Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

MEIKKAUKSEN PERUSTEET: MEIKKIVOITEEN LEVITYSTAVAT

Meikkivoiteen levitystapoja on lähes yhtä monta, kuin on erilaisia meikkivoiteitakin. Itselleen sopivan meikkivoiteen levitystavan löytää vain kokeilemalla, mutta meikkivoiteen koostumus voi antaa hieman suuntaa siitä, millainen levitystapa olisi juuri sille meikkivoiteelle paras.

Meikkivoiteen levitystavat_4_dailychic

Meikkivoiteen levitystavat_3

Lähes kaikkia meikkivoiteita voi levittää sormin. Ainoastaan puuterimaisia meikkivoiteita ei voi levittää kasvoille sormilla. Sormet ovat siitä hyvä väline, että ne on helppo pitää puhtaana ja ne säästävät meikkivoidetta. Sormilla levittäessä meikkivoidetta ei mene niin paljon hukkaan kuin esimerkiksi sivellintä tai sientä käyttäen. Meikkipohjasta saa melko luonnollisen sormilla levittäessä, sillä meikkivoidetta ei yleensä tule niin paksusti. Mikäli kasvoilta haluaa peittää jonkin pienen virheen, voi sormella taputella kyseiselle alueelle enemmän meikkivoidetta.

Meikkivoiteen levitystavat_dailychic_2

Meikkivoidesivellin on synteettisestä karvasta tehty littana sivellin. Meikkivoidesivellin on erityisen hyvä nestemäisen ja voidemaisen meikkivoiteen levitykseen. Siveltimellä saa peittävämmän lopputuloksen kuin sormilla eikä se kuluta meikkivoidetta ihan niin paljon kuin meikkisieni. Meikkisivellin olisi hyvä pestä joka käyttökerran jälkeen, mutta vähintään kerran viikossa esimerkiksi Marseille-saippualla. Pesun voi lisäksi viimeistellä desinfiointiaineella kuten käsidesillä tai suihkutettavalla desinfiointiaineella.

Meikkivoiteen levitystavat_dailychic_1

Meikkisienellä levittäessä saa tehtyä peittävimmän tuloksen. Meikkisienen huono puoli on kuitenkin se, että se imee itseensä melko paljon meikkivoidetta. Sienen voi kastella ennen käyttöä, jolloin se ei kuluta niin paljoa meikkivoidetta. Sieni pitäisi myös vaihtaa vähintään viikon välein tai pestä, mutta pesu on yleensä melko hankalaa. Meikkisienet ovat kyllä menneet paljon eteenpäin ja niistä yksi esimerkki on BeautyBlender meikkimuna, joka sopii hyvin nestemäisen ja voidemaisen meikkivoiteen levitykseen. Joitain puuterimaisia meikkivoiteita voidaan levittää myös tiiviillä sienellä.

Meikkivoiteen levitystavat_dailychic

Kabuki- ja karvasiveltimet. Mineraalimeikkivoiteet levitetään yleensä kabuki- tai puuterisiveltimillä. Jauhemainen meikkivoide levitetään pyörivin liikkein kasvoille. Mineraalimeikkivoiteita kerrostetaan halutun peittävyyden saamiseksi ja odotetaan hetki, jolloin meikkivoide asettuu kasvoille. Kuten tavallinen meikkivoidesivellin, myös mineraalimeikeille tarkoitetut siveltimet tulee pestä vähintään kerran viikossa.

Kannattaa kokeilla useampia eri tekniikoita ja etsiä niistä se itselleen sopivin. Tyylillähän ei ole meikkauksessa niinkään väliä, kunhan lopputulos on hyvä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X