Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Meikkien säilyvyys
Kauneus ja muoti

MEIKKIPUSSIN SIIVOUSPÄIVÄ

Kuinka moni myöntää, että säilyttää meikkilaukussaan todella vanhoja meikkejä? Alkuun saattaa tuntua, että eivät ne meikit nyt kovin vanhoja ole, vastahan ne ostin. Vaan kun miettii vähän pidemmälle, niin vuodesta 2010 on kuitenkin jo 6 vuotta ja se alkaa olla jo melko pitkä aika meikeille ottaen huomioon, ettei meikkien säilyvyys ole lähtökohtaisestikaan kovin pitkä. Aina silloin tällöin onkin hyvä käydä läpi meikkipussinsa sisältö ja heittää pois vanhentuneet tuotteet. Käytetyissä vanhentuneissa tuotteissa piilee bakteeririski, kun käytön jälkeen bakteerit ovat päässeet rauhassa kasvamaan. Lisäksi vanhentuneet tuotteet saattavat aiheuttaa ihoärsytystä, kuten ihottumaa.

Meikkien säilyvyys

Mistä sitten tietää mitkä tuotteet ovat menneet jo vanhaksi? Jokaisessa kosmetiikkatuotteessa on merkittynä aika, jonka se säilyy avaamisen jälkeen. Monissa tuotepakkauksissa tämä on esitetty kuvana avatusta purkista, jossa kuukaudet ovat ilmoitettuna numerolla, jonka perässä on iso M-kirjain. Joissakin tuotteissa voi myös olla parasta ennen -päiväys. Ripsivärit yleensä säilyvät 6 kk avaamisen jälkeen ja päivittäin käytettynä ripsivärin saa kyllä siinä ajassa kulutettua. Jos ripsiväriä kuitenkin käyttää harvemmin ja tuo aika on jo kulunut, kannattaa heittää vanhentunut ripsiväri pois. Erityisesti silmät tulehtuvat herkästi ja samasta syystä ei koskaan pitäisi myöskään lainata ripsiväriä kenellekään toiselle.

Meikkien säilyvyys

Jos et kuitenkaan muista, milloin olet tuotteen ostanut, voit myös tarkistaa sen valmistuspäivän kätevästi Check Cosmetic -sivustolla. ”Select Brand” -kohdasta valitaan tuotteen merkki ja ”Enter Code” -kohtaan kirjoitetaan tuotteesta löytyvä erätunnus. Tunnus löytyy yleensä tuotteen pohjasta painettuna. Tunnuksessa voi olla niin kirjaimia, kuin numeroitakin. Ihan kaikki tuotemerkit eivät löydy sivustolta, mutta siitä voi silti olla paljon apua meikkipussin siivouksessa. Joidenkin tuotteiden erätunnus on itsessään jo valmistuspäivämäärä, jolloin numerosarjasta pystyy päättelemään milloin tuote on valmistettu. Kannattaa myös muistaa, ettei valmistuspäivämäärä ole sama kuin käyttöönoton päivämäärä, sillä tuote saattaa ehtiä olla jo jonkin aikaa kaupassa ennen sen ostoa. Tärkeämpää on kuitenkin noudattaa tuotteessa olevaa säilyy avattuna  -päivämäärää.

Meikkien säilyvyys

Meikkien säilyvyys

Meikkien säilyvyys vaihtekee, mutta herkimmin pilaantuvia meikkejä ovat ripsivärit, huulipunat ja huulikiillot. Kuivatuotteet, kuten puuterit, poskipunat ja luomivärit säilyvät yleensä pidempään. Parhaiten tuotteen vanhentumisen selvittää haistamalla tuotetta. Vanhentunut tuote alkaa haista ummehtuneelle, joten siinä vaiheessa kannattaa jo suosiolla heittää tuote roskiin. Tuotteen säilyvyyttä voi pidentää käyttämällä sitä puhtailla välineillä, jolloin bakteereja ei siirry tuotteeseen niin paljon. Aika ajoin myös meikkipussi kannattaa pestä tai vaihtaa kokonaan uuteen, niin meikit pysyvät myös ulkoisesti puhtaampana pidempään. Joko aloitit oman meikkipussisi siivouspäivän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X