Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
DIY ja Sisustus

VINKKI: MUUTA SÄHKÖKAAPPI SISUSTUKSEEN SOPIVAKSI

Sähkökaapin sisustaminen

Sähkökaappi. Tuo pakollinen paha. Jos (ja kun) sitä ei voi poistaa eikä varsinaisesti myöskään piilottaa, niin ainoa ratkaisu on hyväksyä sen olemassaolo ja yhdistää se muuhun sisustukseen sopivaksi. Miten? Tässä muutamia vinkkejä, mikäli sähkökaappi on jo koteloitu peltisellä kannella.

MAALAAMINEN

Maalaa kaappi seinän sävyyn sopivaksi. Maalin valinnassa on otettava huomioon materiaali ja mahdollisesti esikäsitellä sileä peltinen pinta pohjamaalilla, hiomapaperilla tai metalliharjalla. Parhaat vinkit oikeisiin materiaaleihin ja välineisiin saa maalikaupasta.

KORISTELEMINEN

Käytä magneetteja. Tähän tarkoitukseen sopivat samat magneetit kuin vaikka jääkaapin ovessa on totuttu näkemään. Kirjainmagneeteilla voi kirjoitella kivoja viestejä kuten ”Tervetuloa” tai muita ”Muista avaimet” -tyyppisiä tekstejä. Riippuen toki siitä mihin kohtaan kaappi sijoittuu vaikkapa eteisessä. Magneetit sopivat edellisenkin vinkin kanssa eli maalaa pohja halutulla värillä ja koristele magneeteilla.

Koristeluun sopivat myös pienet julisteet ja postikortit. Näiden kiinnittämiseen voi käyttää erilaisia washiteippejä, jotka sekä näyttää kivalta että helpottavat printtien poistamista.

Sähkökaappi DIY

PÄÄLLYSTÄMINEN

Käytä kuvioitua kontaktimuovia. Trendin mukaisesti DC-fixillä on vuorattu niin kaappien ovia, keittiöiden työtasoja kuin hyllyjäkin, joten sopii oikein hyvin myös sähkökaapin tuunaamiseen. Tämä peittää myös virheet materiaalin pinnassa eli kaapista tulee kuin uusi.

Sähkökaappi DIY

TEIPPAAMINEN

Liitutauluteippi on aina yksinkertaisen tyylikäs vaihtoehto. Liitutauluteippiä saa joko valmiiksi leikatuissa muodoissa tai metritavarana myytävästä teippirullasta voi muotoilla omaan tarpeeseen sopivan muodon. Valmiista liitutauluteipeistä suurimmassa suosiossa lienevät erilaiset kalenterit.

Sähkökaappi DIYMikäli sähkökaappia ei ole koteloitu ja sulakkeet ovat näkösällä, niin mahtavia ideoita koteloinnin tekoon löytyy vaikkapa Googlen kuvahaulla ”sähkökaappi piiloon”. Toisaalta vanhanaikainen sulaketaulu on erittäin trendikäs ja tyylikäs sisustuselementti, mikäli koti on muuten moderni ja industrial -henkinen. Kaikkea ei siis tarvitse piilottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X