Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Matkalaukun pakkaaminen
Matkustaminen

TOP 5: KUINKA PAKATA FIKSUSTI MATKALLE?

Matkalaukun pakkaaminen ennen reissuun lähtöä aiheuttaa monessa matkailijassa stressiä ja inhon tunteita. Pakkaamista vältellään loppuun saakka, mutta lopulta muistetaan, ettei se niin kauheaa ollutkaan. Näillä DailyChicin ohjeilla ja vinkeillä saat pakkausprojektistasi mahdollisesti hieman mielekkäämmän, helpomman ja tehokkaamman.

1. Tee aluksi lista. Istu alas ja mieti rauhassa, kuinka paljon mitäkin tarvitset. Huomio matkan kesto ja kohteen sääennusteet erityisesti jo tässä vaiheessa. Pakkaamisen aloitettuasi voit vetää jo laukkuun päätyneitä asioita listalta yli tai laittaa niiden kohdalle rastin ruutuun. Näin näet konkreettisesti, missä vaiheessa pakkausprojektisi on!

2. Selvitä, mitä saat pakata käsimatkatavaroihin ja mitä et. On ikävää panikoida ennen turvatarkastusta ja joutua heittämään nesteitä tms. roskiin huolimattoman pakkaamisen takia. Täältä löydät tarkat ohjeet siihen, mitä ja kuinka paljon lentokoneessa saa matkustajapuolella kuljettaa.

Matkalaukun pakkaaminen

3. Ota mukaasi mieluummin liian vähän, kuin liian paljon. Kaikki ovat varmasti tehneet sen virheen useampaan kertaan, että tavaraa on aivan liikaa mukana. Puoliakaan vaatteista ei tullut pidettyä ja tuoksukynttilät ja kasvonaamiokin olivat täysin turhina matkassa mukana. Vältä tätä ja suosi täsmäpakkausta. Yksi hyvä ajatusmalli voisi kuulua näin: pakkaa mukaan vain lempivaatteitasi tai asukokonaisuuksia, toki sään mukaan. Asukokonaisuudet kannattaa suunnitella hyvin etukäteen ja laatia ne helposti keskenään yhdisteltävien vaatteiden pohjalta. Näin vältät myös asukriisit paikan päällä.

4. Pakkaa pitkälle lennolle jotain mukavaa tekemistä käsimatkatavaroihin. Kuulokkeet on aina hyvä olla mukana, myös jotain luettavaa tai esimerkiksi värityskirja. Pidemmällä lennolla on hyvin aikaa käyttää tietokoneen verkosta riippumattomia ohjelmia, kuten kuvan- tai tekstinkäsittelyä. Varaa käsilaukkuun mukaan myös jotain kiinteää evästä, jotta sinun ei tarvitse ostaa ylihinnoiteltuja tuotteita lentokoneesta.

Matkalaukun pakkaaminen

5. Älä stressaa liikaa! Kaikki menee juuri niin kuin pitääkin ja pienet vastoinkäymiset ja mutkat kuuluvat lähes poikkeuksetta matkantekoon. Vaikka pakkaaminen takkuilee, voit luottaa siihen, että viimeistään lomakohteessa kaikki olikin pienen tuskailun arvoista!

+ muista tärkeimmät: eli passi, matkapuhelin ja lompakko. Näillä pääset jo pitkälle, vaikka kaikki muu unohtuisikin.

Matkalaukun pakkaaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X