Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Miten pakata matkalle
Chic-lifestyle

MITEN PAKATA MATKALLE? VIISI VINKKIÄ!

Pakkaaminen, se pakollinen paha matkalle lähdössä monelle. Ylipakkaaminen tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus ja matkan määränpäässä monesti huomaa, etteivät mitkään vaatekappaleet sovikaan yhteen. Joten miten pakata matkalle fiksusti? Näiden viiden vinkin avulla pakkaamien helpottuu ja matkalaukun sisältö tyydyttää vielä matkakohteessakin!

Miten pakata matkalle

Ensimmäinen vinkki on, että älä pakkaa viime tingassa! Pakkaa viimeistään edellisenä päivänä siten, että sinulla on vielä mahdollisuus pestä tarvittavat ja haluamasi vaatteet mukaan matkalle. Jos pakkaat muutama tunti ennen kentälle lähtöä, paniikissa tulee laukkuun sullottua vaatteita jotka harvemmin toimivat yhdessä tai vaatteita joita et ole käyttänyt vuosiin kotona.

Miten pakata matkalle

Pakkaa jokaiselle alaosalle mukaan kolme sopivaa yläosaa. Yksi yläosa voi tietenkin soveltua myös toisen alaosan kaveriksi. On paljon miellyttävämpää käyttää uudelleen alaosia kuin yläosia reissussa. Mekot ja haalarit ovat täydellisiä vaatteita matkalle, koska ne ovat jo asukokonaisuus itsessään, jolloin vaatteiden valinta helpottuu huomattavasti. Pakkaa mukaan vaatteita jotka ‘toimivat kaiken kanssa’. Kun vaatteet toimivat keskenään hyvin on niitä helpompi yhdistellä ja vaihtoehtojen määrä kasvaa. Suosi myös vaatteita joita voit pitää monella eri tavalla, kuten kauluspaitoja, jotka toimivat niin avoimena, kiinni napitettuina tai vyötärölle solmittuna.

Miten pakata matkalle

Jos välttyy kuin välttyykin ylipakkaamiselta, voi esimerkiksi pelkän käsimatkatavaran kanssa matkustettaessa tilan puute tulla vastaan. Vaatteet kannattaa rullata viikkaamisen sijaan. Tällöin säästyy paljon enemmän tilaa, vaatteiden mennessä tiiviimmälle ja vaatteetkaan eivät rypisty niin pahasti laukussa. Pakkauskuutioihin investoimista kannattaa myös miettiä, jolloin laukkuun pakataan kuutioita, joissa jokaisessa on erikseen esimerkiksi yläosat ja alaosat rullattuina. Pakkaa vähintään elektroniikka, kosmetiikka ja korut omiin pussukoihin, sotkun välttämiseksi.

Miten pakata matkalle

Täytä myös kengät sukilla ja muilla tavaroilla, jolloin tilaa säästyy ja kengät pitää muotonsa matkan aikana. Sama kikka toimii myös hattujen kanssa, eikä tällöin perillä sinua odota täysin littaantunut hattu. Mukaan kannattaa pakata myös ohut pesupussi, jonne likaiset vaatteet on helppo sijoittaa, sen sijaan että ne sulloisi johonkin satunnaiseen hiostavaan muovipussiin.

Viimeinen vinkki on ehkä pakkaamisen ja matkalla asukokonaisuuksien kannalta kaikista tärkein. Suunnittele asukokonaisuudet jo pakatessa – tällöin säästyt asujen miettimisen vaivalta kohteessa ja vältyt siltä kriisiltä että mitkään pakkaamasi vaatteet eivät sovi yhteen. On vaikea ylipakata, jos neljän päivän reissulle on valmiina neljä asukokonaisuutta. Muista myös se, että jos tarkoituksena on illallistaa hienommassa ravintolassa, kannattaa siihen tilaisuuteen suunnitella myös oma kokonaisuus. Matkan tarkoituksesta riippuen kannattaa myös ottaa mukaan muutama pari kenkiä, jolloin niitä voi vaihdella eri päivinä, jos vaikka rakot sattuvat yllättämään. Jos epäilet unohtavasi asukokonaisuudet ota niistä kuvat pakkausvaiheessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X