Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Raha

MIKSI PÄÄTIN MYYDÄ OMAISUUTENI POIS JA KUINKA PALJON RAHAA SAIN? OSA 2

Jatkoa sarjaan: MIKSI PÄÄTIN MYYDÄ OMAISUUTENI POIS JA KUINKA PALJON RAHAA SAIN?

Marraskuussa aloitin sarjan nimeltä ”Miksi päätin myydä omaisuuteni pois ja kuinka paljon rahaa sain?”. Tämän sarjan tarkoituksena on seurata kuinka elämäni siirtyy minimalistiseen suuntaan ja toisaalta haluan näyttää kuinka paljon tällainen elämänmuutos voi vaikuttaa taloudellisesti.

Olen paljon jakanut rahaan liittyviä vinkkejä, kannattaa lukea mm.:

ETKÖ VAURASTU? NÄMÄ 5 ASIAA PITÄVÄT SINUT KÖYHÄNÄ!

SÄÄSTÖHAASTE VUODELLE 2018!

8 SÄÄSTÄMISVINKKIÄ, JOITA ET HALUA MISSATA!

Oman talouteni ongelmana on ollut pitkään shoppailu. Rakastan kauniita kenkiä ja 500 euron hintalappu kengissä on ollut ihan normaalia. Ongelma muodostuu, kun tämä toimintani on ollut säännöllistä eikä se suinkaan ole koskenut pelkästään kenkäpareja, vaan vaatteet ja asusteet ovat myös löytäneet usein kassan kautta kaappiini hintalapun numerosta riippumatta. Shoppailu on ollut myös tunteiden turruttamista, sillä jos olen ollut allapäin, todennäköisesti minut on löytänyt ostoksilta. Viime vuoden avioero veti mielen aika maahan – kauniita paperikasseja tuli kerrättyä ennätysmäärä.

Tällä hetkellä tilanteeni on toinen, sillä raivaan kaappejani tyhjäksi. Tulen tästä prosessista kirjoittamaan erillisen postauksen, jossa kerron tarkemmin miten olen vaatekaappiani tyhjentänyt kapselimuotoon. Myös muuta tavaraa on liikaa – en yksineläjänä tarvitse 3 kahviastiastoa. Viime kuussa joulun kiireiden vuoksi eivät kaapit tyhjentyneet hirveästi, mutta pari tavaraa tuli myytyä:

  • Tietokoneita taloudessani oli hetken aikaa neljä. Yksi koneista on työkäyttöön, yksi on vanha ja vaati tilalleen uuden. Ostin ystävältäni käytetyn Macbookin, joka ei toiminutkaan omassa käytössäni koneen painon vuoksi. Ostin uutena Macbook Airin, joka toimii keveytensä puolesta huomattavasti paremmin reissaavalla ihmisellä. Sain onneksi myytyä tuon kaveriltani ostetun ja sain itseasiassa siitä enemmän kuin olin maksanut. Ostin koneen 160 eurolla ja myin sen 300 eurolla.
  • Myin yhden hajuveden, jolle valitettavasti ei ole tullut käyttöä oikeastaan lainkaan. Saan jatkuvasti blogin kautta kosmetiikkaa, joten välillä varastoja on hyvä tyhjentää.

Yhteensä myynneistä joulukuussa sain 325 euroa. Tammikuussa myyntiin menee pari merkkilaukkua ja joitain koruja myyn myös pois. Helmikuussa 5.-13. olen myymässä Relovessa, Helsingissä, suurimman osan vaatteistani pois. Tarkoituksenani on jättää vaatekaappiini mm. n. 5 housut, 3-5 hametta, 5-10 yläosaa sekä muutama mekko. Lisäksi täydennän vaatekaappiani kesävaatteilla, kuten shortseilla ja topeilla.

Oletko ikinä miettinyt paljonko sinulla on arvokasta, mutta turhaa tavaraa kaapeissa? Tavaran ei välttämättä tarvitse edes olla arvokasta, sillä suuresta määrästä edullistakin tavaraa kertyy myytäessä melkomoinen summa.

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!