Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Ruoka & Juoma

MUNAKASPAPRIKARENKAAT

Suunnittelin viikonlopuksi ruokia ja ajattelin, että teen aamupalaksi munakaspaprikarenkaita. En jaksanut kuitenkaan odottaa viikonloppuun vaan leikkasin paprikan renkaiksi ja rikoin munat pannulle. Jos viikonlopuksi kaipaat jotain arjesta poikkeavaa, mutta kuitenkin suht terveellistä aamupalaa, niin olet oikean reseptin parissa.

Tämä resepti on helppo ja et tarvitse montaa ainesosaa. Oikeastaan munat ja paprika ovat pakolliset, kaikki muu on valinnaista.  Jos haluat renkaista ruokaisampia, lisää mukaan kinkkua tai pekonia. Voit lisätä munakkaan joukkoon paprikaa tai tehdä kuten minä tein, lisätä aurinkokuivattuja tomaatteja.

Munakaspaprikarenkaat ovat myös lapsille kivoja aamupalaksi. Jos haluat, voit paprikan tilalla käyttää esimerkiksi paahtoleipää tai muuta vaaleaa leipää, jolloin tuloksena on oikeasti todella ruokaisa aamupala. Tai iltapala.

Munakaspaprikarenkaisiin tarvitset (yhdelle):

  • Halkaisijaltaan mahdollisimman iso paprika, josta leikkaat kaksi leveätä rengasta
  • 2 kananmunaa
  • kinkkua tai pekonia
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • mausteita; suolaa, pippuria ja yrttiseosta

Munakaspaprikarenkaiden ohje: 

1. Leikkaa paprikasta pari rengasta ja laita ne sivuun.

2. Tee täyte; leikkaa pekoni/kinkku ja tomaatti/paprika. Riko kananmunat joukkoon ja sekoita. Mausta suolalla, yrteillä ja pippurilla.

3. Laita paprikarenkaat paistinpannulle ja kaada täytettä renkaan sisään. Paista kummaltakin puolelta kunnes haluttu kypsyysaste on saavutettu.

Jos käytät täytteenä pelkkää kananmunaa, ei parikaa tarvitse välttämättä kääntää.

 

LUE: 8 LOISTAVAA JA TOIMIVAA SÄÄSTÄMISVINKKIÄ KOSKIEN RUOKAOSTOKSIA!

LUE: TERVEELLISET JA HERKULLISET TÄYTETYT AVOKADOT

LUE: HERKULLISET SUKLAISET PROTEIINIPALLOT

 

LUE: KEVYT HERKKU: MAAILMAN PARHAAT BANAANILETUT

LUE: HERKULLINEN ALKUPALA: BRUSCHETTA

 

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X