Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
PARHAAT NETFLIX DOKUMENTIT
Chic-lifestyle

TOP 9: PARHAAT NETFLIX DOKUMENTIT

Netflixistä katsotaan useimmiten koukuttavia sarjoja tai satunnaisesti valittuja leffoja. Harvemmin edes kurkataan sinne dokumenttielokuvien puolelle, vaikka sieltä löytyykin varsinaisia aarteita. Dokumenttien katselu on samaan aikaan todella viihdyttävää sekä opettavaista. Parhaimmillaan dokumenttileffat liikuttavat aitoudellaan, avartavat katsojan maailmankuvaa ja antavat ainutlaatuista, asiaan perehtynyttä informaatiota. Dokkareiden katsominen todella kannattaa, sillä samalla kun rentoudut kotisohvallasi, opit jatkuvasti lisää mielenkiintoisista aiheista. Näillä huikean hyvillä DailyChicin suosittelemilla ja Netflixistä löytyvillä dokumenttielokuvilla pääset hyvin alkuun. Katso nämä parhaat Netflix dokumentit!

PARHAAT NETFLIX DOKUMENTIT

1. CHEF’S TABLE (2015) on tuore uutuus ruokadokkareiden puolella. Netflixin alkuperäisdokumenttisarja kertoo kiehtovia tarinoita ravintola-alan kirkkaimmista tähdistä. Jokainen jakso esittelee yhden maailman parhaista keittiömestareista ja käsittelee hänen elämäntarinaansa ja ruokafilosofiaansa. Todella inspiroivaa ja koukuttavaa katsottavaa!

2. FAT, SICK & NEARLY DEAD (2010) kertoo australialaisesta ylipainoisesta ja sairaasta Joe Crossista, joka vaihtaa elämäntapansa täysin ja viettää 60 päivän mehupaaston kiertäen samalla Yhdysvaltoja. Varoitus: saatat joutua ostamaan mehulingon tämän dokumentin nähtyäsi.

3. COWSPIRACY (2014) on varmasti yksi viime vuosien puhutuimmista dokumenteista. Paikoittain shokeeraava, mutta myös huumoria sisältävä dokkari paljastaa eläintuotannon ja lihansyönnin perustavanlaatuisimmat haitat ja ympäristövaikutukset. Silmiä avartava katselukokemus!

PARHAAT NETFLIX DOKUMENTIT

4. THE PROPAGANDA GAME (2015) on dokumenttielokuva elämästä Pohjois-Koreassa. Elokuvantekijä Álvaro Longoria sai usean yrityksen jälkeen vihdoin luvan vierailla maailman suljetuimmassa maassa ja tehdä vierailustaan dokumentti. Järkyttävä propaganda-koneisto jyllää ja aivopesu manipuloituun informointiin valtiosta ja muusta maailmasta aloitetaan jo vauvaiässä. Mielettömän mielenkiintoista katsottavaa.

5. TROPHY KIDS (2013) kertoo nuorista, lupaavista urheilijoista ja ennen kaikkea heidän pakkomielteisistä vanhemmista. Lasten menestys urheilun saralla on näille vanhemmille kaikki kaikessa ja tärkeintä on se, että juuri heidän lapsensa on se kaikista paras. Katsomisen arvoinen, tosin järkytyksen ja epäreiluuden tunteita herättävä.

6. WINTER ON FIRE: UKRAINE’S FIGHT FOR FREEDOM (2015) kertoo nimensä mukaisesti Ukrainan vapaustaistelusta ja suuresti uutisoidun kriisin alusta ja sen vaiheista vuosina 2013 ja 2014. Dokumentti on hyvin informatiivinen ja viiltävän realistinen kaikkine läsnäolijoiden kuvamateriaaleineen. Väkivaltaisuudet ja levottomuudet ovat suuressa roolissa tässä dokumentissa, joten kaikista herkimmille katsojille tätä ei suositella.

PARHAAT NETFLIX DOKUMENTIT

7. THE TRUE COST (2015) on tarina vaatteista ja pukeutumisesta. Se kertoo vaatteista, joita käytämme, niiden valmistajista ja valmistuksen vaikutuksesta maapalloomme. Vaiettu totuus kyseisen teollisuuden ongelmista selviää dokumentista. Dokkari saa miettimään sitä, kuka todellisuudessa onkaan se, joka halpavaatteidemme hinnan saa maksaa.

8. GOING CLEAR: SCIENTOLOGY AND THE PRISON OF BELIEF (2015) on dokumentti, joka kertoo kysymyksiä herättävästä skientologikirkosta. Dokumentti kertoo sen perustajasta, ideologiasta, julkkisjäsenistä ja entisistä jäsenistä, jotka avaavat synkimmät kokemuksensa katsojille. Kirkon toimintaa ja sen harjoittamaa hyväksikäyttöä, manipulointia ja riistoa käsitellään laaja-alaisesti useiden entisten jäsenten ja asiantuntijoiden esittämä.

9. LIVING ON ONE DOLLAR (2013) on läpivalaisu köyhyysrajan alapuolella elämiseen. Neljä jenkkinuorukaista päättää kokeilla miljardien ihmisten arkea ja äärimmäisessä köyhyydessä elämistä pärjäämällä kaksi kuukautta ainoastaan dollarin päiväbudjetilla maalaisseudulla Guatemalassa. Tarina ja poikien matka Guatemalaan on todella pysäyttävä ja avartava. Tämä on must!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!