Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Ruoka & Juoma

MUISTATKO JUODA TARPEEKSI VETTÄ?

Ihminen tarvitsee noin kaksi litraa vettä päivässä korvatakseen normaalien elintoimintojen mukana poistuvan vesimäärän. Joskus veden juominen pääsee kuitenkin unohtumaan tai se korvataan muilla nesteillä, kuten makeilla mehuilla ja limppareilla. Kuulostaako tutulta? Nämä vinkit voivat auttaa sinua pitämään kiinni riittävästä veden saannista.

Pidä vesipulloa laukussa mukana. Koulupäivän, työpäivän tai vaikkapa shoppailureissun keskellä janon tunne saattaa yllättää. Sen sijaan, että kävelisit lähimmälle kioskille ostamaan limpparipulloa, huolehdi, että laukustasi löytyy valmiiksi pullollinen vettä. Kun sitä on helposti saatavilla, veden juominen onnistuu kätevästi ja helposti jo ennen janon tuloa. Pidä tavoitteena, että tyhjennät laukkuusi pakkaaman vesipullon päivän aikana. Veden juominen parantaa huomattavasti myös keskittymiskykyä!

Eikö vesi maistu? Lisää veteen makua esimerkiksi sitruunalla, limellä, kurkulla tai marjoilla! Näin vesi maistuu paremmalta ja sen juomisesta tule houkuttelevampaa. Viileät jääpalat ovat myös mukava lisä vesilasissa!

Veden juominen

Pidä mielessäsi vedenjuonnin terveyshyödyt! Puhtaampi keho, parempi vastustuskyky, terveempi iho ja monet muut vakuuttavat syyt houkuttelevat vesilasin ääreen!

Lataa kännykkääsi vesisovellus! Nykyään kännyköihin on mahdollista ladata sovelluksia, jotka auttavat sekä kartoittamaan päivän aikana juodun veden määrää, että muistuttamaan veden juonnin tarpeesta. Etsi sovellusta vaikkapa hakusanalla water reminder.

Juo limppareiden ja mehujen sijasta vettä aina kuin mahdollista. Esimerkiksi ruoka- ja janojuomana vesi on loistava! Mehut ja limpparit kuuluvat asiaan tietty silloin tällöin, mutta muissa tilanteissa kannattaa ehdottomasti suosia vettä.

Veden juominen

Täytä aamulla kannuun vesimäärä, jonka haluat juoda päivän aikana! Ota tavoitteeksi tyhjentää kannu pikkuhiljaa päivän aikana. Jos mikään muu keino ei auta muistamaan veden juontia, kannattaa kokeilla tätä keinoa!

Harjoittele! Melkein mitä tahansa asiaa pystyy harjoittelemaan, niin myös veden juontia. Totuttele juomaan riittävä määrä vettä päivässä ja pian huomaat, että siitä tuleekin jokapäiväinen rutiini, jota ei tarvitse sen kummemmin edes ajatella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X