Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
MEIKKISIVELTIMEN VALINTA
Kauneus ja muoti

MEIKKAUKSEN PERUSTEET: OIKEAN MEIKKISIVELTIMEN VALINTA

Meikkisiveltimiä on olemassa pilvin pimein, joten voi olla vaikeaa valita sieltä joukosta ne oikeat siveltimet oikeaan työhön. Näillä vinkeillä meikkisiveltimen valinta on huomattavasti helpompaa.

Vaikka siveltimiä onkin monia erilaisia, tietyillä siveltimillä pärjää hyvin perusmeikkauksessa, eikä tarvitse omistaa monia kymmeniä siveltimiä. Siveltimiä on olemassa niin synteettisiä, kuin luonnonkarvaisiakin. Pääsääntö on, ettei luonnonkarvaisilla siveltimillä tulisi levittää nestemäisiä meikkejä, vaan ne on tarkoitettu puuterimaisille meikeille. Luonnonkarvaiset siveltimet voivat mennä pilalle nestemäisistä meikeistä ja ne ovat myös hankalampi puhdistaa nestemäisistä meikeistä kuin synteettiset siveltimet.

MEIKKISIVELTIMEN VALINTA

Luonnonkarvaisilla siveltimillä on helppo levittää puuterimaisia tuotteita, sillä kuivat pigmentit tarttuvat paremmin luonnonkarvaiseen kuin synteettiseen siveltimeen. Nykyään synteettiset siveltimet ovat kuitenkin kehittyneet niin paljon, että löytyy jo niin laadukkaita synteettisiäkin siveltimiä, että puuterimaisten tuotteiden levitys onnistuu. Hyviä luonnonkarvaisia siveltimiä löytyy esimerkiksi Duroylta ja Make Up Storelta. Hyviä synteettisiä siveltimiä taas saa esimerkiksi EcoToolsilta.

MEIKKISIVELTIMEN VALINTA

Luomivärisiveltimet voivat siis olla niin synteettisiä kuin luonnonkarvaisiakin. Yleensä luomivärisiveltimiä kannattaa olla muutama, jotta voit levittää niillä erivärisiä luomivärejä ja häivyttää. Perus luomivärisivellin on tuuhea, pehmeä ja pyöristetty. Siveltimen koko on jokaisen makuasia, mutta itse tykkään levittää isommalla siveltimellä luomiväriä liikkuvalle luomelle ja esimerkiksi tummaa väriä ulkonurkkaan pienemmällä siveltimellä.

Luomivärin häivyttämiseen hyvä sivellin on pehmeä, pitkäkarvainen, pyöristetty sivellin ja häivytys kannattaa tehdä puhtaalla siveltimellä tai samalla siveltimellä, jolla vaaleaa väriä on levittänyt. Tummaa väriä ei kannata yrittää häivyttää samalla siveltimellä, jolla tummaa väriä on levittänyt, koska muuten väriä voi tulla vain enemmän ja enemmän luomelle, jolloin häivyttäminen ei onnistu.

MEIKKISIVELTIMEN VALINTA

Puuteri ja poskipuna kannattaa levittää isolla, paksulla ja tuuhealla luonnonkarvasiveltimellä. Isolle alueelle levittäessä pehmeä luonnonkarvasivellin on paras ja jättää tasaisimman jäljen. Puuterisivellin saakin siis olla reilun kokoinen, kannattaa myös panostaa pehmeyteen, jolloin puuterin levittäminen on miellyttävämpää. Poskipunasivellin voi olla myös viistopäinen, jolloin levityksen suuntaa on helpompi seurata. Poskipunasivellin käy siis luonnollisesti myös varjostusten tekemiseen.

MEIKKISIVELTIMEN VALINTA

Meikkivoiteen voi hyvin levittää puhtailla sormillakin, mutta mikäli haluaa peittävämpää jälkeä, kannattaa ottaa käyttöön meikkivoidesivellin. Hyvä meikkivoidesivellin on tarpeeksi iso, litteä, napakka ja synteettinen. Siitä huolimatta siveltimen tulee olla pehmeä, jotta se ei tunnu epämiellyttävältä.

Kulmakarvoille sopii ohut viisto sivellin, joka saa olla myös melko napakka. Riippuen kulmaväristä sivellin voi olla joko synteettinen tai luonnonkarvainen, mutta luonnonkarvaista ei kannata käyttää voidemaisten värien kanssa. Kulmakynää käyttäessä sivellintä ei välttämättä tarvitse, mutta sillä voi pehmentää kynän tekemää jälkeä.

MEIKKISIVELTIMEN VALINTA

Näillä siveltimillä pärjää jo pitkälle. Halutessaan voi myös hankkia enemmän siveltimiä ja esimerkiksi pienen siveltimen rajausten häivytykseen tai pienen synteettisen siveltimen peiteaineen leivitykseen. Siveltimet tulisi myös pestä joka käytön jälkeen tai vähintään kerran viikossa, jos käytät niitä vain itsellesi ja siveltimellä aina samaa tuotetta. Pesun jälkeen siveltimet kannattaa myös desinfioida suihkutettavalla desinfiointiaineella. Näin sinulla on aina puhtaat siveltimet käytössäsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!