Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Pääsykokeisiin valmistautuminen
Uraboostaus

10 VINKKIÄ: NÄIN VALMISTAUDUT KOULUN PÄÄSYKOKEISIIN

Kevät koputtelee jo kovasti ovella, ei ehkä niinkään kelien suhteen, vaan korkeakoulujen ja yliopistojen pääsykokeiden suhteen. Korkeakoulujen yhteishaku alkaa 16.3.2016 ja päättyy 6.4.2016, ja monet pääsykoemateriaalit julkaistaan hakuajalla. On kuitenkin tiedekuntia, joissa materiaalit ovat olleet tiedossa jo tammikuussa. Joillakin urakka on siis saattanut alkaa jo kuukausia sitten, mutta toisilla tämä on vasta alkutaipaleella. Pääsykokeisiin valmistautuminen on joka tapauksessa iso urakka. Joskus stressi vie voiton, ja moni tärkeä asia unohtuu urakan keskellä. Tässä DailyChicin top 10 –lista tärkeistä asioista koskien pääsykokeisiin valmistautumista.

Pääsykokeisiin valmistautuminen

1. Tee lukusuunnitelma. Katso kalenterista päivät, jolloin pystyt lukemaan, ja päivät, jolloin ei ole aikaa kirjaa edes avata. Kun nämä ovat selkeästi merkittynä, ei tarvitse stressata ajankäyttöä, kun tiedät missä mennään lukusuunnitelman suhteen.

2. Nuku kunnolla. Vaikka tuntuu, että aikaa ei jää riittävästi lukemiseen, älä silti pihistä sitä uniajasta. Väsyneenä et opi mitään.

3. Kun luet, sulje televisio, tietokone ja puhelin. Pyri rauhoittamaan lukupaikkasi niin, että pystyt keskittymään vain lukemiseen.

4. Muista pitää taukoja. Koulussakin on välitunnit, joten pidä omassa opiskelussasi myös ”välitunteja”.

Pääsykokeisiin valmistautuminen

5. Pidä myös lepopäiviä. Stressaannut varmasti, jos vietät aikaa vain pääsykoekirjojen kanssa. Tapaa ystäviä ja tee kivoja asioita välipäivinä. Lepopäivät ovat kuitenkin ennalta suunniteltuja, jotka näkyvät lukusuunnitelmassasi.

6. Uudet muistiinpanovälineet piristävät ja motivoivat. Anna periksi asioille, joista saat opiskelumotivaatiota. Nyt kaikki motivaatio peliin!

7. Kerro ystäville, että luet pääsykokeisiin. Näin heidän on helpompi ymmärtää miksi näet heitä nyt vähemmän. He kyllä ymmärtävät!

8. Syö säännöllisesti, jotta verensokeri pysyy tasaisena. Näin vireystilasi pysyy koko päivän hyvänä!

Pääsykokeisiin valmistautuminen

9. Palkitse itsesi onnistuneesta opiskelupäivästä. Hyvä palkinto voi olla pari jaksoa suosikki tv-sarjaasi ennen nukkumaanmenoa tai jotakin muuta mielekästä tekemistä. Joskus palkinto voi olla myös ruokaa tai herkkuja, esim. lempijäätelöäsi tai sushi-illallinen ystävien kesken!

10. Ajattele positiivisia asioita. Positiiviset ajatukset vähentävät stressiä!

Onko sinulla jotain vinkkejä tai tapoja, miten valmistaudut pääsykokeisiin? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X