Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Barcelona
Matkustaminen

PIENI MATKAOPAS: BARCELONA

Valtio: Espanja

Valuutta: Euro

Väkiluku: 1 604 555

Aikavyöhyke: UTC + 1 (tunti Suomea jäljessä)

 

Barcelonaa kaupunkina on hyvin vaikea kuvailla, sillä se voi olla juuri mitä tahansa siltä haluaa. Samaan aikaan Barcelona on äärimmäisen moderni ja urbaani kaupunki, mutta toisaalta hyvin hienostunut ja historiallinen. Se tarjoaa jollain tapaa matkustajalleen kaupungin erityisen tunnelman ja esittelee rennon ja vapautuneen elämänasenteen, joka varmasti jää mieleen.

NÄHTÄVYYDET

Barcelona

Barcelonan tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat varmasti kaikki Antonio Gaudín arkkitehtuuriset taidonnäytteet. Sagrada Famílian yhä kesken oleva, mutta siitäkin huolimatta mahtavannäköinen kirkko on yksi Barcelonan maamerkeistä, jota kannattaa käydä ainakin ulkoapäin ihastelemassa. Casa Batlló sekä Casa Milà Eixamplen kaupunginosassa ovat tunnetuimpia Gaudín suunnittelemia taloja, jotka kaikessa surrealistisuudessaan ja omaperäisyydessään ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Upeimpana Gaudín töistä nostan kuitenkin esiin Parc Güellin puistokokonaisuuden, joka koostuu jättimäisestä viheralueesta, kävelyreiteistä, rakennelmakompleksista ja maisemapaikoista. Paikka on supersuosittu turistikohde, mutta niin suuri, että ruuhkaisempinakin ajankohtina tilaa riittää kaikille.

Barcelona

Montjüicin kukkula kaupungin eteläosassa on maisemafriikeille ehdoton must. Parallelin metroasemalta lähtevä funicular (raitiovaunu joka kulkee ylös- ja alaspäin) vie kukkulan juurelle, josta pääsee kaapelihissin tyyppisellä kyydillä huipulle saakka. Matka kyseisessä hississä on hyvin mieleenpainuva upeiden ja suuren osan kaupungista kattavien näkymiensä puolesta. Ihan kuin olisi taivaan lintu hetken aikaa! Montjüicilta löytyy linna ja erilaisia historiallisia rakennelmia, mutta sen tärkein vetonaula on varmasti La Font Màgica, eli taikasuihkulähde, jonka valo- ja vesishow on aivan uskomaton.

Muita mainitsemisen arvoisia nähtävyyksiä ovat Ciutadellan vehreä puisto, Poblenoun jännittävä, mutta kaunis hautausmaa sekä Tibidabon huvipuisto ja näköalapaikka.

AJANVIETE

dailychic barcelona

Barcelonassa saa täydellisesti yhdistettyä kaupunki- ja rantalomailun. Päämäärätön ympäriinsä kävely ja ympäristön ihastelu vaellellen on antoisin tapa tutustua kaupunkiin. Leppoisa ja boheemi El Bornin alue ja goottikorttelit kannattaa kulkea läpi huolellisesti. Barcelonan pääkadut Ramblat ovat täynnä turisteja, krääsäkauppoja ja laatuunsa nähden ylihinnoiteltua ruokaa, joten niihin tutustumiseen ei kannata liikaa käyttää aikaa.  La Boqueria Mercat eli kauppahalli tosin sijaitsee Ramblan varrella ja sitä ei kannata missata. Loputtomat ruokakojut, hedelmämyyjät ja mausteiden tuoksut houkuttelevat kävijän palaamaan takaisin useaan otteeseen. Suosittelemme lämpimästi esimerkiksi rantapäivän eväiden tai aamupalatarpeiden hakemista La Boqueriasta!

