Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Matkustaminen

KUINKA TEHDÄ OIKEASTI TOIMIVA MATKASUUNNITELMA SINULLE JA PUOLISOLLESI?

Yhteistyössä: Lahjat.fi

Ystävänpäivä on muodostunut monelle pariskunnalle tärkeäksi päiväksi juhlistaa parisuhdetta ja osapuolten välistä yhteiselämää.  Toisaalta tuo päivä asettaa myös paineita tehdä jotain erikoista, juhlistaa erikoisella tavalla tai ostaa toiselle jotain ihanaa ja unohtumatonta. Ystävänpäivänä mielestäni tärkeintä on kuitenkin ne läheiset ihmiset, ystävät ja heidän kanssa kuljettu matka. Mikä olisi parempi keino juhlistaa ystävyyttä kuin suunnitella yhdessä edessä olevaa elämänmatkaa?

Tästä ajatuksesta lähti idea tähän tekstiin. Halusin luoda kolmen vuoden matkasuunnitelman, jonka voit toteuttaa joko puolisosi tai ystäväsi kanssa.

Matkalle mukaan must have -reissupussi, jossa mukana korvatulpat, ponnareita, sukat koneeseen ja unimaski. Tuotteet tulevat kätevässä muovitaskussa, jota voit käyttää tärkeiden reissupapereiden säilyttämiseen.

Matkasuunnitelman idea 

Tämän matkasuunnitelman ideana on kuunnella kumpaakin osapuolta ja pyrkiä tasapuolisesti määrittämään matkakohteet seuraaville vuosille. Matkasuunnitelmaa voi (ja pitääkin) päivittää, jotta se elää ajassa.

Matkat jaetaan kolmeen eri kategoriaan perustuen matkan pituuteen ja hintaluokkaan. Ensimmäiseen kategoriaan kuuluvat viikonloppumatkat, kuten kaupunkilomat Euroopan sisällä (0-500 euroa). Toiseen kategoriaan kuuluvat noin viikon kestävät lomat, esimerkiksi lasketteluloma Alpeille tai vaikkapa aurinkoloma Kyprokselle (500-1000 euroa). Kolmanteen kategoriaan kuuluvat kaukolomat, kuten matkat Aasiaan tai Amerikkaan (1000 euroa ja yli). Matkojen kategorisointi perustuen matkan kestoon ja hintaan auttaa matkasuunnitelman tekemisessä, sillä pystyt helposti katsomaan mikä on ajallisesti ja rahallisesti mahdollista.

Kolmen vuoden matkasuunnitelman teko 

1. Päättäkää ensin, kuinka monta matkaa aiotte tehdä vuodessa. Esimerkkinä voisi olla kaksi matkaa kategoriasta yksi, ja yksi kummastakin kategoriasta kaksi ja kolme. Tämä tarkoittaa neljä matkaa vuodessa. Jos ette välitä lyhyemmistä reissuista, voitte valita matkat kategorioista kaksi ja kolme. Tässä kohtaa voitte itse päättää, millaiset matkat teitä kiehtovat eniten ja tehdä matkasuunnitelman sen pohjalta.

2. Kumpikin puolisoista kirjoittaa matkaehdotuksia viisi per kategoria (5 lyhyttä viikonloppumatkaa, 5 noin viikon kestävää matkaa ja 5 matkaa kaukomaille), jolloin tuloksena on kolmeen kategoriaan jokaiseen yhteensä 10 matkakohdetta.

3. Järjestäkää omat matkakohteenne sijoille 1-5, jolloin ensimmäiselle sijalle laitettava kohde on se, minne haluaisit mieluiten matkustaa. Viidennelle sijalle tulee kohde, joka kiehtoo omista valinnoistasi vähiten.

4. Vaihtakaa matkakohteenne niin, että sinä järjestät puolisosi matkakohteet järjestykseen 1-5, samoin kuin teit omille kohteillesi. Puolisosi järjestää sinun matkakohteet järjestykseen 1-5 (1=minne matkustaisi mieluiten, 5=jumbosija).

