kohdasta kuin missä nenän reuna on. Kulmien korkein kohta tulisi olla siten, että viivan saa vedettyä iiriksen reunasta nenän pieleen ja kulmien tulisi päättyä siihen kohtaan, mihin vedetään viiva nenänpielen ja silmän ulkonurkan kautta. Kannattaa kuitenkin seurata kulmakarvojen luonnollista kaarta, sillä yleensä se on jokaisella omiin kasvoihin sopiva jo valmiiksi.

Kulmakarvojen meikkaaminen

Kulmakarvoja voi esimerkiksi kestovärjätä, jos haluaa pitää kulmat siistinä helposti. Hyvin värjätyt ja tuuheat kulmakarvat eivät välttämättä kaipaa muuta ”meikkausta”, kuin värittömän kulmakarvageelin. Esimerkiksi IsaDoran Eyebrow Styler on hyvä kulmakarvageeli, jolla kulmakarvat saa pidettyä ojennuksessa. Kaikilla ei kuitenkaan ole luonnostaan niin tuuheat ja siistit kulmakarvat, että vain värjäys ja pieni muotoilu riittää. Kulmakarvoissa voi olla aukkoja tai niitä on saatettu aikaisemmin nyppiä liikaa, jolloin on turvauduttava myös kulmakarvojen meikkaamiseen. Jos et ole aikaisemmin muotoillut kulmakarvojasi, niin suosittelen käymään ammattilaisella, joka katsoo sinulle sopivan muodon ja siistii kulmat sen mukaan. Ammattilaisen tekemää kulmien muotoilua on huomattavasti helpompi ylläpitää, kuin alkaa heti alusta itse muotoilla kulmakarvojaan.

Kulmakarvojen meikkaaminen

Kulmakarvoja meikatessa kannattaa sisänurkka jättää hieman vaaleammaksi, sillä luonnostaankin kulmakarvat ovat sisänurkasta hieman harvemmat. Tummin kohta kannattaa olla kulmakarvojen kaaren kohdalla ja väriä voi taas häivyttää kulmakarvojen loppua kohden. Meikkaamiseen on olemassa esimerkiksi kulmakyniä, joilla on helppo täyttää mahdolliset aukot ja tehdä kulmista siistimmät. Vaaleahiuksisille Lumenen kulmakynä sävyssä 2 sopii hyvin. Myös puuterimaiset kulmavärit ovat hyviä, sillä niillä lopputuloksesta saa pehmeämmän, eikä väristä tule liian tumma. Make Up Storelta löytyy myös kolmen puuterimaisen värin kulmaväripaletti, josta löytyy sävy lähes jokaiselle. Puuterimaiset kulmavärit kannattaa levittää ohuella viistolla siveltimellä, jotta kulmien reunasta saa tehtyä skarpin ja tarvittaessa siveltimellä voi vetää kulmakarvojen sekaan ohuita viivoja, peittämään mahdollisia aukkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X