
RESEPTI: GLUTEENITON PATONKI
Gluteeniton patonki sopii hyvin kahvi ja juhlapöytään, jonkin herkullisen salaatin seuraksi. Kun huomioit vieraiden ruoka-aineallergiat, juhlista tulee varmasti menestys! Tämä resepti on gluteenittomuuden lisäksi maidoton ja munaton, joten se soveltuu monelle allergiselle.
Patonki käy erinomaisesti myös aamupalalle, tai välipalaleiväksi tee-hetkiin. Löydä oma tapasi nauttia tätä maistuvaa leipää!
Tarvitset:
25g hiivaa ( ½ pakettia)
5 dl haaleaa vettä
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 rkl basilikaa, oreganoa tai jotakin muuta omaan makuusi sopivaa yrttiä, tai yrttisekoitusta.
3 dl Jytte –vaaleita jauhoja
1,5 dl Jytte –teff jauhoja
Ohjeet:
- Liota hiiva haaleaan veteen.
- Lisää sekaan psyllium. Anna turvota n. 10 minuuttia.
- Sekoita oregano seokseen.
- Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä jauhotetulla pöydällä kaksi patonkia.
- Anna nousta n. 30 minuuttia liinan alla.
- Paista uunin keskitasolla 200° noin 30 minuuttia.
- Kun otat patongit ulos uunista, kääri ne vielä hetkeksi liinan sisään odottelemaan tarjoilua.