Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
PUKUMUOTI
Päivä Prinsessana

NIINATAR – VANHOJEN TANSSIEN PUKUMUOTI

Yhteistyökumppani: Niinatar

DailyChicin hyväntekeväisyyskampanja, Päivä Prinsessana, huipentuu tämän viikon perjantaina tanssittaviin vanhojen tansseihin. Päivä Prinsessana -osallistujan pukumuoti tulee juhlapukuliike Niinattaresta. Käynnillämme Niinattaressa selvitimme vanhojentanssipukujen trendejä ja tällä hetkellä suosiossa olevaa juhlapukusuuntausta. Haastatteluun vastasi Niinattaresta Emiisa Knuutinen.

Kuinka vanhojen pukumuoti on muuttunut esim. 5-10 vuoden sisällä?

Pukumuoti on mennyt paljon enemmän iltapukumaiseen suuntaan, ennen tykättiin prinsessa-mallisista juhlapuvuista ja kankaissa oli paljon taftia ja satiinia. Nykyään juhlapuvuissa taas on paljon sifonkia ja laskeutuvampaa helmaa.

PUKUMUOTI

Onko havaittavissa selkeää trendiä, mihin suuntaan vanhojenpukumuoti on kehittymässä?

Yksinkertaisempaan suuntaan. Nykyään mietitään myös paljon jatkokäyttöä; toivotaan, että pukua pystyisi käyttämään tulevaisuuden iltapukujuhlissa. Yliopistoon menevät miettivät, että puku olisi sellainen, jota voisi käyttää myös yliopiston juhlissa. Usein kun ostetaan iltapukua, panostus on sen verran iso rahallisestikin, joten puvun jatkokäyttö on tärkeässä asemassa pukua valittaessa.

PUKUMUOTI

Onko pukuvalinnoissa selkeitä ääripäitä? Ovatko esimerkiksi muhkeat tyllihelmat tai iltapukumaiset eleganssipuvut lisänneet suosiotaan?

Paljon vaikuttaa, mistä päin Suomea olet kotoisin. Joka alueella on hieman erilainen tyyli edelleenkin, eli esim. Helsingissä valtavirta on alkanut menemään iltapukumaisempaan suuntaan. Jos taas mennään vähänkään pohjoisempaan, siellä nähdään paljon enemmän isompaa helmaa.

Asiakkaita Niinattaressa käy ympäri Suomea etsimässä sitä oikeaa vanhojentanssipukua. Vanhojentanssipuvun metsästys aloitetaan jo heinäkuussa ja monelle syysloma on oiva tilaisuus lähteä kauempaakin tarkistamaan Niinattaren valikoimaa, Emiisa kertoo. 

PUKUMUOTI

Onko värimaailmassa tapahtunut muutoksia, esimerkiksi ovatko hempeät pastellipuvut lisänneet suosiota?

On tullut paljon pastellisävyjä, tänä vuonna eniten on mennyt shampanjan, khakin ja hiekan sävyjä.

PUKUMUOTI

Millaisia muutoksia on tullut siihen, kuinka paljon pukuun ollaan valmiita panostamaan rahallisesti?

Aikalailla se on pysynyt samassa. Kaikki koristelu nostaa hintaa, meidän pukumme ovat hinnaltaan noin 300-500 euroa, mikä onkin yleensä se normaali hintahaitari kaikilla liikkeillä.

PUKUMUOTI

Ostetaanko nykyään puvut ennemmin kuin vuokrataan liikkeestä käyttöön?

Kyllä sanoisin, että ostetaan. Naiset ovat niin eri kokoisia ja helman mitta on usein eri, joten moni kokee ostamisen helpommaksi.

 

Kuvien puvut: Niinatar

Kuvat: Patrick Karkkolainen Photography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X