Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Raha

8 SÄÄSTÄMISVINKKIÄ, JOITA ET HALUA MISSATA!

Jaoin muutama viikko sitten 8 vinkkiä kuinka säästää ruokaostoksissa rahaa. Sain jonkun verran kyselyitä muistakin säästövinkeistä, joten ajattelin kirjoittaa niistä teille erillisen postauksen.

Säästäminen on äärimmäisen tärkeää ja jopa pienillä muutoksilla omassa arjessasi voit säästää huomattavan summan rahaa. Elämän ei kuulu olla kitsastelua, mutta omia rahankäyttötottumuksia on hyvä aina aika ajoin miettiä. Olisiko jotain mistä voisin ehkä tinkiä? Säästänkö rahaa sellaisiin asioihin, jotka merkitsevät minulle? Säästänkö rahaa tarpeeksi? Kun säästämiseen liittyvät motivaatiokysymykset ovat selvillä, itse säästäminenkin on usein huomattavasti helpompaa.

1. Opettele uusia tapoja. Rahankäyttö ja tuhlaaminen käy helposti, koska se on tuttua ja turvallista. Kyse on psykologiasta ja opituista ajatusmalleista. Jos sinulla on surkea olo saatat alkaa shoppailemaan. Miksi? Koska koitat turruttaa kokemaasi surua. Kyseessä on sama ilmiö kuin lohtusyöminen. Tuhlaaminen on jotain mihin on opittu. Opettele tällaisista epäterveellisistä rahatavoista eroon ja keksi muuta tekemistä. Älä mene verkkokauppoihin tai kauppoihin, jos tiedät, ettet pysty hillitsemään itseäsi.

LUE MYÖS: JOPA 20 % KORKOA SIJOITUKSELLESI!

LUE MYÖS: 8 LOISTAVAA JA TOIMIVAA SÄÄSTÄMISVINKKIÄ KOSKIEN RUOKAOSTOKSIA!

2. Aloita minimalistinen elämäntapa ja säästät automaattisesti. Minimalistisessa elämäntavassa tavara ja materia eivät ole keskiössä ja näin ollen niihin ei myöskään mene juurikaan rahaa. Monella naisella uudet vaatteet, kengät, laukut, kosmetiikka ja asusteet syövät osan tuloista. Yksinkertaisesti lopeta ostaminen ja myy kaikki turha pois. Panosta laatuun, älä määrään.

3. Lopeta salijäsenyys. Nykyään löytyy todella paljon erilaisia kunto- ja liikuntaohjelmia netistä, jonka voit ostaa itsellesi ja käyttää sitä rajattomasti. Erilaisista verkkovalmennuksista on tullut todella suosittuja ja saat verkkovalmennuksen omaksi usein maksimissaan yhden kuukauden salimaksun hinnalla. Voit suorittaa verkkovalmennuksen kätevästi missä ja milloin vaan!

  • Vielä edullisempi (ilmainen) ja mielestäni parempi vaihtoehto on käyttää Fitnation appia. Superkätevä app kulkee puhelimessa mukana ja appista löydät erilaisia sali- ja kuntoiluohjelmia ja voit myös lisätä oman ohjelmasi. Ohjelmat ovat englanniksi, mutta appista löytyvien videoiden avulla tiedät mistä liikkeestä on kyse, vaikka et englanninkielistä nimeä liikkeelle tietäisi. Lisäksi appista löytyy valmiita ruokavalioita (esim. gluteeniton 1500 tai 1900 kalorin ohjelma naiselle, sekä 1500 tai 1900 kalorin vegaaniohjelma (sweeet!). Superkätevää ja ilmaista!

4. Ennakoi ja osta tuotteet alennusten aikana. Joulun jälkeen tulevista alennuksista kannattaa ostaa joulukoristeet jo ensi vuodelle, jos huomaat puutteita joulukoristeissasi tai jouluvalot ovat menneet rikki. Lisäksi esimerkiksi yövaatteet, kotiasut, talviurheiluvarusteet ja talvivaatteet ovat joulun jälkeen alessa. Kesän alennuksista kannattaa taas ostaa kesäurheilutarvikkeita ja kesävaatteita. Esimerkiksi shortsimuoti ei vuodessa muutu juuri lainkaan. Bikinit ja uimalelut ovat myös hankinnan arvoisia loppukesästä. Näin pystyt ostamaan lähes kaikki tuotteet ja tarvikkeet jopa -70 % alennuksella. Osta kuitenkin vaan tarpeeseen, älä hamstraa turhaa ajatuksella ”koska tämä nyt oli alennuksessa”.

5. Opettele tekemään itse. Monet asiat tulevat halvemmaksi itse tehtyinä, kuten nyt esimerkiksi ruoka. Ruoan itse tekemällä säästät pitkän pennin. Pienet kodin kunnostukset ja huonekalujen päivittämiset säästävät kukkaroasi myös melkoisesti!

LATAA ILMAINEN OPAS KLIKKAAMALLA KUVAA: 

6. Lopeta turhien asioiden tilaus. Monessa blogissa esitellään erilaisia kauneusbokseja, jolloin kuukausittain kotiisi kannetaan laatikko, joka on täynnä kosmetiikkaa. Vaikka me naiset tykätään yllätyksistä, onko oikeasti järkevää ostaa kosmetiikkaa, jota et ole itse valinnut? Itse en ole yhtään boksia tilannut, koska a) todennäköisesti tuotteet eivät ole sellaisia, jotka käyvät iholleni tai joista oikeasti tykkäisin ja b) en tarvitse yhtään purkkia lisää nurkkiini. Lopeta boksien tilaus ja laita rahat säästöön! Tilaatko lehtiä? Mieti kaksi kertaa, tarvitsetko oikeasti tilaamaasi lehteä? Entä onko sinulla maksukanavia, Netflixiä, HBO:ta yms.? Jos sinulla on monta eri suoratoistopalvelua, lopeta muut ja pitäydy yhdessä.

7. Kirjaudu Bonuswayhin ja käytä sitä! Jos Bonusway ei ole sinulle vielä tuttu, nyt on aika tutustua! Bonuswayn avulla saat rahaa takaisin, kun olet tehnyt ostoksia. Itse käytän Bonuswayta aina, kun varaan matkoja tai teen ostoksia verkossa. Älä kuitenkaan shoppaile turhaan, osta vain tarpeeseen ja tällöin, ota ostoistasi rahapalautukset tilillesi!

8. Älä tilaa (verkko)kauppojen uutiskirjeitä. Jos sähköpostiisi tupahtelee säännöllisesti kehotteita ostaa jotain uutta ja kivaa, todennäköisesti jossain kohtaa ostat jotain, jonka myöhemmin huomaatkin turhaksi. Jos haluat kuitenkin hyötyä mahdollisista tarjouksista, joita verkkokauppa tarjoaa sähköpostissaan, luo erillinen sähköposti, jonne tilaat kaikki mainospostit. Usein kuitenkin googlettamalla löytää jo sopivan kuponkikoodin ostoksen tekoon.

 

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!