5. Laskekaa yhteen matkakohteidenne keräämät pisteet. Mitä vähemmän pisteitä on matkakohteella, sitä enemmän kummatkin haluavat mennä kyseiseen kohteeseen.

6. Yhteenlaskettujen pisteiden mukaan matkakohteet järjestetään sijoille 1-5 vähimmäispisteiden mukaan, joista sitten valitaan matkakohde yksi kerrallaan. Jos matkustatte paljon, voi kaikki 10 matkakohdetta listata per kategoria.

Kartasta saat kumittaa esille aina uuden maan käytyäsi siellä. Oma karttani koristaa nyt seinää ja auttoi matkasuunnitelman tekemisessä.

Esimerkkinä matkasuunnitelman teosta 

Kategoria 1. (lyhyet viikonloppumatkat)

Suvin matkakohteet järjestyksessä 1-5: 1. Lontoo 2. Pariisi 3. Milano 4. Salzburg 5. Budabest

J:n matkakohteet järjestyksessä 1-5: 1. Edinburgh 2. Pietari 3. Kööpenhamina 4. Dublin 5. Praha

Toistemme antamien järjestysten mukaisesti kategoriasta 1. suosikiksi vahvistui Lontoo. Toiselle sijalle tuli Pietari, kolmannelle Edinburgh, neljännelle Pariisi ja viidennelle Kööpenhamina.

Kategoria 2. (noin viikon kestävät matkat)

Suvin matkakohteet järjestyksessä 1-5: 1. Positano 2.  Dubai 3. Lissabon 4. Hvar  5. La Rochelle

J:n matkakohteet järjestyksessä 1-5: 1. Lyon 2. San Sebastian 3. Sevilla 4. Pula 5. Lech

Yhteenlaskettujen pisteiden mukaisesti suosikiksi nousi Lyon. Toiselle sijalle tuli Positano, kolmannelle taas San Sebastian, neljännelle Lissabon ja viidennelle Sevilla.

Kategoria 3. (matkat kaukomaille)

Suvin matkakohteet järjestyksessä 1-5: 1. Turks- ja Caicossaaret 2. Malediivit 3. Kalifornia 4. Chile  5. Singapore

J:n matkakohteet järjestyksessä 1-5: 1. San Fransisco 2. Peru 3. Kapkaupunki  4.  Uusi Seelanti 5. Argentiina

Kategoria kolmosesta Turks- ja Caicossaaret vetivät pisimmän tikun. Toiselle sijalle tuli San Fransisco, kolmannelle Kapkaupunki, neljännelle Malediivit ja viidennelle Chile. Turks and Caicos, here we come!

Bluetooth-kaiutin on pakollinen lomalla! Kaiuttimessa on myös FM-radio ja kätevä kantokahva, joten kaiutin on helppo ottaa mukaan esimerkiksi rannalle.

Tämä unimaski toimii muuten loistavasti ripsienpidennysten kanssa! Lisäksi se oikeasti pysyy päässä, sillä sen koko on säädettävissä.

Kuvissa näkyvä kirjekuori on itseasiassa tabletin suojapussi! Ehdoton, jos et voi täysin varmasti luottaa hotelliisi. Kätevä myös rannalla ja paikoissa, joissa on paljon ihmisiä.

Alla on tulostettava matkasuunnitelma, jonka voitte täyttää yhdessä ystävänpäivänä ja laittaa vaikka jääkaapin oveen.  Oma matkasuunnitelmamme koristaa nyt jääkaapin ovea ja sieltä sitten ruksimme kohteita, kun niissä olemme käyneet.

Voit tulostaa matkasuunnitelman pdf:nä tästä.

Minne seuraavaksi suuntaat matkalle? Oletko jo varannut lennot? Parhaat ideat ystävänpäivään löydät lahjat.fistä! Voit  ilahduttaa läheistä esimerkiksi nimikoidulla Tobleronella! 

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!