Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

LUONNOLLINEN IHONHOITO – KASVOSIENI, SUOLASAIPPUA JA TEEPUUÖLJY

Kookosöljy kauneudenhoidossa -artikkelissa tutustuttiin luonnonmukaiseen ja kemikaalittomaan ihonhoitoon ja kookosöljyn lukuisiin käyttömahdollisuuksiin. Luonnollinen ihonhoito jatkuu tässä artikkelissa ja esittelyssä on kolme kovaa 100 % luonnontuotetta päivittäiseen ihonhoitoon; suolasaippua, ihmesieni ja teepuuöljy. Vaikka lisäaineettomuus itsessään on suuri plussa, ovat kaikki nämä tuotteet todella tehokkaita ja toimivat jopa paremmin kuin varta vasten tarkoitusta varten kehitetyt tuotteet.

Konjac sponge -kasvosieni

Konjac sponge -kasvosieni on 100 % luonnonmukainen, joka on nimensä mukaisesti valmistettu Konjak-kasvin juuresta. Sieni poistaa iholta lian ja epäpuhtaudet ja samalla kuorii pintasolukkoa ja kirkastaa ihoa. Sienistä on saatavilla useita vaihtoehtoja eri ihotyypeille. Kuvassa aloe veraa sisältävä sieni, joka sopii erityisesti herkälle iholle kostuttaen sitä.

Luonnollinen ihonhoito

Kuivana sieni on kivikova, mutta liotuksen jälkeen napakan pehmeä. kuva www.beautybyearth.com

Käyttö: Kostuta sientä 2-3 minuuttia  lämpimän veden alla ja purista ylimääräinen vesi pois (älä väännä/kierrä sientä, sillä se lyhentää sienen käyttöikää). Hiero kasvot pyörivin hellävaraisin liikkein (joko pelkästään sienellä, tai lisäksi puhdistusaineella). Käytön jälkeen huuhtele huolellisesti, purista kuivaksi ja ripusta roikkumaan. Hinta noin 8-13 e. Kestää käytössä 1-3 kk. Mureneva sieni on aika vaihtaa uuteen. Vanhan sienen voi hävittää biojätteiden mukana.

Kristallisuolasaippua

Suola puhdistaa ja desinfioi sekä sen mineraalit ravitsevat ihoa ja ylläpitävät ihon kosteustasapainoa.  Kristallisuolasaippuasta kerrotaan olevan apua mm.  atopiaan, akneen, kuivaan ihoon ja psoriasikseen.

Luonnollinen ihonhoito

Kuva www.beautybyearth.com

Käyttö: Pese mahdolliset meikit ensin toisella tuotteella (suolasaippua ei poista meikkejä). Hiero saippuaa käsiin ja taputtele suolavettä kasvoille (vaikka tuote on nimeltään saippua, ei tuote vaahtoa). Suoraan naamaan hierottuna suolarakeet voivat ärsyttää ihoa. Vältä kosketusta ihorikkoihin, sillä sanonnan mukaisesti suola kirvelee haavoilla. Anna vaikuttaa esimerkiksi hampaiden pesun ajan tai naamiona useita tunteja, jotkut käyttävät jopa yön yli. Hinta noin 4e, kestää käytössä useita viikkoja tai kuukausia riippuen käytöstä.

Teepuuöljy

”Luonnosta saatava antiseptinen öljy tunnetaan maailmalla sen uskomattoman puhdistavista vaikutuksista. Teepuuöljy on luonnonystävän ehdottomasti paras vaihtoehto perinteisille puhdistustuotteille. Öljy muodostuu 48 luonnollisesta ainesosasta. Teepuu eli Melaleuca Alternifolia kasvaa Australiassa ja teepuuöljy kerätään puun lehdistä. Sadonkorjuun aikana puita ei vahingoiteta, joten teepuuöljy on ympäristöä säästävä tuote. Teepuu on uusiutuva luonnonvara ja Australian aboriginaalit eli alkuperäisasukkaat ovat käyttäneet öljyä puhdistukseen ja desinfioimiseen jo vuosituhansien ajan.” (www.villikihara.fi)

Luonnollinen ihonhoito

Kuva www.blog.vitacost.com

Kauneudenhoidossa teepuuöljyä käytetään ihon tasapainottamisessa ihon- ja hiustenhoidossa. Esimerkiksi Paul Mitchell -kampaamosarjasta löytyy teepuuöljyä sisältäviä hiustenhoitotuotteita. DIY-kauneudenhoidossa voit käyttää teepuuöljyä esimerkiksi hiuspohjan puhdistajana ja virkistäjänä. Sekoita pari tippaa teepuuöljyä ja pari ruokalusikallista kookosöjyä. Levitä seos jakaus jakaukselta hiuspohjaan (hiusten pituuksiin voit levittää puhdasta kookosöljyä). Anna vaikuttaa noin 40 minuuttia ja pese hiukset normaalisti.

Ihonhoidossa sopii täsmähoitona finnien päälle yön ajaksi tai voit sekoittaa pienen määrän kosteusvoiteeseen ja jättää vaikuttamaan. 100 % teepuuöljyä sisältävä tuote on voimakas ja joidenkin ihoa helposti ärsyttävä, joten on tärkeää testata sopivuus omalle iholle. The Body Shopilta löytyy 15 % teepuuöljyä sisältävä teepuuöljy, joka sopii herkemmälle iholle. Hinta noin 10e (100ml), kestää käytössä useita kuukausia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X