Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Uraboostaus

PALJONKO TIENASIN BLOGILLANI MARRASKUUSSA?

Kesällä kaikki alkoi tästä postauksesta. Ajatuksenani oli siis haastaa itseäni ja aloittaa urani ammattibloggaajana. En ole kuitenkaan päivitellyt tämän projektin tiimoilta juurikaan, koska kuten aiemmin tässä päivityksessä totesin, kaikki meni elämässäni uusiksi. Syksy on oikeastaan mennyt kivasti blogin kanssa, mutta olen todella paljon jäljessä asettamistani rahallisista tavoitteista.

Syyt tähän ovat oikeastaan seuraavat:

1. Tein lokakuussa 250 työtuntia ja aikaa blogille jäi yksinkertaisesti liian vähän

2. Tuon työajan ulkopuolella oli oikeasti aika vaikea saada itsestään irti mitään luovaa

3. Kirjaprojektini vei aikaa. Ensimmäisen, ilmaisen, säästöoppaani voit tilata alta (klikkaa kuvaa):

4. Olen myös opiskellut syksyn aikana Tytti Laineen opissa e-tuotteiden tekoa. Jos haluat tehdä oman e-tuotteesi, kannattaa osallistua Tytin kurssille. Opin itse kurssilla niin käsittämättömän paljon! Myös sen, kuinka tein tuon Säästöoppaani ja sain sen teille kaikille jakoon!

5. Olen opiskellut bloggaamisen saloja ja voisinkin todeta tietävänäni nyt todella paljon mm. siitä, kuinka saada lisää trafiikkia blogiin.

Olen vasta nyt päässyt kiinni kirjoitustahtiin, jonka ajattelin mahdollistavan ammattibloggaamisen. Ajatukseni oli oikeastaan todella naiivi, että pystyisin työn ohella aloittamaan toista täyspäiväistä työtä. Ja kyllä, sitä ammattibloggaaminen on. Blogin ylläpito on eriasia (toki sekin vaatii paljon työtä!), mutta kun tähdätään nopeaan kasvuun, se on oikeasti haastavaa ja aikaa vievää.

Työpäivän jälkeen aivoni ovat yleensä muusia, joten mitään innovatiivista on turha odottaa. Tämä blogi ei ole koskaan ollut päiväkirjamaista tarinan kerrontaa – ja uskokaa tai älkää, mutta esimerkiksi usein yhden postauksen tekoon menee jopa kuusi tuntia. On kirjoittamista, kuvaamista, editoimista, suunnittelua, hakukoneoptimointia yms. En kuitenkaan halua tinkiä laadusta, joten alkusyksystä (syys-lokakuu) tein vähemmän sisältöä kuitenkin panostaen laatuun.

Ammatillisesti sen sijaan ollaan menty eteenpäin huimasti. Olen siis opiskellut alaa, jolla haluan jatkossakin työskennellä. Bloggaaminen ei ole rakettitiedettä, mutta muutama juttu on hyvä tietää, jotta työtä ei tule tehtyä turhaan. Bloggaaminen on myös muuttunut hurjasti siitä, mitä se on ollut vielä 2-3 vuotta sitten. Nykyään eivät enää riitä kauniit kuvat ja kiva teksti. Blogin markkinointi on kaiken A ja O. Olen itseasiassa kerännyt niin paljon itseeni tietoa, että ensimmäinen kirja aiheesta tulee ulos tammikuussa 2018. Kirja on kirjoitettu yhdessä Stuff About -blogista tutun Tarun kanssa.

Mutta, teitä nyt varmasti kiinnostaa paljonko tienasin blogillani viime kuussa? 

Tienasin blogillani viime kuussa 660 euroa.

Olen summaan ihan tyytyväinen, sillä marraskuu oli itseasiassa vasta ensimmäinen kuukausi, jolloin blogiani päivitin useammin kuin kerran tai kaksi viikossa. Joulukuun aion pitää taukoa blogiyhteistöiden myynnistä. Psssst, jos haluat tehdä kanssani blogiyhteistyötä, kurkkaa tämä sivu ja ota yhteyttä.

Sen sijaan joulukuussa aion saada tämän vuoden kauniisti pulkkaan. Suunnitella ensi vuoden tavoitteita (nyt realistisia sellaisia!), tutkia enemmän analytiikkaa ja löytää parannuskohteet sekä optimoida sisältöä. Tulen asettamaan uudet tavoitteet, sillä rehellisesti, nuo aiemmat olivat oikeasti aivan naurettavat.

Tämän aiheen tiimoilta tulen palaamaan seuraavaksi tammikuussa. Sillä välillä tutustu näihin teksteihin:

NÄIDEN MITTAREIDEN AVULLA KASVATAT JA PARANNAT BLOGIASI!

UPEAT TULOSTETTAVAT LISTAT JOITA ILMAN ET PÄRJÄÄ!

10 VINKKIÄ AJANSÄÄSTÄMISEEN JA AJANHALLINTAAN!

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!