dailychic barcelona

La Barceloneta on Barcelonan tunnetuin ranta keskustan tuntumassa. Ranta on usein täynnä porukkaa, mutta se kannattaa kokea silti. Barcelonetan ympäristö on viihtyisää ja maisemat merelle saavat hengen salpaantumaan kerta toisensa jälkeen. Muita hauskoja tapoja viettää aikaa kaupungissa ovat esimerkiksi suklaamuseossa (Museo de la Xocolata) vierailu, Encants Vells kirpputorin kiertely (auki maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin) ja shoppailu joko Rambla de Catalunyan tai Passeig de Gracian ostoskaduilla.  Jos ostostenteko kiinnostaa toden teolla, kannattaa suunnata ajan kanssa La Roca Villagen outlet-kylään, josta löytyy muun muassa todella suuri ja edullinen Niken myymälä. Placa de Catalunyalta lähtee päivittäin kolme menopaluubussia suoraan kyseiseen outlet-kylään. Yhdensuuntainen matka kestää noin tunnin, joten päivästä kannattaa varata hyvin aikaa outlet-kyläreissuun.

dailychic barcelona

RUOKA & JUOMA

Syömisten ja juomisten hinnat Espanjassa ovat jonkin verran nousseet, mutta edelleen ne ovat alhaisemmat kuin Suomessa. Suositeltavia ruokapaikkoja ydinkeskustasta ovat ainakin pallon muotoisiin ruokiin erikoistunut A Tu Bola, jonka falafelit ovat epäilemättä yhdet koko kaupungin parhaista sekä La Barcelonetan läheisyydessä sijaitseva Brunch & Cake by the sea, joka tarjoaa uskomattoman freesiä ja herkullista brunssiruokaa pitkin päivää. Suosittelemme lämpimästi ainakin paikan smoothie bowleja sekä Nutella french toasteja!

dailychic barcelona

Jos tapas-hammasta kolottaa, yksi erittäin hyvä paikka siihen tarkoitukseen on Txapela Passeig de Gracian varrella. Lukemattomat erilaiset tapakset ja hauska tiskin ympärillä oleva ruokapöytä ovat katalanialaista ruokailukulttuuria parhaimmillaan. Barcelonan mahdollisesti parhaat burgerit löytyvät Bacoan liikkeistä ympäri Barcelonaa, joista El Bornin alueella sijaitseva Kiosko on testattu useaan otteeseen. Bacoa Kioskosta saa älyttömän laadukasta, lähellä tuotettua ja huolella valmistettua street foodia hyvin kohtuulliseen hintaan.

dailychic barcelona

VINKKEJÄ

Barcelonasta löytyy perinteisten hotelli- ja hostellimajoitusten lisäksi lukematon määrä loman ajaksi vuokrattavia asuntoja, jotka vievät ehkä hieman lähemmäksi paikallista kulttuuria. Jos asunnossa asuminen majoitusmuotona kiinnostaa yhtään, kannattaa sitä ehdottomasti kokeilla juurikin Barcelonassa. Esimerkiksi Airbnb:stä kannattaa selata hyvissä ajoin ennen reissua parhaiten omiin tarpeisiin sopivia asuntoja. Kulkeminen Barcelonassa onnistuu hyvin jalkaisin tai polkupyörillä, mutta pidempiin matkoihin kannattaa käyttää laaja-alaista ja selkeää metroverkostoa. Jos metroa käyttää useampaan otteeseen päivässä, kannattaa hankkia muutaman päivän metrokortti. Lentokentän ja kaupungin välille on vastikään rakennettu metrolinja, mutta varaudu siihen, että matkanteko kestää melko kauan usean linjan vaihdon takia. Helpoin ja nopein tapa liikkua lentokentältä keskustaan ja takaisin on taksi, joka maksaa noin 35-45 euroa per suunta.  

dailychic barcelona

Toivottavasti oppaasta oli hyötyä Barcelonan reissua suunnitteleville tai sinne tulevana kesänä suuntaaville! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!