Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Miten valmistua pääsykoepäivään
Uraboostaus

MITEN VALMISTUA PÄÄSYKOEPÄIVÄÄN?

Yhteishaku on päättynyt, luku-urakka on jo hyvässä vauhdissa ja edessä alkaa siintää pääsykoepäivä. Itse koepäivä on jännittävä, ja siksi onkin hyvä miettiä muutamia asioita etukäteen. Tässä tulee kahdeksan vinkkiä, miten valmistua pääsykoepäivään.

1. Pakkaa kassisi valmiiksi viimeistään edellisenä iltana, sillä aamulla saatat kiireessä unohtaa jotakin tärkeää.

2. Tule paikalle hyvissä ajoin. Yliopistojen kampukset voivat olla suuria, ja oma koesali ei välttämättä löydy niin helposti, kun olit kotona suunnitellut. Varaa siis riittävästi aikaa oikean salin etsimiseen. Jos myöhästyt kokeesta, menee koko pitkä valmistautumisaikasi hukkaan.

Huom! Myös jos tulet autolla, on hyvä varata riittävästi aikaa parkkipaikan etsimiseen, sillä paikalle saattaa tulla myös moni muu autolla. Suosi mahdollisuuksien mukaan julkisia kulkuneuvoja välttääksesi ylimääräisen stressin.

Miten valmistua pääsykoepäivään

3. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Monesti koetta palauttaessasi sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi virallisella henkilöllisyystodistuksella, joka on passi, ajokortti tai kuvallinen henkilökortti.

4. Lyijykynä, sekä kuulakärkikynä ovat tärkeät välineet, joita ei kannata unohtaa kotiin. Koetilanteessa ei saa pitää penaalia pöydällä, joten kannattaa tarvittavat välineet ottaa esille jo koesalin ulkopuolella.

5. Varaa mukaasi pienet eväät, jotta verensokeri ei pääse laskemaan kovinkaan alhaiseksi, koska monesti kokeet kestävät monta tuntia. Voit ottaa mukaan esimerkiksi pilkottuja hedelmiä, pähkinöitä, proteiinipatukan tai ehkäpä tehokkaasti verensokerin nostavaa karkkia. Muista, että eväiden tulee olla pakattuna läpinäkyvään pussiin tai rasiaan. Muistathan ottaa huomioon myös muut kokeen tekijät jättämällä rapisevat pakkaukset kotiin.

Miten valmistua pääsykoepäivään

6. Pakkaa mukaan vesipullo, sillä kesällä on kuuma, ja koesalissa monta ihmistä. Poista pullosta etiketti, jotta vilpin epäilyä ei pääse syntymään. Kokeen aikana saa yleensä käydä vessassa saattajan kanssa, joten nestehukkaa ei kannata kärsiä siinä pelossa, että salista ei saa poistua.

Miten valmistua pääsykoepäivään

7. Voit varata mukaan vielä nenäliinan, jos nuha tai aivastus yllättää. Älä laita nenäliinaa taskuun, vaan pidä se esillä. Näin vältytään jälleen vilpin epäilyltä, kun et kaiva mitään taskustasi kesken kokeen.

8. Muista noudattaa kaikkia kokeessa annettuja ohjeita. Kuuntele ohjeet huolella, ja lue ne vielä koepaperista ennen kuin alat vastaamaan.

Miten valmistua pääsykoepäivään

Luota itseesi. Olet valmistautunut kokeeseen niin hyvin kuin voit. Tsemppiä kaikille kokeisiin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X