Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Terveys

MIELEN SYYSSIIVOUS

Eilen illalla koin oloni levottomaksi, koska asuntoni on niin täynnä tavaraa. Vaatteita, kirjoja, koriste-esineitä, astioita, kenkiä, laukkuja, kosmetiikkaa jne., listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tässä kohtaa esitän mielestäni validin kysymyksen; mihin ihminen tarvitsee kolmea tietokonetta ja iPadia? Mulla on tavaraa niin paljon, että häkkivarasto on kattoon asti täynnä ja 29 neliön asuntoa koristavat pahvilaatikot.

Nyt sain kuulostamaan itseni siltä, että mulla on ongelma luopua tavarasta ja sen takia sitä on kertynyt niin paljon. Tämä ei ole ihan totta. Kun kaksi ihmistä asuu 70 neliössä ja tavaramäärän jakaa kahdelle ihmiselle, voisi kuvitella, että se tavaramäärä puolittuisi ja näin ollen mahtuisi ihan nätisti mun asuntoon. Naisilla kuitenkin on helposti enemmän tavaroita (nuo samat asiat, jotka mainitsin toisessa virkkeessä) ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että mun asunto on täynnä tavaraa.

Meditoidessani tänä aamulla tajusin, että mun pää on samassa tilassa kuin mun asunto. Siellä on liikaa asioita. Ajatuksia, mietteitä ja uskomuksia. Uskon kuitenkin, että samalla tavalla kuin voin näpytellä vaatekasan myyntiin Facebookin kirpputorille, voin myös siivota mun pääkoppaa ja poistaa sieltä turhia asioita.

Kaikki lähtee pääkopasta, siitä oman mielen hallinnasta. Mä olen kokenut mun tunteet ja ajatukset aina niin totena ja ajatellut, että ne ovat sama kuin minä. Olen elänyt vahvasti ajatuksiani ja kokenut usein erilaisia tunteita ajatuksistani; syyllisyyttä, ahdistusta, murhetta ja epävarmuutta. Vasta nyt olen oppinut tutkailemaan ajatuksiani ulkopuolelta. Ymmärrän, että ajatukseni eivät ole sama kuin minä. Sanotaan kuitenkin näin, että matka on vielä pitkä. Haluan, että ajatusteni hallinta ja mieleni siivous on jatkossa yhtä helppoa kuin asuntoni siivous. Että se vaatii hieman aikaa ja työtä, mutta lopputulos on sen arvoista.

Tänä syksynä en halua suorittaa syyssiivousta pelkästään asunnolleni, haluan suorittaa sen myös pääkopalleni. Huomaan, että lähes päivittäin meditointi on tehnyt ihmeitä. Olen alkanut ottaa etäisyyttä ajatuksiini ja ne tuntuvat hallittavimmilta. Haluan kuitenkin, että koen vielä vahvempaa eroa ajatuksiini. Toisaalta koen, että tuo edellinenkin virke oli oivaltava ajatus. Se, että ymmärrän, että ajatukseni eivät ole sama kuin minä ja näin ollen voin ottaa niihin pidempää välimatkaa ja, että tällä hetkellä välimatka ei ole vielä tarpeeksi suuri, jotta syyssiivous kävisi helpolla.

Pääkopan syyssiivous on mulle hyvinkin tärkeää, jotta saan enemmän potentiaaliani käyttöön ja etten huku turhien asioiden alle. Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin se, että et saa tärkeistä ajatuksista kiinni, niistä jotka oikeasti edistävät omaa elämää ja omaa hyvinvointia. Minimalistinen näkökulma voisi toimia hyvin myös pääkopalle.

Suoritatko sinä syyssiivouksen vaatekaapillesi, asunnollesi vai pääkopallesi? 

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 4 comments

 1. Jenni S. | big mamas home

  Hieno teksti ja hienoja ajatuksia. Mä olen tällä hetkellä aika sinut ajatusteni kanssa. Sen sijaan kaappeja pitäisi ehdottomasti tyhjentää. Taas. Mieheni valittaa minun olevan tunnevammainen, kun en suostu säästämään mitään. Minun silmissäni hän taas säästää kaiken. Siis kaiken. 😀 Meillä syyssiivous käsittää siis lähinnä kodin siivousta.

 2. Minna M

  Jonkinlainen pääkopan syyssiivous on jo menossa. Osallistun facebookista löytämääni IhmeAamuHaasteeseen. Asunnon ja tavaroiden raivaus on lähtenyt vähän hitaammin liikkeelle. Ei voi uskoa, että vuosi sitten meidän kuusihenkinen perhe asui väliaikaisesti tavaroineen kerrostalokolmiossa. Nyt tämä yli puolet suurempi koti on täynnä tavaraa.

 3. Outi / Pisteitä Ruudulla

  Hyvä postaus! Mulla on mieli aika hyvin siivottu ja olen valmis taas aloittamaan ns uudelta pohjalta. 🙂

 4. Hanna-Mari

  Tosi hyviä näkökulmia! Pisti ajattelemaan omaa mielen järjestystä. Itse oon painottanut liian lujasti vain vaatekaapin ja asunnon syyssiivoukselle ja unohtanut täysin mielen. Ei ole tullut oikeastaan mieleen edes, että pään kaaokselle voisi tehdä jotain. Meillä on vauvan laskettuun aikaan alle kolme viikkoa ja nyt olisi korkea aika siivota oma mieli, jotta pääsee nauttimaan mahdollisimman vapautuneena vauvasta ja vauva-arjesta 🙂

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X