Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Ruoka & Juoma

PIPARITAIKINAPALLEROT

Joulussa yksi parhaista asioista on piparitaikinan syöminen. Piparitaikinan maku vie aina lapsuuteen ja niihin ihaniin jouluihin, joita perheen kanssa vietettiin. Äiti leipoi pipareita, teki itse taikinan ja sitä sitten käytiin salaa varastamassa jääkaapista. Ei ne valmiit piparit maistuneet laisinkaan niin hyviltä kuin se piparitaikina.

Aikuisena olen ostanut piparitaikinaa kaupasta ja mussuttanut sitä tyytyväisenä. Onkohan joku muu tehnyt tätä? Yksi ilta mietin, että hitsi, voinkohan tehdä joulumakeisia piparitaikinasta? Ja voihan niitä tehdä ja niin teinkin. Ja voi vitsi, nämä olivat hyviä. Jos tykkäät piparitaikinasta niin tarvitset näitä palloja sun elämään. Nämä ovat niitä kertoja kun tyhjät kalorit on syöty fiksusti.

Näin teet suklaakuorrutteiset piparitaikinapallot: 

1. Ota taikina sulamaan n. 30 min ennen. Taikina saa olla kylmää ja sisältä vielä hieman jäässä, mutta sen täytyy olla muovailtavissa. Leikkaa n. 2 x 3 cm paloja taikinasta ja pyörittele palloja.

2. Sulata suklaa joko mikrossa tai hellalla. Itse käytin tällä kertaa mikroa. Ole tarkka, ettei suklaa pala. Tehot mikrossa täysillä ja tarkista n. 30 sekuntin-minuutin välein suklaan tilannetta. Suklaata kannattaa lusikalla tökkiä, sillä se on usein sulaa, mutta jää muotoonsa.

3. Pyörittele piparitaikinapallot suklaassa. Tässä kannattaa käyttää lusikkaa apuna.

4. Koristele vielä strösseleillä.

LUE MYÖS: NUTELLAJOULUTORTUT!

LUE MYÖS: RESEPTI: SALMIAKKISUKLAA

LUE MYÖS: RESEPTI: KOLMEN MINUUTIN KUPPIKAKKU

Täytyi muuten soittaa ihan Myllyn Parhaan asiakaspalveluun, että onko tätä taikinaa turvallista syödä ja on, jos se käytännössä syödään heti. Eli säilyy sulana saman aikaa jääkaapissa kuin itse tehty piparitaikina. Tee siis palleroita vaan sen verran kuin syöt(te) heti.

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 2 comments

 1. Salla

  OOH!! Tartten näitä mun elämään <3 Kerrotko vielä, että jäähdytitkö suklaata yhtään, ennen kuin pyöritit pallerot siinä vai vasta jälkeen? Olivatko parhaita ihan kylminä? 🙂

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Näitä todellakin tarvii elämään <3 Eikä edes hävetä kertoa että vedin nuo kuvassa näkyvät pallerot aikalailla yhdellä istumalla 😀

   Jäähdytin suklaata inan, mutta suklaan täytyy kuitenkin olla vielä sulaa. Suklaata ei kannata turhaa lämmittää kuumaksi, ainoastaan sen verran, että se on sulaa. Jos teet mikrossa niin 30 sec välein on hyvä katsoa mikä tilanne on. Ja tosiaan, kannattaa tökkiä suklaapaloja, jotta näet milloin suklaa on sulaa. Suklaa helposti säilyttää muotonsa vaikka olisikin jo sulaa. Ja sitten jääkaappiin ja kylminä syödään <3

   Tuut niin rakastumaan näihin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X